Γιατί δεν πρέπει να το παρακάνουμε με τα αποξηραμένα φρούτα

Ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα που μπορούμε να καταναλώνουμε για τη αποφύγουμε την αύξηση βάρους;

Η κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων είναι μια καλή προσθήκη στη διατροφή σας, αλλά εάν καταναλώνονται σε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που απαιτείται, μπορεί να φέρει δυσάρεστες επιπτώσεις στο βάρος σας. Η ιδανική κατανάλωση περιλαμβάνει μικρές αναλογίες, περίπου 2 κουταλιές της σούπας, σε αντίθεση με την αχαλίνωτη κατανάλωση από τη συσκευασία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τα θρεπτικά στοιχεία της διατροφής σχετικά με τα αποξηραμένα φρούτα που έχετε επιλέξει και αποφύγετε άλλες ποικιλίες που έχουν ζάχαρη.

Γαστρεντερικά προβλήματα

Η διατροφή σας πρέπει να είναι υψηλή σε φυτικές ίνες, και τα αποξηραμένα φρούτα είναι μια υψηλή πηγή ινών. Οι ίνες βοηθούν στη ρύθμιση και την προαγωγή της καλής υγείας του εντέρου, αλλά  οι πάρα πολλές ίνες μπορεί να ενοχλήσουν το έντερο σας επίσης.

Βεβαιωθείτε ότι μένετε μακριά από αυτές τις επιπτώσεις καταναλώνοντας μόνο λίγη ποσότητα κάθε μέρα ή απλά  χωρίζοντας τη σε δύο διαφορετικές μερίδες. Σε περίπτωση που αισθάνεστε ότι θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη ινών, αυξήστε αργά με μια περίοδο αρκετών εβδομάδων. Δοκιμάστε να τρώτε ένα ή δύο κομμάτια επιπλέον μέρα παρά μέρα, μέχρι να είστε σε θέση να φάτε χωρίς να έχετε γαστρεντερικά προβλήματα.

Αύξηση βάρους

Σύμφωνα με το MayoClinic.com, η κατανάλωση 250 θερμίδων την ημέρα από τα αποξηραμένα φρούτα συμπληρωματικά στην καθημερινή σας διατροφή. συνεισφέρουν σχεδόν 2 κιλά βάρους σε ένα μήνα.

Για να ελαχιστοποιήσετε την θερμιδική πρόσληψη, κάντε μεριδοποίηση των αποξηραμένων φρούτων σας πριν αρχίσετε να τρώτε. Η μερίδα σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τρεις περιπτώσεις, οκτώ μισά βερίκοκα, 2 κουταλιές σούπας βακκίνια ή βακκίνια και 11/2 ξηρά σύκα. Οι τρεις αυτές οι μερίδες προσφέρουν περίπου 60 θερμίδες.

Φθορά των δοντιών

Τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν φυσική ζάχαρη σε μορφή φρουκτόζης, η οποία είναι ζάχαρη φρούτων και υπάρχουν μερικά αποξηραμένα φρούτα διαθέσιμα στην αγορά που έρχονται εμπλουτισμένα με πρόσθετη ζάχαρη για να διατηρήσουν τα ελάχιστα επίπεδα υγρασίας και να τα εμποδίσουν να κολλήσουν το ένα στον άλλο. Η ζάχαρη συμβάλλει στην φθορά των δοντιών και ειδικά στα κολλώδη τρόφιμα, όπως τα αποξηραμένα φρούτα, που κολλάνε στα δόντια σας, αναγκάζοντας τη ζάχαρη να παραμείνει στα δόντια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πίνετε νερό όταν τρώτε αποξηραμένα φρούτα για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο φθοράς των δοντιών και επίσης δοκιμάστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας αφού τρώτε γλυκά για να αφαιρέσετε τη ζάχαρη από τα δόντια σας.

Ζάχαρη

Υπάρχουν αρκετά αποξηραμένα φρούτα που είναι επικαλυμμένοι με ζάχαρη και έχουν επίσης υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τέτοια φαγητά προκαλουν την υπερβολική αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας, που ενώ παρέχει ενέργεια, τη στιγμή που θα φτάσετε στο μέγιστο επίπεδο ενέργειας, το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας θα πέσει γρήγορα προκαλώντας ξαφνική κόπωση.

Τα δαμάσκηνα είναι αυτά που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη με βαθμολογία 29 στην κλίμακα.

Άσθμα

Ένα από τα πιο επικίνδυνα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι το διοξείδιο του θείου, το οποίο είναι γνωστό για τη δυσάρεστη οσμή του,δημιουργείται από την καύση άνθρακα ή ελαίου και χρησιμοποιείται επίσης ως απολυμαντικό, λευκαντικό και ως συντηρητικό τροφίμων. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, το διοξείδιο του θείου δεν είναι επιβλαβές αν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες, αλλά σύμφωνα με το Food Matters, η αποδεκτή ημερήσια πρόσληψη για ένα 10χρονο που ζυγίζει 21kg είναι περίπου 15mg ημερησίως, δηλαδή ένα αποξηραμένο βερίκοκο.

Η έκθεση στο διοξείδιο του θείου μπορεί να είναι επιβλαβής και θανατηφόρα για τα άτομα που πάσχουν από άσθμα και τα άτομα με αλλεργίες ή ευαισθησίες με θειώδη άλατα. Είναι ένα τοξικό και επικίνδυνο χημικό προϊόν τόσο για το σώμα μας όσο και για το περιβάλλον.

Ενώ τα μειονεκτήματα φαίνονται τρομακτικά, μην αφαιρέσετε εντελώς τα αποξηραμένα φρούτα από τη λίστα σας. Υπάρχουν μελέτες που υποδηλώνουν ότι όταν τρώγονται με έλεγχο, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που επιθυμούν την απώλεια βάρους.

iatronet.gr

You May Also Like

Η τροφή που βελτιώνει την αναπνοή που μυρίζει άσχημα

Η τροφή που βελτιώνει την αναπνοή που μυρίζει άσχημα

Από καύση λίπους μέχρι καλύτερη υγεία δοντιών: Να τι θα συμβεί αν πίνετε κάθε μέρα πράσινο τσάι

Table of Contents Hide Από καύση λίπους μέχρι καλύτερη υγεία δοντιών: Να…

Τι προσφέρουν οι μπανάνες στην υγεία σας: Οφέλη αλλά και… κίνδυνοι

Τι προσφέρουν οι μπανάνες στην υγεία σας: Οφέλη αλλά και… κίνδυνοι

Αποτοξίνωση πριν τις «υπερβολές» του Πάσχα: Πώς γίνεται σωστά;

Αποτοξίνωση πριν τις «υπερβολές» του Πάσχα: Πώς γίνεται σωστά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Οστεοπόρωση και την θεραπεία της

Η Οστεοπόρωση είναι ένα μεταβολικό ασυμπτωματικό νόσημα των οστών (ΔΕΝ προκαλεί συμπτώματα παρά μόνο όταν γίνει…

Παντζάρι: Αυτός ο παντοδύναμος καρπός

Τα παντζάρια είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Εξαλείψτε τα δηλητήρια από τον οργανισμό σας μέσα σε 24 ώρες

Table of Contents Hide Εξαλείψτε τα δηλητήρια από τον οργανισμό σας μέσα…

Τα 4 λάθη που κάνετε στο μαγείρεμα και σας παχαίνουν χωρίς να το ξέρετε

Τα 4 λάθη που κάνετε στο μαγείρεμα και σας παχαίνουν χωρίς να…