Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και τον μήνα Σεπτέμβριο

Η μαγευτική φύση του Γράμμου σας προσκαλεί  στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Οι ξεναγήσεις κατά  τον μήνα Οκτώβριο θα γίνονται κάθε Κυριακή (δηλαδή στις 7, 14, 21 και 28 Οκτωβρίου), και θα ξεκινούν στις 12 ακριβώς. Επίσης έχει προγραμματιστεί ξενάγηση για το Σάββατο 27 Οκτωβρίου  την ίδια ώρα.

Λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα υπάρξει συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής κοινωνίας από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Επίσης στις ξεναγήσεις συμπεριλαμβάνεται και ένας μικρός ιστορικός περίπατος όπου θα συζητηθούν οι μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει απλά για να πιει τον καφέ του, ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου «Γεύσεις Γράμμου».

  • Παρακαλούμε να πάρετε τηλέφωνο στα τηλέφωνα 24670 21853 ή 2467 62136 για να επιβεβαιώσετε ότι θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση.
  • Αν υπάρχει διάθεση, δίνεται η δυνατότητα  να πραγματοποιηθεί και ένας περίπατος στα δάση και λιβάδια της περιοχής. Ο περίπατος ξεκινάει στις 11 αλλά για να πραγματοποιηθεί είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή στα παραπάνω τηλέφωνα ή στο raymond@otenet.gr .
  • Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο.
  • Διαρκεί 2-3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και συζήτηση.
  • Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 62136 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.
  • Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου  και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.
  • Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://grammos-pes.gr/pages/display/access/