Ιδανικές τροφές για την καλύτερη υγεία της γυναίκας

Εάν ο τρόπος ζωής σας δρα αρνητικά στην υγεία σας, είναι καιρός να ανανεώσετε την καθημερινή σας ζωή. Ξεκινήστε με τη διατροφή.

Μια γυναίκα παίζει πολυάριθμους ρόλους κάθε μέρα. Από τη διαχείριση της οικογένειάς της και του σπιτιού της ως στο χώρο εργασίας της. Και αυτός ο πολύπλευρος τρόπος ζωής έχει κάνει τις γυναίκες θύματα του στρες, ακανόνιστων διατροφικών συνηθειών και προβλημάτων υγείας. Με το πλήθος  των ευθυνών και καθηκόντων που πρέπει να διεκπεραιώνει κάθε μέρα, είναι σημαντικό για μια γυναίκα να διατηρήσει την ευημερία της. Εάν είστε  μια από εκείνες τις γυναίκες των οποίων ο τρόπος ζωής δρα αρνητικά στην υγεία της, είναι καιρός να ανανεώσετε κάθε πτυχή της καθημερινής σας ζωής. Ξεκινήστε με τη διατροφή.

Τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Η καλύτερη θεραπεία για την αποφυγή λοιμώξεων και παθήσεων είναι η πρόληψη. Τα λαχανικά και τα φρούτα που είναι γεμάτα με πολλά αντιοξειδωτικά είναι ιδανικά για αυτό το σκοπό. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ορισμένα τρόφιμα εμπλουτισμένα με ισχυρά αντιοξειδωτικά είναι: μπρόκολα, ελιές, κόκκινες πιπεριές, γλυκοπατάτες, καρπούζια, ξηροί καρποί, είδη πουλερικών, φράουλες, ακτινίδια, κρεμμύδια, μελιτζάνες, παντζάρια, εσπεριδοειδή, σπανάκι και καρότο. Εκτός από την παροχή ανοσίας, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν κάποιον να παραμείνει νέος. Επίσης καθυστερούν τη δημιουργία ρυτίδων και δίνουν στο δέρμα φυσική λάμψη. Επιπλέον, βοηθούν στην πρόληψη ανάπτυξης του καρκίνου.

Τρόφιμα που περιέχουν ωμέγα-3-λιπαρά οξέα

Μια γυναίκα πρέπει να λαμβάνει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή της, καθώς αυτά ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία του ατόμου και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα οξέα ωμέγα-3 βρίσκονται κυρίως στα θαλασσινά, ειδικά σε ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα και το σκουμπρί. Εκτός αυτού, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι γνωστό ότι αυξάνουν τη γνωσιακή λειτουργία και μειώνουν τα επίπεδα LDL ή «κακής» χοληστερόλης.

Εάν είστε χορτοφάγος, μπορείτε να συμπεριλάβετε λιναρόσπορους, καρύδια, σόγια και έλαιο canola στη διατροφή σας για να πάρετε την απαραίτητη ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Μανιτάρια

Μερικοί ειδικοί στον τομέα της υγείας έχουν δηλώσει ότι οι β-γλυκάνες που βρίσκονται στα μανιτάρια μπορούν να ωφελήσουν σημαντικά στο ανοσοποιητικό. Έτσι, αν περιλαμβάνετε όλες τις ποικιλίες των μανιταριών στα γεύματά σας είναι μια καλή αρχή για την πρόληψη διαφόρων λοιμώξεων και ασθενειών που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Πλούσια σε ασβέστιο τρόφιμα

Αντί να επιτυγχάνεται μια διατροφική ισορροπία μεταξύ σπιτιού και γραφείου, οι γυναίκες συχνά παραμελούν την καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου με τη μορφή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων. Αυτό οδηγεί σε αδύναμα οστά και πόνο σε διάφορα μέρη του σώματος. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες αυτές παρατηρούν επίσης μια πτώση των ενεργειακών επιπέδων και συχνά παραπονιούνται για κόπωση και κούραση. Οι διατροφολόγοι προτείνουν ότι μια γυναίκα με μέσο ύψος και βάρος, θα πρέπει να πάρει 700-800 mg ασβεστίου την ημέρα. Οι γυναίκες που σχεδιάζουν οικογένεια πρέπει να λαμβάνουν τουλάχιστον 1000 mg ασβεστίου την ημέρα καθώς προάγει τη γονιμότητα και είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εμβρύου.

Εκτός από τα τρόφιμα, η διαχείριση των επιπέδων άγχους, η μέτρια άσκηση και η αποχή από το κάπνισμα και το ποτό είναι εξίσου σημαντικά για την υγεία μιας γυναίκας. Αν και μπορείτε να είστε ευέλικτες μερικές φορές με τις επιλογές που αφορούν τον τρόπο ζωής σας, προσπαθήστε να ακολουθήσετε μερικά βήματα για να παραμείνετε υγιείς.

iatronet.gr

You May Also Like

Τα παιδιά δεν θα έπρεπε να κάνουν τραμπολίνο σε καμία ηλικία, υποστηρίζουν παιδίατροι

Τα παιδιά δεν θα έπρεπε να κάνουν τραμπολίνο σε καμία ηλικία, υποστηρίζουν…

7 αλλαγές που θα προσέξετε όταν δεν τρώτε καθόλου ζάχαρη

Table of Contents Hide 7 αλλαγές που θα προσέξετε όταν δεν τρώτε…

Ασκήσεις Prehab Exercises για ένα δυνατό σώμα

 Ασκήσεις Prehab Exercises για ένα δυνατό σώμα Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc…

Πέντε χρήσεις του ελαιόλαδου ως προϊόν ομορφιάς

Πέντε χρήσεις του ελαιόλαδου ως προϊόν ομορφιάς

Κεφίρ: Διατροφική αξία, οφέλη και ιδιότητες

Table of Contents Hide Κεφίρ: Διατροφική αξία, οφέλη και ιδιότητεςΤα θρεπτικά συστατικά…

Ενημέρωση του συλλόγου ”ἒμπνοος ” για τη διενέργεια τεστ ΠΑΠ

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροχωρίου ”ἒμπνοος ”

Τι κερδίζουν όσοι δεν τρώνε το κλασικό, άσπρο ψωμί

Τι κερδίζουν όσοι δεν τρώνε το κλασικό, άσπρο ψωμί

Τα λάθη που κάνουμε στη διατροφή με λίγους υδατάνθρακες

Τα λάθη που κάνουμε στη διατροφή με λίγους υδατάνθρακες