Δ. Κοσμίδης: «Ο συνδυασμός μας δεν χαρακτηρίζεται από κόμματα και από χρώματα. Είμαστε ενεργοί πολίτες»

 

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβούλιου Βοΐου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος  για τον Δήμο Βοΐου Δημήτριος Κοσμίδης  παρουσίασε την  Διακήρυξη Αρχών του Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες-Ισχυρός Δήμος» και παράλληλα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λογοτύπου, της ιστοσελίδας και υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού.

Της Αγγελικής Ματούση

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Βοΐου στη Σιάτιστα ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες-Ισχυρός Δήμος» Δημήτριος Κοσμίδης παρουσίασε τη Διακήρυξη Αρχών του Συνδυασμού, όπως επίσης παρουσιάστηκαν  ορισμένοι από τους υποψήφιους Δημοτικούς  Συμβούλους «Ο συνδυασμός μας δεν χαρακτηρίζεται από κόμματα και από χρώματα. Είμαστε ενεργοί πολίτες, αυτό άλλωστε είναι το σύνθημα μας.  Θα αγωνιστούμε για το καλό του Δήμου μας», δήλωσε ο κ. Κοσμίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστοσελίδα www.energoipolites-voiou.gr και η ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου (e-mail) energoi.polites.voio.gr είναι στη διάθεση των δημοτών, οι οποίοι μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους, έτσι ώστε μέσα σε λίγους μήνες να καταρτιστεί  ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι εύκολο και υλοποιήσιμο για το Δήμο  

Λίγα λόγια για τον κ. Δημήτριο Κοσμίδη

Ο Δημήτριος Κοσμίδης του Ιωάννη και της Βικτωρίας γεννήθηκε στη Σιάτιστα την 1η  Μαΐου του 1962. Είναι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Σοφία Κοσμίδου και έχει δύο γιούς τον Ιωάννη και τον Αλέξανδρο οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου  Βοΐου.

Το  1980  τελείωσε το Τραμπάντζειο Λύκειο Σιάτιστας και το ίδιο έτος ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως γουνοποιός στην Ιταλία.  Τέσσερα χρόνια μετά, ιδρύει τη δική του εταιρία στην Ιταλία. Η αγάπη του όμως  για την ιδιαίτερή του πατρίδα, αλλά και η επιθυμία του να ασχοληθεί με τα κοινά της περιοχής του, τον οδήγησαν στο να μεταφέρει το 1994 την επιχείρηση του στην Νεάπολη και να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί.

Είναι ένας ενεργός πολίτης με έντονη παρουσία στα κοινωνικά, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Από το 1994 και για πολλά έτη διετέλεσε Αντιπρόεδρος στον Αθλητικό Σύλλογο “Αλιάκμονας Νεάπολης”, ενώ από το  2007 έως το 2010 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου. Παράλληλα το 2008 ιδρύει την Ακαδημία ποδοσφαίρου Βοΐου, η οποία συνεχίζει μια αξιόλογη πορεία μέχρι και σήμερα.  Από το 2012 έως το 2014 ήταν αναπληρωτής Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης.

Το 2009 εκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών-Γουνεμπόρων Σιάτιστας “Ο Προφήτης Ηλίας” και ολοκλήρωσε τη θητεία του το 2014. Από το 2011 έως το 2016 ήταν Αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο Κοζάνης και Πρόεδρος του τμήματος Γουνοποιών. Το 2014 εκλέγεται Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας  και επανεκλέγεται το 2017.

Ο κ. Κοσμίδης συμμετείχε για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές το 2010, διεκδικώντας τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου με τον Συνδυασμό «Παμβοϊκή Ενότητα». Η κίνησή του αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς μεταξύ όλων των συναδέλφων του, από όλους τους συνδυασμούς,  ήρθε πρώτος κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης, εισπράττοντας την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπολιτών του.

Το 2014 θέτει υποψηφιότητα για Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Συμμαχία Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία», όπου έρχεται τρίτος κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και παίρνει τη θέση του πρώτου αναπληρωματικού.

Το 2018 ορκίστηκε Περιφερειακός Σύμβουλος.

 

 

 

You May Also Like

Φ.Γ. Λόρκα. Τον εκτέλεσαν χωρίς δίκη, γιατί ήταν ομοφυλόφιλος, κορυφαίος ποιητής και καταδίκασε το φασισμό. Το μεγαλύτερο θύμα της Ισπανίας στον εμφύλιο

Φ.Γ. Λόρκα. Τον εκτέλεσαν χωρίς δίκη, γιατί ήταν ομοφυλόφιλος, κορυφαίος ποιητής και…

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις των αναπτυξιακών τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς

Σύντομα και των ακαδημιών του συλλόγου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καστοριάς για τον Ανδρέα Γούλιο

Για τον χαμό του Διευθυντή του Αναισθησιολογικού τμήματος ιατρού Γούλιου Ανδρέα

Το Πρόγραμμα δράσεων της Κωνσταντινίδειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορησού για το μήνα Μάρτιο

Το Πρόγραμμα δράσεων της Κωνσταντινίδειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορησού  για το μήνα Μάρτιο

Σύσκεψη Εργασίας μεταξύ Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Καλλίνικου, Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και εκπροσώπων του Ομίλου Τσάκου για θέματα της Ιεράς Μητρόπολης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Την Πέμπτη 23/06 το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Οι μαθητές του νομού δίνουν ραντεβού την Πέμπτη στις 8μμ στην πλατεία Μακεδονομάχων…

Συνάντηση με τους Βουλευτές Καβάλας και αντιπροσωπείας κτηνοτρόφων πραγματοποίησε η Υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου

Συνάντηση με τους Βουλευτές Καβάλας  και αντιπροσωπείας κτηνοτρόφων πραγματοποίησε η Υφυπουργός Ολυμπία…

Αύριο συνεδριάζει δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

Αύριο συνεδριάζει δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

”Σπουδές στο Εξωτερικό με υποτροφία”

Ενημέρωση το Σάββατο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς