Τελέστηκαν τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο αρχοντικό Βέργου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας με θέμα «Το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα από το χρόνο». Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού Θεοφύλακτος Ζυμπίδης, η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και πλήθος κόσμου, επιδεικνύοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τη βυζαντινή τέχνη.

Πρόκειται για μια δράση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού όπου σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Κοζάνης αποσκοπούν στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία και στην περαιτέρω προβολή του βυζαντινού αρχιτεκτονικού πλούτου.

Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια ήταν η Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός», ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Μεσοποταμίας, τα εργαστήρια αγιογραφίας του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης», του εργαστηρίου Αγιογραφίας της Μητρόπολης Καστοριάς “Τρεις Ιεράρχες” και του εργαστηρίου αγιογραφίας της «Associazione Archeosofica».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση ξεκίνησε πριν λίγες μέρες στην Κοζάνη, συνεχίζεται στην Καστοριά και θα καταλήξει στην Φλωρεντία της Ιταλίας όπου το σύνολο των έργων Ελλήνων και Ιταλών θα εκτεθούν στις 04. και 05.06.2016 στo Lugarno Guiccardini.

Κοινός σκοπός αυτής της προσπάθειας ήταν να μελετηθεί το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα στη διάρκεια των αιώνων και να ξεκινήσει ένας εικαστικός διάλογος μεταξύ των δυο χωρών, ώστε να γίνει καλύτερα αντιληπτή η ουσία του προσώπου της Θεοτόκου. Το βαθύτερο θεολογικό στίγμα για το θέμα αυτό ανέλυσε ο Κύπριος ομιλητής, καθηγητής Θεολογίας κ. Κεσελόπουλος με τους παρευρισκόμενους να στέκονται με θαυμαστό μπροστά στα έργα Ελλήνων και Ιταλών αγιογράφων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό στην πόλη της Καστοριάς μέχρι και την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

9 υποτροφίες για το έτος 2020-2021 από τους εκπαιδευτικούς φορείς ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

9 υποτροφίες για το έτος 2020-2021 από τους εκπαιδευτικούς φορείς ΙΕΚ ΑΛΦΑ και…

Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου Φλώρινας εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,…

Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών στην λίμνη της Καστοριάς. Παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε κάποια είδη πουλιών

Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών στην λίμνη της Καστοριάς. Παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε…

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας υπό την Προεδρία της Μαρίας Αντωνίου

Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Γρεβενά:  54χρονος εξαπάτησε και απέσπασε από 87χρονη 3.175 ευρώ και χρυσαφικά

Γρεβενά:  54χρονος εξαπάτησε και απέσπασε από 87χρονη 3.175 ευρώ και χρυσαφικά

Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί: «Γίνε Νονός και εσύ αυτό το Πάσχα»

Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί: «Γίνε Νονός και εσύ αυτό το Πάσχα»

Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης στα νοσοκομεία εν όψει Χριστουγέννων

Τα σχολεία στέλνουν μήνυμα αγάπης στα νοσοκομεία εν όψει Χριστουγέννων

Μαρία Αντωνίου στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: “Η Νέα Δημοκρατία υπέρ της στήριξης της έρευνας των διαστημικών εφαρμογών”

Μαρία Αντωνίου στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: “Η Νέα Δημοκρατία υπέρ της…

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στην Πτολεμαΐδα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στην Πτολεμαΐδα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της…