Βανδαλισμοί για ακόμη μια φορά στον Προφήτη Ηλία. Κατέθεσε μήνυση ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς

 

Για ακόμη μια φορά ο χώρος αναψυχής του Προφήτη Ηλία έγινε στόχος μια μικρής μερίδας συμπολιτών μας που κάθε τόσο, εκτός από τα σκουπίδια και τα σπασμένα γυαλιά που αφήνουν πίσω τους κάθε φορά που επισκέπτονται το χώρο, προχωρούν σε βανδαλισμούς και καταστροφές.

 

Αυτή τη φορά κατέστρεψαν τις ψησταριές που είχε τοποθετήσει ο Σύλλογος και τα ξύλινα παγκάκια και τραπέζια. Εκτός όμως από αυτή την μικρή ομάδα η οποία με κάθε ευκαιρία σπάει και καταστρέφει ότι υπάρχει στο χώρο, υπάρχουν και κάποιοι μεμονωμένοι συμπολίτες μας που “οραματίζονται” να μετατρέψουν το χώρο σε κυνοκομείο.

 

Το τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να αφήνουν στο χώρο σκυλιά, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα όταν αυτά είναι έτοιμα να γεννήσουν, και μετά να επιστρέφουν να τα ταΐσουν, αφήνοντας όμως πίσω τους τα κουτάκια με τις κονσέρβες τα πλαστικά τάπερ και διάφορα άλλα σκουπίδια, αδιαφορώντας προκλητικά για την ύπαρξη και άλλων ατόμων στο χώρο και κυρίως παιδιών.

 

Επίσης φέτος για πρώτη φορά το Βουνό δέχθηκε μεγάλο όγκο κυψελών κάτι που είχε σαν συνέπεια την έντονη αντίδραση πολλών συμπολιτών μας καθώς ήταν αδύνατη η χρησιμοποίηση των μονοπατιών και των άλσων αναψυχής καθώς αυτά είχαν καταληφθεί από τους μελισσοκόμους.

 

Ο χώρος αυτός εκτός από πνεύμονας πρασίνου είναι χώρος για όλους του πολίτες και αποτελεί πόλο έλξης για φυσιολάτρες, αθλητές, παιδιά αλλά και πλήθος τουριστών. Σκοπός του Συλλόγου είναι να αναδειχθεί περισσότερο η περιοχή, να προστατευτεί και να αλλάξει προς το καλύτερο. Και αυτό θα γίνει. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την ανάδειξη της μοναδικής του βιοποικιλότητας που αφορά τον κρίνο του Βουνού, τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς σύμφωνα με τα νέα πρότυπα ασφαλείας, ενώ την άνοιξη θα καλλωπιστεί και θα δημιουργηθεί ένα νέο μικρό παρκάκι με σιντριβάνι. Επίσης διερευνάται και η αξιοποίηση του Βουνού για αγώνες ορεινού τρεξίματος.

 

Σε όλα τα παραπάνω δεν χωρούν και δεν επιτρέπονται συμπεριφορές και εικόνες καταστροφής όπως αυτές που αντικρίζουμε σχεδόν καθημερινά. Για το λόγο αυτό θα ζητήσουμε πλέον την ενεργοποποίηση όλων των φορέων της πόλης, Αστυνομίας, Δήμου Καστοριάς, Δασαρχείου και Πυροσβεστικής, ώστε επιτέλους να υπάρξει σωστή διαχείριση του χώρου που θα λειτουργεί υπέρ της πόλης και των κατοίκων της.

 

Ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς για την προστασία της περιουσίας των πολιτών της Καστοριάς κατέθεσε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου μήνυση κατά των “γνωστών – αγνώστων” για τις φθορές που προκάλεσαν στο χώρο τις προηγούμενες μέρες και έπεται συνέχεια.

 

You May Also Like

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ανοικτό αλλά με προβλήματα το koinonikomerisma.gr (οδηγίες)

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ανοικτό αλλά με προβλήματα το koinonikomerisma.gr (οδηγίες)

Παραδόθηκε η νέα δεξαμενή ύδρευσης των κοινοτήτων Τοιχιού, Μεταμόρφωσης και Φωτεινής

Παραδόθηκε η νέα δεξαμενή ύδρευσης των κοινοτήτων Τοιχιού, Μεταμόρφωσης και Φωτεινής

Συνελήφθη 41χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

  Συνελήφθη 41χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου δράσης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου ECOWASTE4FOOD

Παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου δράσης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας στο…

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στην Π.Ε. Καστοριάς. Το αναλυτικό Πρόγραμμα του Δήμου Άργους Ορεστικού

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καστοριάς. Πλούσιο πρόγραμμα και στους τρεις…

Γιάννης Βαβάτσικος: «Η Καστοριά διαθέτει από τις πιο καλές και… καυτές έδρες!». Το καλό παιδί των “Γουναράδων” στους “Ορίζοντες”

Γιάννης Βαβάτσικος: «Η Καστοριά διαθέτει από τις πιο καλές και… καυτές έδρες!».…

Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη των συνολικά 96 επιτυχόντων του Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Καστοριάς

Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη των συνολικά 96 επιτυχόντων του Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας…