Μέσω ΑΣΕΠ πάνω από 3.000 νέες μόνιμες προσλήψεις στις  Περιφέρειες της χώρας

Περισσότερες από 3.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ετοιμάζονται να ζητήσουν οι 13 περιφέρειες της χώρας από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά τους και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν τις νέες αρμοδιότητες που τους έχει εκχωρήσει ο «Κλεισθένης 1».

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η λίστα με τα αιτήματα για προσλήψεις των περιφερειαρχών την οποία συντάσσει για λογαριασμό τους η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος. Μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες θα σταλεί υπενθύμιση στις τέσσερις εναπομείνασες περιφέρειες – που είναι και οι μεγαλύτερες της χώρας – να στείλουν και αυτές τις λίστες με τα αιτήματα για το προσωπικό που χρειάζονται προκειμένου να προωθηθούν στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα αιτήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχει στη διάθεση της η ΕΝΠΕ μέχρι στιγμής για 9 περιφέρειες αφορούν 1.500 θέσεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, 785 προσλήψεις με την αιτιολογία «κατεπείγουσες» και 360 προσλήψεις για την άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων των περιφερειών που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες δόμησης, εγγείων βελτιώσεων και τον αθλητισμό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΝΠΕ όταν σε αυτή την λίστα προστεθούν και οι 4 περιφέρειες που απομένουν να στείλουν τα δικά τους αιτήματα ο αριθμός πιθανότητα να ξεπεράσει τις 3.000.

Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Το σχετικό αίτημα προς την ανεξάρτητη αρχή θα το κάνει το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συναχθούν οι σχετικές προκηρύξεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών θέλει να προχωρήσουν οι προσλήψεις στις περιφέρειες αλλά λόγω της κατηγοριοποίησης τους από τις ίδιες ενδέχεται να εκδοθούν δύο διαφορετικές προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ. Ωστόσο η προσπάθεια θα γίνει για μια προκήρυξη και για έναν διαγωνισμό που με βάση τα σημερινά δεδομένα μπορεί να «τρέξει» στις αρχές του χρόνου καθώς θα έχει ως βάση την προκήρυξη των 3Κ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα έχουν προτεραιότητα οι συμβασιούχοι των περιφερειών αλλά κανείς δεν θα τους στερήσει το δικαίωμα να μετάσχουν στον διαγωνισμό προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Άλλωστε πάντα σε κάθε προκήρυξη μοριοδοτείται η προϋπηρεσία.

 

You May Also Like

Σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες: Τα αυτόματα ταμεία τώρα και στην Ελλάδα – Αντικατάσταση εργαζομένων από μηχανές

Table of Contents Hide Σούπερ μάρκετ χωρίς ταμίες: Τα αυτόματα ταμεία τώρα…

Κανάκης σε δημοσιογράφους για τα Τέμπη:<<Δεν βρέχει, σας φτύνουν>>

Όταν η δημοσιογραφία είναι υπάλληλος κομμάτων τότε γίνεται εχθρός της Δημοκρατία

Ωρωπός: Εισαγγελική παρέμβαση για τις εικόνες ντροπής με την ηλικιωμένη

Εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου στον Ωρωπό να πλένει με το λάστιχο ηλικιωμένη γυναίκα

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα 2018

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα 2018

Με προϋπηρεσία σε υποθέσεις παιδεραστίας ο Αλέξης Κούγιας! Η Μαρία της σιωπής που βιάστηκε στα 15

Η ανατριχιαστική υπόθεση κοριτσιού με ειδικές ανάγκες που έπεσε θύμα βιασμού σε…

Συναγερμός στο Champions League: Απειλές του ISIS για επιθέσεις σε τρία γήπεδα

Το ISIS διέδωσε μια ανάρτηση στην οποία απειλεί τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του Λονδίνου, του Παρισιού και της Μαδρίτης

Σώος ο πιλότος του F-16 που κατέπεσε νότια της Χαλκιδικής

Το F-16 συμμετείχε σε σχηματισμό με άλλα 4 μαχητικά που απογειώθηκαν από τη Λάρισα.

Στέφανος Ντούσκος: Ατόφιο χρυσάφι για τον κωπηλάτη που πάλεψε κόντρα σε όλα

Στέφανος Ντούσκος: Ατόφιο χρυσάφι για τον κωπηλάτη που πάλεψε κόντρα σε όλα

Έκκληση διανομέων μετά τον πρόσφατο θάνατο εργαζομένου στη Θεσσαλονίκη

«Άργησα να παραδώσω παραγγελία και μου την πέταξαν στο κεφάλι» – Συγκλονιστική μαρτυρία