Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τους πόνους της περιόδου

Για να καταπολεμήσετε τον πόνο κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε πρώτα τον λόγο που πονάτε. Τι να κάνετε.

Η έμμηνος ρύση ή αλλιώς περίοδος ανησυχεί κάθε γυναίκα. Οι οδυνηρές κράμπες και η ανυπομονησία την καθιστούν μια απεχθή εμπειρία για όλες τις γυναίκες. Η μείωση του πόνου κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι ένα πρόβλημα που όλη γυναικεία κοινότητα συνεχίζει να σκέφτεται. Ο πόνος κατά τη διάρκεια της περιόδου κάνει μια γυναίκα να επιθυμεί να παραμείνει κλειδωμένη μέσα σε ένα δωμάτιο και να αποφύγει να επιδοθεί σε κάθε είδους δραστηριότητες.

Ο υπερβολικός πόνος κατά τις περιόδους είναι μια κατάσταση γνωστή ως «δυσμηνόρροια». Στη δυσμηνόρροια, το άτομο στερείται ενέργειας. Για να καταπολεμήσετε τον πόνο κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε πρώτα τον λόγο που πονάτε.

Τι προκαλεί τον πόνο κατά τη διάρκεια της έμμηνης ρύσης;

Κανονικά, η μήτρα πρέπει να αποβάλλει τη φυσική της επένδυση κάθε μήνα για την οποία οι μυς της μήτρας πρέπει να συστέλλονται. Όταν συμβαίνει η συστολή, τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν με αίμα τη μήτρα συστέλλονται και μειώνουν τη ροή του αίματος, προκαλώντας έτσι τον πόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Για να αντιμετωπίσετε την υπερβολική συστολή, πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές. Αυτά θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε τη ροή του αίματος στο κάτω μέρος της κοιλιάς, να κάνετε την συστολή μυών «απαλή» και να μειώσετε τις κράμπες.

Χαλαρώστε τους μυς μέσω συμπληρωμάτων

Πριν ξεκινήσει η περίοδος σας, προσπαθήστε να πάρετε συμπληρώματα ασβεστίου και μαγνησίου κατά τη διάρκεια του μήνα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά θα καταπολεμήσουν τον πόνο της μέσης, χαλαρώνοντας τους μυς σας. Συνολικά περίπου 1000 mg ασβεστίου και 500 mg μαγνησίου πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά. Αν δεν ταιριάζει στο πεπτικό σας σύστημα, μειώστε τη δοσολογία. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον πόνο περιόδου.

Αφέψημα

Η κατανάλωση αφεψήματος φύλλων σμέουρων (raspberry) καθημερινά μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τον πόνο της περιόδου. Το Raspberry θεωρείται ένα ήπιο τονωτικό της μήτρας που μπορεί να σας βοηθήσει απαλλαγείτε από τον πόνο της εμμήνου ρύσεως.

Πράσινα λαχανικά

Εκτός από τα συμπληρώματα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορούν επίσης να εκπληρώσουν τις διατροφικές ανάγκες του σώματός σας, που χρειάζονται για να διατηρήσουν  τη ροή αίματος στη μήτρα, χωρίς να προκαλείται οδυνηρή ταλαιπωρία κατά τις περιόδους. Τα πράσινα λαχανικά είναι καλή πηγή μαγνησίου, ασβεστίου και πολλών άλλων ζωτικών θρεπτικών ουσιών. Ελέγχουν τις συσπάσεις των μυών και σας ανακουφίζουν από τον πόνο κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Επίσης, τα λαχανικά καθαρίζουν ήπια το σώμα και αυτό είναι θεμιτό κατά τη διάρκεια της «δυσμηνόρροιας».

Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης

Η καφεΐνη με τη μορφή ροφήματος καφέ λειτουργεί ως αγγειοσυσταλτικό και περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία. Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο να πίνετε καφέ ολόκληρο το μήνα, προσπαθήστε να τον αποφύγετε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από τις περιόδους σας για να μειώσετε τον πόνο.

Θερμοφόρα

Ένα μπουκάλι ζεστό νερό ή μία θερμοφόρα, αν τοποθετηθεί στη μέση ή στην κοιλιά μειώνει τις μυϊκές κράμπες. Θα μειώσει τον πόνο σας σε μεγάλο βαθμό.

Εάν αντιμετωπίζετε δυσβάσταχτο πόνο κατά τη διάρκεια των  περιόδων, μπορεί να είναι σημάδι μιας σοβαρής ιατρικής κατάστασης. Η αναζήτηση ιατρικής βοήθειας στο σωστό στάδιο είναι πάντα μια σοφή απόφαση.

iatronet.gr

You May Also Like

Κουνουπίδι: 10 λόγοι για να το τρώτε καθημερινά, οι ευεργετικές ιδιότητες και ο σωστός τρόπος κατανάλωσης

Table of Contents Hide Συνεισφέρει στην καρδιαγγειακή υγείαΠροστατεύει το στομάχιΠρολαμβάνει την εκφύλιση…

Πέντε τρόποι για να σταματήσει ο σκληρός βήχας

Table of Contents Hide Πέντε τρόποι για να σταματήσει ο σκληρός βήχας1)…

Τριχόπτωση – Φαλάκρα: Τι επιλογές υπάρχουν για φυσική αναγέννηση μαλλιών

Τριχόπτωση – Φαλάκρα: Τι επιλογές υπάρχουν για φυσική αναγέννηση μαλλιών

Δίαιτα και μεταβολισμός: Πώς θα χάσετε πιο γρήγορα τα περιττά κιλά

Δίαιτα και μεταβολισμός: Πώς θα χάσετε πιο γρήγορα τα περιττά κιλά

Έξυπνοι τρόποι να οργανώσετε το σπίτι σας

Έξυπνοι τρόποι να οργανώσετε το σπίτι σας

Από καύση λίπους μέχρι καλύτερη υγεία δοντιών: Να τι θα συμβεί αν πίνετε κάθε μέρα πράσινο τσάι

Table of Contents Hide Από καύση λίπους μέχρι καλύτερη υγεία δοντιών: Να…

ΨΩΡΙΑΣΗ: ΜΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΨΩΡΙΑΣΗ: ΜΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Το στρες για τον κορονοϊό γέρασε πρόωρα τους εγκεφάλους των εφήβων – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Το στρες για τον κορονοϊό γέρασε πρόωρα τους εγκεφάλους των εφήβων –…