Αποζημίωση 20.000 ευρώ σε βάρος εργοδότη για παρενόχληση και προσβλητική συμπεριφορά

Η εργαζόμενη παρενοχλούνταν σχεδόν σε καθημερινή βάση. Ο εργοδότης της μιλούσε απαξιωτικά λέγοντάς της πως είναι άχρηστη και ανίκανη, την παρενοχλούσε, τις εκσφενδόνιζε σεξιστικά σχόλια, βρισιές, προσβολές και παράλληλα της έκανε ανήθικες προτάσεις.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» δηλώνει την πλήρη ικανοποίησή του για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει εργαζόμενη – μέλος  του Συλλόγου, ακυρώνοντας την απόλυσή της και καταδικάζοντας εργοδότη με ποσό αποζημίωσης 20.000 ευρώ,  για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του. Ο συγκεκριμένος εργοδότης σχεδόν καθημερινά παρενοχλούσε, προσέβαλε και απαξίωνε την εργαζόμενη, απευθυνόμενος με σεξιστικά σχόλια, ανήθικες προτάσεις και ύβρεις προς αυτή.

Όταν η εργαζόμενη βρήκε το θάρρος και αντέδρασε σε όλα τα παραπάνω, ο εργοδότης φρόντισε να την απομακρύνει από την εργασία δίχως να της καταβάλει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα. Το Δικαστήριο συνολικά αναγνώρισε απαιτήσεις ύψους 36.839,50 ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η επιβολή προστίμων από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Οι δυσκολίες της καταγγελίας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων της δεν έκαμψαν την εργαζόμενη, ούτε  την «ΕΝΩΣΗ», τη ΓΣΕΕ και τo δικηγόρο Ρομποτή Σπυρίδωνα, που καθοριστικά και συντονισμένα σταθήκαμε δίπλα της σε όλα τα στάδια της διαδικασίας ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, του Συνήγορου του Πολίτη και του Δικαστηρίου.

Μάλιστα ο Σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα του αιτιολογικού της απόφασης, με απώτερο σκοπό  «να γίνει κατανοητό από όλους όσοι εκ των πολιτικών μας ζουν σε ένα “παράλληλο σύμπαν”, τις συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τους οποίους καλούμε να μην διστάζουν να καταγγέλλουν ανάλογες συμπεριφορές εργοδοτών στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr και να οργανωθούν σε ενιαία δράση με το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων “Η Ένωση”. Συλλογικά όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον αυταρχισμό, την ομηρεία και το φόβο!».

 

 

You May Also Like

Παρεμβάσεις για την προστασία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Τοιχίου από εισροή ομβρίων.

Πραγματοποιήθηκαν σωστικές επεμβάσεις κατασκευής υγρομονώσεων από τη ΔΕΥΑ Καστοριάς

Ξεκινούν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς.  Όλες με ελεύθερη είσοδο και σε ανοικτούς “ελεγχόμενους” χώρους, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία

Ξεκινούν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς.  Όλες με ελεύθερη είσοδο…

Νοσταλγία και πολύ όμορφες εικόνες στη διαδικτυακή παρουσίαση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρο στην Καστοριά

  Νοσταλγία και πολύ όμορφες εικόνες στη διαδικτυακή παρουσίαση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου…

Η Μαρία Αντωνίου για τη στήριξη του κλάδου της Γουνοποιίας: «Μαζί χτίζουμε την αυτοδύναμη και φωτεινή Καστοριά»

Η Μαρία Αντωνίου για τη στήριξη του κλάδου της Γουνοποιίας: «Μαζί χτίζουμε…

Μετά από πολλά χρόνια, την ημέρα της γιορτής μου θα βρίσκομαι στην Καστοριά.

Για αυτό, θα ήθελα να γιορτάσω μαζί με την οικογένειά μου, τους…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Πάντοτε Ο Χ Ι σε κάθε φασισμό- Φέτος Ο Χ Ι στον κορωνοϊό

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Πάντοτε Ο Χ Ι σε κάθε φασισμό- Φέτος Ο Χ…

Συνεχής ενημέρωση από την εφημερίδα «Ορίζοντες» για όλες τις θέσεις που έχουν ανοίξει στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ

Εργασία: Θέση πλήρους απασχόλησης στην Εταιρία προστασίας Ατόμων με Αυτισμού

Επίσκεψη της ΑΔΕΔΥ στον Διοικητή του Γενικού  Νοσοκομείου Καστοριάς. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας

Επίσκεψη της ΑΔΕΔΥ στον Διοικητή του Γενικού  Νοσοκομείου Καστοριάς. Συζητήθηκαν τα προβλήματα…