8 τρόποι για να προσθέσετε το τζίντζερ στο πρωινό σας

Είτε θέλετε να προσθέσετε κάτι πικάντικο στο γάλα σας, είτε να απογειώσετε τον πρωινό σας καφέ, το τζίντζερ μπορεί να δώσει εκπληκτική και μοναδική γεύση στο πρωινό σας.

Tο πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό. Εκτός εάν προσθέσετε τζίντζερ.

Αυτή η σούπερ τροφή προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, από τη θεραπεία της ναυτίας μέχρι τη μείωση του μυϊκού πόνου. Αλλά τι το κάνει πραγματικά πολύ σούπερ; Είναι πιο εύκολο να βασιστείς σε αυτό παρά σε κάθε άλλη υπερτροφή και μπορεί εύκολα να προστεθεί σε οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας.

Γευτείτε το στο πρωινό σας φλιτζάνι καφέ

Ο καφές και το τζίντζερ δημιουργούν ένα ισχυρό δίδυμο για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ειδικά αφού ο καφές είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών στον κόσμο. Για να πάρετε το πρωινό σας superfood, απλά προσθέστε τζίντζερ στον καφέ σας (μέχρι 1 κουταλάκι του γλυκού ανά φλιτζάνι), ή δοκιμάστε να φτιάξετε το Yemeni qishr. Αυτός ο παραδοσιακός καφές τζίντζερ της Μέσης Ανατολής δεν είναι μόνο πικάντικος και νόστιμος, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη.

Αφέψημα τζίντζερ για την καθημερινή σας δόση βιταμίνης C

Το αφέψημα τζίντζερ είναι ένα δημοφιλές ποτό για να ζεσταθείτε τους χειμερινούς μήνες. Όχι μόνο είναι ζεστό, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε με το στομάχι σας. Ένα φλιτζάνι από αυτό το πικάντικο τσάι το πρωί θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανακούφιση από ναυτία  ή πρωινή ναυτία που προκαλείται από εγκυμοσύνη.

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας αφέψημα τζίντζερ στο σπίτι τρίβοντας το τζίντζερ και αφήνοντάς το σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Προσθέστε ζάχαρη. Ή, βρείτε τζάι τζίντζερ στα καταστήματα.

Προσθέστε μαρμελάδα τζίντζερ στα μπισκότα σας

Τα ζαχαροπλαστεία είναι συχνά εφοδιασμένα με μαρμελάδες φρούτων, αλλά δοκιμάσατε ποτέ μαρμελάδα τζίντζερ; Μπορεί να μην είναι ο πιο υγειινός τρόπος να καταναλώσετε τζίντζερ, αλλά σίγουρα είναι μια πιο υγιεινή επιλογή από άλλες μαρμελάδες. Είτε το αγοράζετε είτε κατασκευάζετε το δικό σας, ένα μείγμα μαρμελάδας τζίντζερ είναι νόστιμο για τοστ ή μπισκότα.

Αντικαταστήστε το σιρόπι σφενδάμου με μια πικάντικη επιλογή

Υπάρχει σιρόπι στην αγορά που μπορεί να αντικαταστήσει υπέροχα το σιρόπι σφενδάμου. Με ελάχιστα συστατικά, αυτό το νόστιμο σιρόπι είναι υπέροχο όταν χρησιμοποιείται σε ποτά, ψητά, βρώμη, πατάτες και βάφλες.

Μπορείτε επίσης εύκολα να φτιάξετε το δικό σας σιρόπι τζίντζερ στο σπίτι σας, βράζοντας τα συστατικά για 30 λεπτά και φιλτράροντας το μείγμα μέσω κόσκινου ή φίλτρου για μια ομαλότερη υφή.

Συνταγή για σιρόπι τζίντζερ

200 γραμμάρια αποφλοιωμένο και κομμένο σε φέτες τζίντζερ

1 κούπα ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

Δοκιμάστε αντιφλεγμονώδες granola

Ένα μπολ με τραγανά, πλούσια σε ίνες granola είναι πάντα μια εύκολη επιλογή πρωινού. Αλλά η προσθήκη λίγου αρωματικού, πικάντικου ginger στο μείγμα θα το κάνει ακόμα καλύτερο!

Ξεφλουδίστε λίγο τζίντζερ και ανακατέψτε με μέλι ή λιωμένο λάδι καρύδας, στη συνέχεια πασπαλίστε το πάνω από το μπολ του πρωινού.

Η προσθήκη τζίντζερ στο πρωινό σας μπολ με δημητριακά σας παρέχει μερικά σοβαρά αντιφλεγμονώδη οφέλη, ειδικά στα άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Προσθέστε χυμό τζίντζερ στα smoothies σας

Για μια αλλαγή στο πρωινό σας ρόφημα, δοκιμάστε ένα χυμό τζίντζερ, που ξυπνά το έντερο. Ο χυμός τζίντζερ είναι εξαιρετική προσθήκη σε πολλές συνταγές. Περιλαμβάνει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία, από την ενίσχυση του μεταβολισμού μέχρι την φυσική καταπολέμηση βακτηρίων. Είναι επίσης ιδιαίτερα καλό για τη θεραπεία του πόνου, των κραμπών λόγω περιόδου αλλά και μετά από πόνο λόγω άσκησης.

Εάν ο χυμός τζίντζερ σας φαίνεται πολύ δυνατός γευστικά, προσθέστε απλώς λίγο στο πρωινό σας smoothie ή στο σέικερ πρωτεΐνης σας.

Αποκομίστε την ενέργεια που σας προσφέρει αυτή η υπερτροφή

Έχετε λίγο χρόνο; Μπορείτε ακόμα να αποκομίσετε τα οφέλη του τζίντζερ εν κινήσει. Αρκετοί φούρνοι έχουν συμπεριλάβει το τζίντζερ σε διάφορες συνταγές τους. Μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κέικ και διάφορες άλλες λιχουδιές είναι πλέον διαθέσιμες και σας περιμένουν να τις απολαύσετε.

Διπλώστε τα στα αρτοσκευάσματα του πρωινού

Αν δεν θέλετε να αγοράσετε από έξω τα διαθέσιμα προϊόντα με τζίντζερ, μπορείτε να τα παρασκευάσετε μόνοι σας. Το τζίντζερ ταιριάζει πάρα πολύ με τη σοκολάτα και μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο μείγμα σας για μπάρες δημητριακών. Για εκείνους που γυμνάζονται το πρωί, το τζίντζερ περιέχει υγιή λιπαρά και πρωτεΐνη για να ενισχύσετε την άσκησή σας.

Με όλα τα απίστευτα οφέλη για την υγεία και την τόσο εύκολη χρήση του σε κάθε συνταγή πρωινού ή μεσημεριανού είναι ανεξήγητο γιατί να μην θέλετε να το προσθέσετε σε κάθε σας γεύμα.

iatronet.gr

You May Also Like

Ο ξηρός καρπός που κόβει «μαχαίρι» την πείνα και τις λιγούρες

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως πράγματι ερευνητές στις ΗΠΑ…

10 γλυκά με λιγότερες από 100 θερμίδες για απόλαυση χωρίς ενοχές

10 γλυκά με λιγότερες από 100 θερμίδες για απόλαυση χωρίς ενοχές

Φαγητό το βράδυ; Οι 7 τροφές που πρέπει να αποφύγεις πριν κοιμηθείς

Table of Contents Hide Φαγητό το βράδυ; Οι 7 τροφές που πρέπει…

Αποτοξίνωση πριν τις «υπερβολές» του Πάσχα: Πώς γίνεται σωστά;

Αποτοξίνωση πριν τις «υπερβολές» του Πάσχα: Πώς γίνεται σωστά;

Επτά τροφές που πρέπει να αποφεύγουν οι άνω των 50 ετών

Επτά τροφές που πρέπει να αποφεύγουν οι άνω των 50 ετών

Πεντανόστιμα σπιτικά σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας

Πεντανόστιμα σπιτικά σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας

Γιατί είναι καλύτερο να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη!

Είναι γνωστό ότι το να πίνετε νερό με λεμόνι σας βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του.

Ποια είναι τα οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό

Ποια είναι τα οφέλη του να πίνετε ζεστό νερό

Αϋπνία: Ποιες τροφές μας κρατούν ξύπνιους;

Αϋπνία: Ποιες τροφές μας κρατούν ξύπνιους;