Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί επετειακές εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του.

Ποιο συγκεκριμένα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 20:30 μ.μ. στη Λέσχη Αξιωματικών Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος/επετειακός χορός του Ομίλου.

Στο χορό θα βραβευθούν οι αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς αγώνες (Δίτσιος Κωνσταντίνος, Παπατέρπος Παντελής, Χρήστου Γιάννης, Γιαζιτζίδου Χριστίνα), καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.) και για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Ν.Ο.Κ. κ. Μπατσόπουλος Αθανάσιος.

Στο πλαίσιο των ίδιων επετειακών εκδηλώσεων, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας στην Καστοριά διοργανώνεται ημερίδα, όπου θα παρουσιαστεί η ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και έκθεση φωτογραφιών και από τις 6 δεκαετίες ύπαρξης του Ομίλου, αλλά και ομιλίες επιστημονικού χαρακτήρα που αφορούν όλες τις πτυχές του αθλητισμού (ορθοπεδική, εργοφυσιολογία, διατροφή, κ.α.). Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

10:00 – 10:15  Χαιρετισμός Προέδρου Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς κ. Μητρούδη Παναγιώτη, φορέων της πόλης και του αθλητισμού.

 

10:15 – 10:45  «60 χρόνια ιστορίας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς», Φωτιάδης Δημήτρης, Επ. Καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας, Γεν. Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.

 

10:45 – 11:15  «Η κωπηλασία στο πέρασμα του χρόνου και η επιρροή της στην Καστοριά», Αθανασιάδης Αθανάσιος, Καθηγητής Φυσ. Αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρώην προπονητής της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας.

 

11:15 – 11:45  «Αθλητικές κακώσεις στην κωπηλασία», Δίτσιος Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ., Α’ Ορθοπαιδική Κλινική,  Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.).

 

11:45 – 12:15  «Φυσιολογικό όριο αθλητικής επίδοσης: ο αδύναμος κρίκος», Βράμπας Ιωάννης, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Σερρών του Α.Π.Θ., Μέλος της Επιτροπής Ναυταθλητισμού του Α.Π.Θ.

 

12:15 – 12:45  «Η διατροφή στον αθλητισμό», Κογιοπούλου Θωμαή, Διατροφολόγος.

Η παρουσία όλων των Καστοριανών και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είναι ένας τρόπος απόδοσης τιμής σε ένα σωματείο που κοσμεί τα αθλητικά δρώμενα της πόλης, αλλά και της χώρας ολόκληρης  για 60 και πλέον χρόνια και συνεχίζει ακόμα και με τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, την προσπάθεια να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μια προσπάθεια εξυπηρέτησης με κάθε τρόπο των σκοπών ίδρυσής του που έχουν τεθεί και είναι αταλάντευτοι για 6 για πλέον δεκαετίες.

Σχεδόν κάθε σπίτι στην Καστοριά έχει κάποιον ή κάποια που πέρασαν έστω και για λίγο το κατώφλι του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς. Όλοι αυτοί που τίμησαν με την παρουσία τους τον Όμιλο, για τόσα πολλά χρόνια, οφείλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον Όμιλο αυτό που τους πρόσφερε τόσα πολλά, με την παρουσία τους στις επετειακές εκδηλώσεις του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

 

Για το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Ο πρόεδρος κ. Μητρούδης Παναγιώτης
Ο γεν. γραμματέας κ. Φωτιάδης Δημήτρης

You May Also Like

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Α.Σ. Καστοριάς

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Α.Σ. Καστοριάς

Αποτελέσματα αγώνων πρωταθλήματος Παίδων και Εφήβων 23-24 Σεπτ. 2017

Αποτελέσματα αγώνων πρωταθλήματος Παίδων και Εφήβων 23-24 Σεπτ. 2017

Κοντονής: «Δεν ξεκινάει κανένα πρωτάθλημα»!

Το Υπουργείο Αθλητισμού και ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισαν ότι όχι μόνο δεν…

Αναβολή και επίσημα στην Super League

Την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος τουλάχιστον μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε…

Ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Τουρνουά Proteas Open με 8 συναρπαστικούς τελικούς

Ολοκληρώθηκε το Ετήσιο Τουρνουά Proteas Open με 8 συναρπαστικούς τελικούς

ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ & ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 7 & 8 ΜΑΪΟΥ

ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ & ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 7 & 8…

Μπάσκετ – Β’ Εθνική: ‘’ Τρένο ‘’ η Καστοριά

Με νίκη συνέχισε την εκπληκτική της πορεία η Καστοριά, καταβάλλοντας με 80-70…

Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

O AΣ Καστοριάς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο…