Το 2ο Ετήσιο Διασυνοριακό Εργαστήριο του Διαπεριφερειακού Έργου EPICAH στην Καστοριά

Με επιτυχία διοργανώθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην πόλη της Καστοριάς το 2ο ετήσιο Διασυνοριακό Εργαστήριο του Διαπεριφερειακού Έργου EPICAH, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Την όλη ευθύνη της πολύ επιτυχημένης, κατά κοινής ομολογίας των συμμετεχόντων, διοργάνωσης είχε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο συμμετέχει ως εταίρος από την ελληνική πλευρά, στην υλοποίηση του Έργου. Το θέμα που απασχόλησε τις εργασίες του Διασυνοριακού Εργαστηρίου ήταν η «Αποτελεσματικότητα των εργαλείων πολιτικής για τη διασυνοριακή προαγωγή της κληρονομιάς» που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG EUROPE.

Στην έναρξη της πρώτης ενότητας του Διασυνοριακού Εργαστηρίου, με τη συνδρομή των ειδικών συμβούλων και εμπειρογνωμόνων του έργου, αναλύθηκε η ενσωμάτωση της εμπειρίας του έργου EPICAH στο γενικότερο σχεδιασμό για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και το περιβάλλον στις διαπεριφερειακές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την αναλυτική παρουσίαση των διαθέσιμων εργαλείων χρηματοδότησης δράσεων πολιτισμού, περιβάλλοντος και τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε τόσο από εκπρόσωπο της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020», όσο και από εκπρόσωπο της Διαχειριστικής Αρχής του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας.

Κύριο μέρος των εργασιών του Διασυνοριακού Εργαστηρίου αποτέλεσαν τα 2 παράλληλα στρογγυλά τραπέζια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου μέρους του, ως εξής:

  1. «Προσβάσιμος πολιτισμός και τουρισμός στη Δυτική Μακεδονία: Προκλήσεις και προοπτικές», ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε και συζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κούτσιανο Βασίλη
  2. «Περιβάλλον, Τουρισμός και Κλιματική Αλλαγή: προκλήσεις και ευκαιρίες σε έναν κόσμο που αλλάζει», ήταν το θέμα που παρουσιάστηκε από τον Περιβαλλοντολόγο & Δρ. Πολιτικής για την Κλιματική Αλλαγή, κ. Γκιουζέπα Γιώργο.

Το 2ο ετήσιο Διασυνοριακό Εργαστήριο του Διαπεριφερειακού Έργου EPICAH, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή απόψεων και τη διατύπωση των συμπερασμάτων από τους συμμετέχοντες, αναφορικά με την υψηλή αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η ορθή εφαρμογή και αξιοποίηση των διαθέσιμων εργαλείων πολιτικής για τη διασυνοριακή προαγωγή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
 

You May Also Like

Τέρμα η αφισορρύπανση στις κολώνες της Καστοριάς. Τοποθετήθηκαν 20 νέοι πίνακες ανακοινώσεων σε όλη την πόλη

Τέρμα η αφισορρύπανση στις κολώνες της Καστοριάς. Τοποθετήθηκαν 20 νέοι πίνακες ανακοινώσεων…

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές διαλέξεις σε μαθητές της Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την Οδική Ασφάλεια

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας,…

Ακόμη ένα περιστατικό δηλητηρίασης στα σύνορα Καστοριάς – Φλώρινας

Ακόμη ένα περιστατικό δηλητηρίασης στα σύνορα Καστοριάς – Φλώρινας

Ζ. Τζηκαλάγιας: Δεσμεύομαι για ολόπλευρη υποστήριξη από εμένα και την κυβέρνηση, αυτού και κάθε παρόμοιας ελπιδοφόρας προσπάθειας

Ζ. Τζηκαλάγιας: Δεσμεύομαι για ολόπλευρη υποστήριξη από εμένα και την κυβέρνηση, αυτού…

Η παρθενική πανύγηρις εις την της Κλεισούρας σεβασμίαν Μονήν της Πανσέπτου [ΦΩΤΟ]

Η παρθενική πανύγηρις εις την της Κλεισούρας σεβασμίαν Μονήν της Πανσέπτου [ΦΩΤΟ]

Δήλωση Συμπαράστασης του Αντιπεριφερεριάρχη Καστοριάς για την εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιείται σε αγρότες της περιοχής, λόγω των μπλόκων του 2019

Δήλωση Συμπαράστασης του Αντιπεριφερεριάρχη Καστοριάς για την εισαγγελική έρευνα που πραγματοποιείται σε…

Εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές για τις άγονες γραμμές Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά

Εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές για τις άγονες γραμμές Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά