Πετρέλαιο θέρμανσης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια δικαιολογητικά χρειάζονται;

Προ των πυλών βρίσκεται η απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι το ποσό που θα χορηγηθεί φέτος θα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα τα όσα κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, φαίνεται πως το Υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει σε δύο σενάρια σχετικά με τη χορήγηση των ποσών.

Ειδικότερα:

  • Το πρώτο και επικρατέστερο θέλει τους δικαιούχους να καρπώνονται ένα ποσό που θα φτάνει τα 15-20 λεπτά του ευρώ/ ανά το λίτρο.
  • Το δεύτερο θέλει να δίνονται επιπλέον χρήματα μόνο σε όσους κατοικούν σε βόρειες και ψυχρές περιοχές της χώρας, ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών που υπάρχουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως  σε κάθε περίπτωση το επίδομα χωρίζεται σε δύο μέρη.

Το πρώτος μέρος αφορά όλους όσοι ήταν δικαιούχοι και κατά την προηγούμενη χρονιά και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους έως το τέλος του 2018.

Το δεύτερη μέρος αφορά στους νέους δικαιούχους για την περίοδο 2018-2019.

Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019. Για τη καταβολή του συμπληρωματικού επιδόματος πετρελαίου οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση. Αντίθετα όταν θα εκδοθεί η απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος της φετινής σεζόν (2018-2019) όλα τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).