10 τροφές με σχεδόν μηδενικές θερμίδες

Το να προσπαθείτε να μειώσετε τη συνολική πρόσληψη θερμίδων, με το να τρώτε περισσότερα τρόφιμα χαμηλών θερμίδων είναι ένας εύκολος τρόπος να πετύχετε το στόχο.

Μήλα

Τα μήλα είναι εξαιρετικά θρεπτικά. Ένα φλιτζάνι με φέτες μήλου (125 γραμμάρια) έχει 57 θερμίδες και σχεδόν τρία γραμμάρια διαιτητικών ινών. Δεδομένου ότι το σώμα σας πρέπει να καίει ενέργεια για να χωνέψει τα μήλα, η καθαρή ποσότητα θερμίδων που παρέχεται από αυτό το φρούτο είναι πιθανόν λιγότερη από ό, τι αναφέρθηκε.

Ρόκα

Η ρόκα είναι ένα σκούρο, φυλλώδες λαχανικό με μια πιπεράτη γεύση. Χρησιμοποιείται συνήθως σε σαλάτες, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και περιέχει επίσης φυλλικό οξύ, ασβέστιο και κάλιο. Το μισό φλυτζάνι (10 γραμμάρια) ρόκας έχει μόνο τρεις θερμίδες.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι ένα λαχανικό που προσφέρεται σε πράσινες, λευκές και πορφυρές ποικιλίες. Όλοι οι τύποι σπαραγγιών είναι υγιεινοί, αλλά τα πορφυρά σπαράγγια έχουν ενώσεις που ονομάζονται ανθοκυανίνες που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων. Ένα φλιτζάνι σπαράγγια (134 γραμμάρια) έχει μόνο 27 θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ, παρέχοντας το 70% και το 17% των ουσιών, αντίστοιχα.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά στον πλανήτη. Είναι μέλος της σταυροειδούς οικογένειας λαχανικών και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ένα φλιτζάνι (91 γραμμάρια) μπρόκολο έχει μόνο 31 θερμίδες και πάνω από 100% της ποσότητας βιταμίνης C που χρειάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι την ημέρα.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι λαχανικά εξαιρετικά θρεπτικά. Μοιάζουν με μίνι λάχανα και μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα.

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση λαχανακίων Βρυξελλών μπορεί να προστατεύσει από βλάβες του DNA λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C.

Αυτές οι θρεπτικές μονάδες παραγωγής ενέργειας έχουν μόνο 38 θερμίδες ανά φλιτζάνι (88 γραμμάρια).

Λάχανο

Το λάχανο είναι ένα λαχανικό με πράσινα ή μωβ φύλλα. Είναι ένα συνηθισμένο συστατικό σε σαλάτες. Το λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση είναι γνωστό ως ξινολάχανο.

Είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες και περιέχει μόνο 22 θερμίδες ανά φλιτζάνι (89 γραμμάρια).

Καρότα

Τα καρότα είναι πολύ δημοφιλή λαχανικά. Είναι συνήθως λεπτά και πορτοκαλί, αλλά μπορούν επίσης να είναι κόκκινα, κίτρινα, μοβ ή λευκά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν την  καλή όραση με την κατανάλωση καρότων, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε β-καροτένιο, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε βιταμίνη Α. Η λήψη αρκετής βιταμίνης Α είναι απαραίτητη για την σωστή όραση.

Μια μερίδα (128 γραμμάρια) καρότων έχει μόνο 53 θερμίδες και πάνω από 400% της βιταμίνης Α.

Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι συνήθως ένα λευκό λουλούδι ανάμεσα σε πράσινα φύλλα. Οι λιγότερο συνήθεις ποικιλίες έχουν μωβ, πορτοκαλί και κίτρινα λουλούδια.

Τα τελευταία χρόνια, το κουνουπίδι έχει γίνει πολύ δημοφιλές ως υποκατάστατο των λαχανικών ή σιτηρών υψηλότερης περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες.

Ένα φλιτζάνι (100 γραμμάρια) κουνουπίδι έχει 25 θερμίδες και μόνο πέντε γραμμάρια υδατάνθρακες.

Σέλινο

Το σέλινο είναι ένα από τα πιο γνωστά τρόφιμα χαμηλών θερμίδων.

Τα μακρά, πράσινα στελέχη του περιέχουν αδιάλυτες ίνες που μπορεί να μην έχουν υποστεί ζύμωση από το σώμα σας, συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή θερμίδων.

Το σέλινο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθιστώντας το χαμηλό σε θερμίδες. Υπάρχουν μόνο 18 θερμίδες σε ένα φλυτζάνι (110 γραμμάρια) ψιλοκομμένο σέλινο.

Αγγούρια

Τα αγγούρια είναι ένα αναζωογονητικό λαχανικό που συνήθως χρησιμοποιείται στις σαλάτες. Χρησιμοποιούνται επίσης για την παρασκευή διάφορων εδεσμάτων, λόγω του αρωματικού νερού, όπως το τζατζίκι.

Δεδομένου ότι τα αγγούρια είναι ως επί το πλείστον νερό, έχουν πολύ χαμηλές θερμίδες – το μισό φλιτζάνι (52 γραμμάρια) έχει μόνο 8.

iatronet.gr

You May Also Like

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γνωστά μπισκότα με αλλεργιογόνες ουσίες

Οι συστάσεις για το προϊόν

Κολικός νεφρού: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Κολικός νεφρού: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Εφαρμογές του ΑΠΘ μετρούν πόση ρύπανση δεχόμαστε καθημερινά

  Εφαρμογές του ΑΠΘ μετρούν πόση ρύπανση δεχόμαστε καθημερινά

Παπούτσια που μυρίζουν άσχημα: Έξι εύκολες και γρήγορες λύσεις

Παπούτσια που μυρίζουν άσχημα: Έξι εύκολες και γρήγορες λύσεις

Διατροφολόγος εξηγεί: Τελικά πρέπει να βγάλουμε τελείως από τη διατροφή μας τα πατατάκια;

Διατροφολόγος εξηγεί: Τελικά πρέπει να βγάλουμε τελείως από τη διατροφή μας τα…

Φρούτα Ιουνίου στην Ελλάδα: Υγιεινές Συμμαχίες για την Καλή Υγεία

Αυτά τα εκπληκτικά φρούτα της εποχής μας προσφέρουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας. 

Πονοκέφαλος: Πότε είναι ημικρανία και πότε ιγμορίτιδα

Πονοκέφαλος: Πότε είναι ημικρανία και πότε ιγμορίτιδα

Παχυσαρκία τέλος: Αυτή είναι η ουσία που κόβει την πείνα

Παχυσαρκία τέλος: Αυτή είναι η ουσία που κόβει την πείνα

Βραδινό φαγητό: Τι θα συμβεί αν σταματήσεις να τρως μετά τις 8 το βράδυ

Table of Contents Hide Βραδινό φαγητό: Τι θα συμβεί αν σταματήσεις να…