Η μισή Ελλάδα -περίπου το 51% της χώρας- είναι καλυμμένη από χιόνι, ως αποτέλεσμα των δύο διαδοχικών κακοκαιριών «Ραφαήλ» και «Σοφία», σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Βελτιωμένη η κατάσταση την Κυριακή. Από Δευτέρα νέα κακοκαιρία με τα φαινόμενα να μην είναι γενικευμένα.

Η μισή Ελλάδα -περίπου το 51% της χώρας- είναι καλυμμένη από χιόνι, ως αποτέλεσμα των δύο διαδοχικών κακοκαιριών «Ραφαήλ» και «Σοφία», σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως μεταδίδει το ΕΑΑ, σε σαράντα μετεωρολογικούς σταθμούς η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής ήταν χαμηλότερη των μείον δέκα βαθμών Κελσίου, κάτι ασυνήθιστο.

Πολύ ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες των Θεοφανείων στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με τις θερμοκρασίες να καταγράφουν διψήφιο αρνητικό αριθμό, θυμίζοντας πολικές περιοχές.

meteo.gr

Ο χάρτης δίνει (προσεγγιστικά λόγω περιοχών με νέφη) τις περιοχές που έχουν χιονοκάλυψη, όπως προκύπτει από ανάλυση δορυφορικών δεδομένων από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Πτολεμαϊδα (-19,1 βαθμοί) και ακολούθησαν η Φλώρινα (-18,6), η Κοιλάδα Κοζάνης (-18,2) και τα Γρεβενά (-17,8), σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ-Meteo.
Δριμύ ψύχος επικρατεί σε αρκετές ακόμη περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, με τις ελάχιστες τιμές θερμοκρασιών πολύ χαμηλά: Καρδίτσα -16,3°C, Βαμβακού Φαρσάλων -16,1°C, Ορεστιάδα -14,3°C, Ελασσόνα -14,2°C, Διδυμότειχο και Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης -13,6°C, Κοζάνη -13,3°C και Ιωάννινα -12,6°C.

Από τη Δευτέρα θα έλθει στη χώρα η νέα κακοκαιρία με την ονομασία «Τηλέμαχος». Ο «Τηλέμαχος» έρχεται και αυτός από τα βόρεια, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες κινούνται προς τη χώρα μας, φέρνοντας χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Θα έχει την ίδια χρονικά διάρκεια με τη «Σοφία», ενώ τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα.

You May Also Like

Τρόμος και στη Μασσαλία από επίθεση μεδουσών σε εκατοντάδες κολυμβητές(ΒΙΝΤΕΟ)

Τρόμος και στη Μασσαλία από επίθεση μεδουσών σε εκατοντάδες κολυμβητές(ΒΙΝΤΕΟ)

Σε λειτουργία η πλατφόρμα easyagroexpo.gov.gr – Ψηφιοποιείται το εξαγωγικό εμπόριο ζώντων ζώων, προϊόντων ζωικής προέλευσης και ζωικών υποπροϊόντων προς τρίτες χώρες

  Σε λειτουργία η πλατφόρμα easyagroexpo.gov.gr – Ψηφιοποιείται το εξαγωγικό εμπόριο ζώντων ζώων, προϊόντων…

72.000 δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης των 400 ευρώ έχουν υποβάλλει ΙΒΑΝ, 70.000 πληρωμές την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ

72.000 δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης των 400 ευρώ έχουν υποβάλλει ΙΒΑΝ, 70.000…

Τζανάκης: Ο εμβολιασμός μας γλίτωσε από 16.500 κρούσματα και 400 θανάτους

«Πολλοί δεν έχουν εμβολιαστεί όχι εκ πεποιθήσεως, αλλά επειδή δεν είχαν τη…

Οπαδική βία: Ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε όσους έχουν καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου

Οπαδική βία: Ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε όσους έχουν καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου

Πρόστιμο σε 12 άτομα για συγχρωτισμό σε πυλωτή πολυκατοικίας στο κέντρο της Κοζάνης

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε 12 άτομα το βράδυ της Τρίτης 13 Απριλίου που…

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή 22 Μαρτίου  τα σούπερ μάρκετ

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή 22 Μαρτίου  τα σούπερ μάρκετ

Capital controls: Και επίσημα χωρίς περιορισμό η ανάληψη μετρητών

Capital controls: Και επίσημα χωρίς περιορισμό η ανάληψη μετρητών