8 σπιτικά προϊόντα για τη φροντίδα της επιδερμίδας

Όλοι προσπαθούμε να αποκτήσουμε άψογο δέρμα, αλλά ας το παραδεχτούμε, αγοράζοντας προϊόντα περιποίησης μένει αρκετός μήνας μετά το τέλος του μισθού. Αυτές οι συμβουλές φροντίδας δέρματος με DIY προϊόντα  είναι απλές και θα σας εξοικονομήσουν χρήματα στην προσπάθεια απόκτησης λαμπερής λάμψης. Ορισμένα συστατικά από αυτά μπορεί απλώς να τα βρείτε στην κουζίνα σας! Ιδού 8 συμβουλές για DIY προϊόντα που θα θέλετε να προσθέσετε στη συχνή φροντίδα της επιδερμίδας σας. Από μάσκες μέχρι απολεπιστικά προσώπου. Για ξηρές αλλά και λιπαρές επιδερμίδες.

  1. Καθαριστικό για φωτεινό πρόσωπο

Θα λέγατε ότι το δέρμα σας μερικές φορές φαίνεται θαμπό και δεν είναι τόσο λαμπερό όσο θα θέλατε; Τότε ίσως να θελήσετε να δοκιμάσετε αυτό το καθαριστικό που προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα. Αυτή η συνταγή DIY απαιτεί τρία απλά συστατικά: λεμόνι, μέλι και σόδα ψησίματος. Τα έχετε στο ντουλάπι σας, έτσι; Ανακατέψτε τα συστατικά και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας για περίπου 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε μία πετσέτα μουλιασμένη σε ζεστό νερό. Πείτε “άντε γεια” στα στίγματα και καλωσορίστε το νέο λαμπερό σας δέρμα!

  1. Απολέπιση με αλάτι Epsom

Το Epsom αλάτι μπορεί να αγοραστεί σε μεγάλες ποσότητες και θα έλεγε κανείς ότι θεωρείται φθηνό. Θα σας κοστίσει από έξι μέχρι δεκατρία ευρώ το κιλό. Και ακόμα καλύτερα, βοηθά στην απολέπιση του δέρματος, αφήνοντας το μεταξένιο απαλό και μειώνοντας τη φλεγμονή. Προσθέστε αλάτι Epsom στη λοσιόν σας ή στο καθαριστικό του προσώπου και στη συνέχεια εφαρμόστε στο δέρμα σας, τρίβοντας απαλά. Αυτό λειτουργεί υπέροχα στο πρόσωπό σας, αλλά μπορείτε να το εφαρμόσετε στην πλάτη ή στα πόδια για τέλεια απολέπιση και δέρμα σαν βελούδο.

  1. Μάσκα καθαρισμού με φυτικό έλαιο

Το λάδι καρύδας είναι όλη η απόλυτη σύγχρονη τάση επειδή μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα. Αλλά και το ελαιόλαδο και το αμυγδαλέλαιο μπορούν να λειτουργήσουν εξίσου καλά. Προσπαθήστε να ανακατέψετε λάδι καρύδας, ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο με κάποιο καστορέλαιο και στη συνέχεια τρίψτε με αυτό το μείγμα απαλά το δέρμα σας. Προσέξτε να μην φτιάξετε μεγάλη ποσότητα από αυτή τη μάσκα γιατί το συγκεκριμένο μείγμα σας θα διαρκέσει για λίγο. Χρησιμοποιήστε λιγότερο καστορέλαιο από το άλλο λάδι όταν αναμιγνύετε. Τα λιπαρά οξέα στα συγκεκριμένα έλαια κάνουν το δέρμα επιπλέον ενυδατωμένο και απαλό.

  1. Μάσκα φράουλας

Οι φράουλες δεν λαμβάνουν τη δέουσα προσοχή όταν πρόκειται για την περιποίηση του δέρματος –είναι διάσημες για την προσφορά στην απώλεια βάρους- αλλά πρέπει. Αλέθουμε τις φράουλες και στη συνέχεια ανακατεύουμε με λεμόνι, μέλι και ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι. Τα αποτελέσματα θα σας αφήσουν άναυδο γιατί θα έχετε υπέροχο φωτεινό, απαλό δέρμα. Η μάσκα φράουλα; είναι ένας πολύ καλός τρόπος και για τη θεραπεία της ακμής φυσικά. Το σαλικυλικό οξύ, τα οποίο χρησιμοποιείται και σε μάσκες ή καθαριστικά προσώπου εμπορίου, στις φράουλες βοηθά στην απομάκρυνση των ελαίων του δέρματος που μπορεί να προκαλέσουν ακμή.

  1. Απολεπιστικό με ζάχαρη

Αυτό το DIY απολεπιστικό είναι ίσως ο πιο απλώς τρόπος να φτιάξετε ένα απολεπιστικό. Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη και το ζεστό νερό μέχρι να αποσυντεθεί η ζάχαρη. Βάλτε το μείγμα στο πρόσωπό σας και τρίψτε ομαλά με κυκλικές κινήσεις. Αυτό το φυσικό απολεπιστικό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του προσώπου σας, και θα αφήσει το δέρμα ωραίο και απαλό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε είτε λευκή είτε καστανή ζάχαρη.

  1. Μάσκα προσώπου από γλυκοπατάτα

Οι γλυκοπατάτες είναι μια σούπερ τροφή που δεν είναι θρεπτική μόνο για τον οργανισμό σάς όταν τις τρώτε, αλλά μπορούν επίσης να κάνουν εκπληκτικά πράγματα στο δέρμα σας. Λιώστε μια μαγειρεμένη γλυκιά πατάτα και στη συνέχεια προσθέστε ελαιόλαδο, μπανάνα και ζάχαρη και ανακατέψτε. Τρίψτε απαλά την λαμπερή αυτή πορτοκαλί μάσκα στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε μετά από 15 λεπτά. Οι βιταμίνες στις γλυκές πατάτες ενυδατώνουν το δέρμα και σας βοηθούν να αποκτήσετε μια τέλεια λάμψη.

  1. Μάσκα βρώμης

Μια μάσκα από φυσική βρώμη είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα και θέλετε να κάνετε μία ήπια απολέπιση. Χτυπήστε τη βρώμη μέχρι αποκτήσει υφή σκόνης και στη συνέχεια ανακατέψτε τη βρώμη με το βουτυρόγαλα. Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα από αυτό και για να βοηθήσετε το δέρμα σας να λάμψει. Η μάσκα βρώμης βοηθά στην απολέπιση του δέρματος, αλλά δεν είναι έχει πολύ τραχιά υφή για να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα.

  1. Μάσκα προσώπου με αβοκάντο

Αυτή η μάσκα αβοκάντο μπορεί να εμφανισιακά να σας φαίνεται σαν μεξικάνικο γουακαμόλε, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενυδατώσετε το δέρμα σας, ειδικά εάν είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Βάλτε σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί το αβοκάντο, το μέλι, το απλό γιαούρτι ή ένα στραγγιστό γιαούρτι για πιο παχύρευστη υφή και το χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε τη μάσκα, στη συνέχεια καθίστε πίσω αναπαυτικά και χαλαρώστε με τη μάσκα στο πρόσωπο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Το αβοκάντο γεμίζει με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά το δέρμα και το βοηθούν να θρέψει. Το μείγμα μπορεί να λειτουργήσει και ως φυσική ενυδατική κρέμα.

iatronet.gr

You May Also Like

Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;

Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;

Κεφίρ γαλακτοκομικό προβιοτικό, για έντερο, πίεση, αναιμία, δίαιτα, αρθρίτιδα, διαβήτη. Οδηγίες παρασκευής (video)

Το κεφίρ (#kefir) ή αλλιώς κεφύριο, είναι ένα παραδοσιακό προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν, ρόφημα

Σπιρουλίνα: Μέχρι πόση να παίρνετε – Οφέλη, παρενέργειες, κίνδυνοι

Table of Contents Hide Σπιρουλίνα: Μέχρι πόση να παίρνετε – Οφέλη, παρενέργειες,…

Εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης

Εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης Η ζάχαρη, η αλλιώς «λευκός χρυσός», όπως την…

Νέο εμβόλιο ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ

Mπορεί να αποτρέψει ή να μειώσει τις επιπτώσεις της νόσου Αλτσχάιμερ

Πονόλαιμος: 14 σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τον πόνο και τη φλεγμονή στον λαιμό

Table of Contents Hide Πονόλαιμος: 14 σπιτικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από…

Σε έξαρση ο κοκκύτης: Καμπανάκι από τους ειδικούς για τα βρέφη και τις εγκύους

Απαραίτητος ο εμβολιασμός, ειδικά για τις εγκύους

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την εικόνα τους

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την…

Οι θερμίδες που καίμε με τις δουλειές του σπιτιού

Οι θερμίδες που καίμε με τις δουλειές του σπιτιού