Ότι η χώρα του έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», μέχρι να κυρώσει η ελληνική Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, διεμήνυσε σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος Νικολά Ντιμιτρόφ.

Τσίπρας σε Μακρόν: Ακροδεξιοί λαϊκιστές όσοι διαδήλωσαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Τη στιγμή εκείνη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια το “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” θα γίνει το συνταγματικό όνομα», είπε ο κ. Ντιμιτρόφ, ακολουθώντας τα χνάρια του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος στις αναρτήσεις του στο Twitter αναφέρεται στη χώρα του με το όνομα «Μακεδονία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, από την πλευρά του υποστήριξε πως τυπικά ο Ζάεφ έχει ακόμη αυτό το δικαίωμα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα επιδείξει καλή θέληση, όπως έκανε και στο παρελθόν».

«Βρισκόμαστε σε απολύτως μεταβατική κατάσταση, αλλά μέρα με τη μέρα, όλοι, και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει κι επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών», πρόσθεσε.

cnn.gr