Μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας σε φρεγάτα και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, το Πολεμικό Ναυτικό κάλεσε 25 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου από όλη τη χώρα να γνωρίσουν από κοντά μια φρεγάτα και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Από 2.500 αιτήσεις που υποβλήθηκαν πανελλαδικά, επελέγη με κλήρωση και η μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» Αλεξάνδρα Μαγιάγκα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που δεν προέρχονταν από την Αθήνα είχαν δωρεάν φιλοξενία μαζί με τους κηδεμόνες τους. Για να μην διαταραχθούν τα μαθήματά τους, οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, από 2 έως 5 Ιανουαρίου 2019 και περιελάμβαναν ξενάγηση στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, παρουσίαση της ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού από τον Αρχηγό του Στόλου στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, ξενάγηση και ταξίδι από Σαλαμίνα μέχρι Αίγινα με τη φρεγάτα Κουντουριώτης και δεκάλεπτη πτήση με ελικόπτερο της φρεγάτας εν πλω, γεγονός που επιτρέπεται μόνο σε αξιωματικούς.

Όλα αυτά αποτέλεσαν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για τη μαθήτρια τού  Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας και μια πολύ καλή γνωριμία με το έργο του πολεμικού ναυτικού.

Η δράση αυτή θα παρουσιαστεί στην εκπομπή αφιερωμένη στις ένοπλες δυνάμεις «Με αρετή και τόλμη» που παρουσιάζει η ΕΡΤ1 κάθε Κυριακή στις 11.30 π. μ.

 

You May Also Like

ΝΟΔΕ Καστοριάς: «Επιβεβαιώθηκε η ανοδική τάση της Ν.Δ. Φάνηκε και η ετοιμότητα της του κόμματος για την επόμενη μέρα»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/9 επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον…

Επιτόπια Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σ. Αδαμόπουλου σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου που συντηρούνται

Σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου προς το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και…

6ο Γεύμα Αγάπης την Παραμονή Πρωτοχρονιάς από τον εθελοντικό οργανισμό «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη για το Παιδί – Δράσεις Για Τον Άνθρωπο»

6ο Γεύμα Αγάπης την Παραμονή Πρωτοχρονιάς από τον εθελοντικό οργανισμό «ΚΕΛΕΤΡΟΝ Αγάπη…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξ’ αιτίας κατολισθήσεων και ρηγματώσεων εδαφών, κηρύχθηκαν Τοπικές Κοινότητες στην Π.Δ.Μ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξ’ αιτίας κατολισθήσεων και ρηγματώσεων εδαφών, κηρύχθηκαν Τοπικές…

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΔΑ και του ΑΒΑΞ κατέθεσε ο Δήμος Άργους Ορεστικού

«Δεν επιτρέπεται ένα τόσο σημαντικό έργο να εκτελείται με αυτόν τον τρόπο»

Στις 16 και 17 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ “Κούλας” στις Πρέσπες με τη συμμετοχή  Καστοριανών  συγκροτημάτων

Στις 16 και 17 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ “Κούλας” στις Πρέσπες…

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε αγροτική-δασική περιοχή της Καστοριάς, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε αγροτική-δασική περιοχή της Καστοριάς, για παράβαση της νομοθεσίας…

Μαρία Σπυράκη προς Αντιπρόεδρους Κομισιόν Τίμερμανς και Ντομπρόφσκι: «Οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας περιμένουν τις απαντήσεις σας, για αντικατάσταση της αγωνίας τους με βιώσιμες δουλειές που θα τους δίνουν μια δίκαιη προοπτική»

Μαρία Σπυράκη προς Αντιπρόεδρους Κομισιόν Τίμερμανς και Ντομπρόφσκι: «Οι κάτοικοι της Δυτικής…