Συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας

Μπορεί κάποιος να αποφύγει την καρδιακή ανεπάρκεια; Η σημασία της άμεσης αντιμετώπισης των καρδιακών παθήσεων.

Τα συμπτώματα που υποδηλώνουν καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να περιλαμβάνουν:

Κόπωση και αδυναμία

Όταν πρόκειται να υποστείτε καρδιακή προσβολή, μπορεί να αντιμετωπίσετε ακραία κόπωση. Το να αισθάνεστε κουρασμένος ανά πάσα στιγμή μπορεί επίσης να είναι ένα δυνητικά επικίνδυνο σημάδι καρδιακής νόσου. Η κόπωση είναι ιδιαίτερα αισθητή στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άντρες.

Πόνος στο στήθος

Η δυσφορία στο στήθος είναι ένα από τα εξέχοντα σημάδια της καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, δεν συνοδεύονται όλες οι καρδιακές προσβολές από δυσφορία στο στήθος. Εκτός αυτού, ο θωρακικός πόνος μπορεί να είναι συνέπεια μιας άλλης ιατρικής κατάστασης που μπορεί να μην σχετίζεται με την καρδιά.

Για να μάθετε εάν ο τύπος του πόνου που βιώνετε σχετίζεται με την καρδιά ή όχι, εντοπίστε πού ακριβώς συμβαίνει. Ο πόνος στο στήθος εξαιτίας ενός ιατρικού προβλήματος της καρδιάς θα επικεντρωθεί κάτω από το στέρνο ή λίγο πιο αριστερά από το κέντρο. Ο πόνος μπορεί να σας φαίνεται σαν ένας ελέφαντας που έχει καθίσει στο στήθος.

Απώλεια της όρεξης

Το αίσθημα της αρρώστιας μαζί με την τάση για εμετό είναι σημάδι ότι κάποιος υπέστη καρδιακή προσβολή. Το κοιλιακό πρήξιμο που σχετίζεται με την καρδιακή ανεπάρκεια παρεμποδίζει την όρεξη του ατόμου.

Άλλα συμπτώματα που υποδεικνύουν καρδιακή ανεπάρκεια:

Οίδημα των ποδιών και των αστραγάλων

Δυσκολία στην αναπνοή

Γρήγορος ή ανώμαλος καρδιακός παλμός

Ξαφνική αύξηση  βάρους

Κοιλιακή οίδημα

Δυσκολία συγκέντρωσης

Πώς θα αποφύγετε την καρδιακή ανεπάρκεια;

Ο τρόπος ζωής σας μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί σίγουρα να αυξήσει τις πιθανότητες καρδιακής ανεπάρκειας. Θα πρέπει να συσσωρεύετε συνήθειες που εξασφαλίζουν ότι η καρδιά σας αντλεί σωστά. Ο υγιεινός  τρόπος ζωής θα εξασφαλίσει μια υγιή καρδιά. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορούν να προστατεύσουν την καρδιά σας από διάφορα συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας.

Αντιμετωπίστε τις καρδιακές παθήσεις αμέσως

Εάν έχετε άλλες καρδιακές παθήσεις, θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό, επειδή αυτές οι συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή ανεπάρκεια. Θα πρέπει να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση και να μειώνετε τα επίπεδα χοληστερόλης για να μειώσετε τις πιθανότητες καρδιακής ανεπάρκειας. Πρέπει επίσης να αποφύγετε την υπερβολική εξάρτηση από τα φάρμακα. Εάν έχετε παρουσιάσει οποιαδήποτε συμπτώματα καρδιακής προσβολής τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας επειδή μια καρδιακή προσβολή μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια επίσης.

Τρώτε τα σωστά τρόφιμα

Για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακής ανεπάρκειας, θα πρέπει να ενθαρρύνετε περισσότερο υγιεινά για την καρδιά σας στη διατροφή σας. Περιορίστε την κατανάλωση λιπαρών, περίσσειας ζάχαρης και αλατιού. Επιλέξτε καλά λιπαρά και φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Μερικά από τα υγιεινά τρόφιμα στην καρδιά μπορεί να περιλαμβάνουν – πράσινα φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, μούρα, ξηρούς καρπούς και σπόρους και μια μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας.

Σταματήστε το κάπνισμα

Το κάπνισμα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Η κατανάλωση νικοτίνης συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία, αναγκάζοντας την καρδιά να εργαστεί σκληρότερα. Το μονοξείδιο του άνθρακα μειώνει το οξυγόνο στο αίμα και προκαλεί βλάβη στην επένδυση των αιμοφόρων αγγείων. Θα πρέπει να δοκιμάσετε διάφορες μεθόδους για να κρατήσετε την καρδιά σας υγιή.

Μην κάθεστε για πολύ

Η δουλειά σας κάνει να κάθεστε όλη την ημέρα. Δεν έχετε ακόμα αρκετό χρόνο για να ασκείστε τακτικά. Όταν κάθεστε για πολύ καιρό, είναι πιθανότερο να αναπτύξετε καρδιακές παθήσεις. Θα πρέπει να μειώσετε το χρόνο καθιστικής ζωής όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να μετακινηθείτε στο γραφείο σας ή μετά το γεύμα σας. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος

Εάν είστε υπέρβαροι, τότε μειώστε τα επιπλέον κιλά. Η παχυσαρκία σας ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η παχυσαρκία μπορεί επίσης να αυξήσει την αρτηριακή πίεση που είναι εξαιρετικά άσχημη για την υγεία της καρδιάς σας. Συμμετέχετε σε περισσότερες σωματικές δραστηριότητες για να χάσετε βάρος.

Μια υγιής καρδιά απαιτεί μόνο μικρά βήματα. Ορισμένες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν την υγεία της καρδιάς σας. Μην κάνετε τον εαυτό σας υπερβολικά εξαρτώμενο από τα φάρμακα και απλώς υιοθετείτε κάποιες υγιεινές συνήθειες.

iatronet.gr

You May Also Like

Προστάτεψε τις αρθρώσεις σου στη γυμναστική

Table of Contents Hide Προστάτεψε τις αρθρώσεις σου στη γυμναστική Προστάτεψε τις…

Τροφική δηλητηρίαση ή τροφική αλλεργία; Σε τι διαφέρουν για να ξέρετε τι να κάνετε

Τροφική δηλητηρίαση ή τροφική αλλεργία; Σε τι διαφέρουν για να ξέρετε τι…

Να τι κάνει η αγάπη στο σώμα μας σύμφωνα με την επιστήμη!

Να τι κάνει η αγάπη στο σώμα μας σύμφωνα με την επιστήμη!

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμού: Οι 6 πιο συχνές αιτίες και οι τρόποι προφύλαξης – Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ

Περίπου 350 περιστατικά στην Ελλάδα ετησίως

Παπούτσια που μυρίζουν άσχημα: Έξι εύκολες και γρήγορες λύσεις

Παπούτσια που μυρίζουν άσχημα: Έξι εύκολες και γρήγορες λύσεις

5 ασθένειες που χρειάζονται βιταμίνη D

5 ασθένειες που χρειάζονται βιταμίνη D

«Παγωμένος ώμος»: Τι είναι και πώς θεραπεύεται

Τα συμπτώματα παγωμένου ώμου

10 λάθη που κάνουμε καθημερινά και πρέπει να σταματήσουμε γιατί κόβουν χρόνια από τη ζωή μας

Table of Contents Hide 10 λάθη που κάνουμε καθημερινά και πρέπει να…