Τέλος η δικαστική διαμάχη: Αθωώθηκε ο τ. Βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας. Απέσυρε τη μήνυση η  Βουλευτής Μαρία Αντωνίου

Της Χρύσας Κοσμίδου

Πριν από τέσσερα χρόνια, μια δικαστική διαμάχη ξεκίνησε μεταξύ του πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και της νυν Βουλευτή της Ν.Δ. Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου.

Για την ιστορία, ο κ. Τζηκαλάγιας είχε  προβεί σε αναφορά-καταγγελία προς τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, με σκοπό να διερευνηθούν τα όσα του είχαν καταγγείλει, σχετικά με τη λειτουργία του Δασαρχείου Καστοριάς. Η κα Αντωνίου από τη μεριά της κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.  Η υπόθεση τελικά “έκλεισε” την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, με τους  δύο αντιδίκους να αφήνουν πίσω τους τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία χρόνια.

Η κα  Αντωνίου  σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. τόνισε πως το 2019, είναι μια πολύ σημαντική χρονιά και ότι για εκείνη έχει μεγαλύτερη σημασία «Να φύγει αυτή η ανίκανη Κυβέρνηση, η οποία έχει φέρει τόσες καταστροφές σε αυτόν τον τόπο. Με αυτά τα δεδομένα, πρέπει να αφήσω πίσω μου, οποιαδήποτε πικρία και θύμο έχω με τον οποιοδήποτε. Με αυτή τη λογική, ουσιαστικά αποδέχτηκα την επιστολή μέσω της οποίας μου γνωστοποίησε ο κ. Τζηκαλάγιας ότι έκανε κάποιες λάθος εκτιμήσεις και ότι δεν είχε σκοπό να θίξει την τιμή και την υπόληψή μου. Ουσιαστικά δηλώνει ότι με εκτιμά και σέβεται. Φυσικά αποδέχτηκα τη δήλωσή του. Προτεραιότητά μου είναι, να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες έτσι ώστε να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που έχει δει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας».

Η Βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την Πειραιώς προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των δύο  στελεχών «Θα πρέπει να επισημάνω πως η όλη η ιστορία δεν ξεκίνησε από εμένα. Όταν ο πρώην συνάδελφος έκανε κάποιες δηλώσεις εναντίον μου, δεν ήταν δυνατόν να το αφήσω έτσι. Πώς να δεχθώ να λέγονται για εμένα κάποια πράγματα τα οποία δεν ισχύουν; Έτσι λοιπόν κατέθεσα τη μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντική δυσφήμιση».

Τι αναφέρει η επιστολή του Ιατρού-τ. Βουλευτή Καστοριάς Ζήση Γ. Τζηκαλάγια;

 

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 με την απόσυρση τής μήνυσης από την Βουλευτή Καστοριάς  Μαρία Αντωνίου και την αθώωσή μου, έληξε η δικαστική μας αντιπαράθεση που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια. Τότε μετά τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015 είχα προβεί σε αναφορά-καταγγελία στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με σκοπό να διερευνηθούν όσα με πληροφόρησαν-κατήγγειλαν πολλοί συμπολίτες ,από όλο το πλέγμα λειτουργίας του Δασαρχείου Καστοριάς.

Σκοπός μου ήταν να προασπίσω το δημόσιο συμφέρον και να δικαιωθούν αδικημένοι πολίτες, όπως πάντοτε έπραττα. Μετά από προανάκριση που διήρκεσε 3 χρόνια, η κα Αντωνίου δεν παραπέμφθηκε, σε αντίθεση με 10 εμπλεκόμενα πρόσωπα που παραπέμφθηκαν για παράβαση καθήκοντος κ.λ.π, αλλά τελικά αθωώθηκαν. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι σεβαστές. Η κα Αντωνίου με είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση κ.λ.π. με τη σημερινή κατάληξη.

Για όσα διαδραματίσθηκαν, το αίσιο πέρας, αλλά και τα μελλούμενα έχω να δηλώσω:
α) Οφείλουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Οι πολίτες έχουν γνώση και κρίση και βγάζουν πάντοτε τα συμπεράσματά τους.
β) Αυτά που μας ενώνουν με την κα Αντωνίου είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Οι νουθεσίες της ηγεσίας του κόμματος λειτούργησαν ενωτικά και συμφιλιωτικά και προς τους δύο.
γ) Από τη μεριά μου αφενός δεν εξάντλησα όλα τα ένδικα μέσα που είχα στη διάθεσή μου και αφετέρου ενεχείρισα δήλωσή μου στην κα Αντωνίου στην οποία την διαβεβαιώνω πως δεν είχα σκοπό ποτέ να θίξω την τιμή και την υπόληψή της, ούτε να την συκοφαντήσω, αλλά αντίθετα την εκτιμώ και πως με όσα ανέφερα σκοπό είχα τη διερεύνηση των καταγγελιών και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
δ) Η αγωνία μου για την Ελλάδα και τη Μακεδονία είναι μεγάλη και η προσπάθεια πρέπει να γίνει από κοινού με όλους όσους αγωνίζονται για να φύγει η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος μετά την μεταπολίτευση,
και ε) πιστεύοντας και στηρίζοντας δυνατά από την αρχή της διαδικασίας εκλογής του τον Πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, θα βρεθώ δίπλα στους σκληρούς αγώνες που έρχονται τους επόμενους μήνες, με όλους όσους εμπνέονται από το όραμα-μήνυμά του για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!

You May Also Like

Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 8 αλλοδαπών

Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 8 αλλοδαπών

Την μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς στην Οινόη

Την μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας στο χωριό…

Δήμος Γρεβενών: Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς της Βόρειας Εύβοιας

  Δήμος Γρεβενών: Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπαθείς της Βόρειας…

Γράμμος: το βουνό με τις ανέγγιχτες φυσικές ομορφιές

Ο Γράμμος είναι το τέταρτο υψηλότερο βουνό στην Ελλάδα μετά τον Όλυμπο, τον…

Ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός των Ελευθερίων της Καστοριάς

Ο Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός των Ελευθερίων της Καστοριάς

Ευχαριστήρια Επιστολή στην κα. Χρυσούλα Πατρώνου Παπατέρπου για το βιβλίο της «Οι Σημαδούρες και άλλες μικρές ιστορίες»

Ευχαριστήρια Επιστολή στην κα. Χρυσούλα Πατρώνου Παπατέρπου για το βιβλίο της «Οι…

Π.Ε. Καστοριάς: Έναρξη Ψηφιακών Υπηρεσιών Συνταγής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Π.Ε. Καστοριάς: Έναρξη Ψηφιακών Υπηρεσιών Συνταγής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. για την ανάπτυξη υποδομών πράσινου υδρογόνου

  Μνημόνιο Συνεργασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. για την…

Αιχμές από τη γιαγιά της 11χρονης Ιωάννας: «Το παιδί περιπλανιόταν νύχτα κι εκείνη δήλωσε την εξαφάνιση το πρωί» (video)

Ξεσπάει η γιαγιά της και αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς της μητέρας

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ: Βαριά η σκιά των κομματικών δεσμεύσεων του Περιφερειάρχη στο καυτό ζήτημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ: Βαριά η σκιά των κομματικών δεσμεύσεων του Περιφερειάρχη στο καυτό…