Το πρόγραμμα Φεβρουαρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς 

 

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου  6:30 το απόγευμα: «Ό,τι γίνεται με αγάπη, γίνεται σωστά», Βίνσεντ Βαν Γκογκ

 

Φέρτε τα παιδιά σας να γνωρίσουν τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ μέσα από την αφύπνιση τής φαντασίας τους και της δημιουργικότητάς τους. Φορέστε τους τα πιο βολικά τους ρούχα, φροντίστε να πάρουν μαζί τους την πιο καλή τους διάθεση, τα πιο άνετα τους παπούτσια και ένα μαξιλαράκι τους, γιατί η γνώση, αυτή τη φορά, θα «ξαπλώσει στα πατώματα»!

Με την εμψύχωση της εκπαιδευτικού  Δρ. Εύης Κουγιουμτζή. Για παιδιά 5-9 ετών

 

 

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 6:30 το απόγευμα: «Ο γείτονάς μας το γουρούνι»  της Freis Claudia

 

Όταν ένα γουρούνι μετακομίζει σε μια ήσυχη, μικρή πολυκατοικία, οι άλλοι ένοικοι αναστατώνονται… Μετά βέβαια, από μια σειρά παρεξηγήσεων, οι συν-ένοικοι ανακαλύπτουν ντροπιασμένοι πως το γουρούνι έχει το καθαρότερο και πιο τακτικό διαμέρισμα της πολυκατοικίας..

Με την εμψύχωση της εκπαιδευτικού Βασιλικής  Χατζηπάντου. Για παιδιά 4-7 ετών

 

 

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου  6:30 το απόγευμα: «Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις»

Το ξεκίνημα κάθε ζωής για να είναι ελπιδοφόρο πρέπει να γίνεται μέσα σε συνθήκες αγάπης, φροντίδας, ενδυνάμωσης, προστασίας. Για κάθε ζωντανό οργανισμό στο ξεκίνημα του η φύση προνοεί για να έχει αυτές τις συνθήκες. Στη βιβλιοθήκη θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε αυτές τις έννοιες και να περιβάλλουμε μ’ αυτές κάθε ζωή.
Βλέπουμε εικόνες μικρών παιδιών και ζώων, και μέσα από βιβλία καταγράφουμε εικόνες, λέξεις και φράσεις που δείχνουν αγάπη, προστασία και  φροντίδα . Για παιδιά 6-9 ετών

 

Επικοινωνία: Νικολάου Κατερίνα, τηλέφωνο 24670 28195