Τροφές που θεωρούνται ιδανικές για την απώλεια βάρους

Ο συνδυασμός της άσκησης και της διατροφή αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να χάσετε τα περιττά κιλά.

Και αν για το πρώτο απαιτείται μεγάλη αποφασιστικότητα και… αναβλητικότητα παράλληλα, για το δεύτερο δεν απαιτείται καθόλου κόπος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέγετε τροφές που έχουν λίγες θερμίδες, αλλά ταυτόχρονα δεν θα σας αφήσουν να πεινάτε πολύ.

Σούπες

Για να μειώσει τις συνολικές θερμίδες και ταυτόχρονα την πείνα σας, βάλτε περισσότερες σούπες στο πρόγραμμά σας. Η δρ Barbara Rolls, καθηγήτρια διατροφικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Penn State έχει μελετήσει το ρόλο του «μεγάλου όγκου νερού» στη διατροφή σε σχέση με το αίσθημα πληρότητας και την απώλεια βάρους. Η έρευνά της έδειξε ότι όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν ένα πρώτο πιάτο με σούπα πριν από ένα κύριο γεύμα, μειώνουν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων τους κατά 20%, συγκριτικά με αυτούς που δεν τρώνε σούπα.

Αβγά

Αν θέλετε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες, αλλά και να αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι όλη την ημέρα, ξεκινήσετε την ημέρα σας με αβγά. Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη στα αβγά σάς βοηθά να αισθάνεστε πλήρεις και σε εγρήγορση, κάτι που συμβάλλει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American College of Nutrition», ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αβγών για πρωινό βοήθησε υπέρβαρους ενήλικες να αισθάνονται πιο χορτάτοι και να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 330 θερμίδες λιγότερες όλη την ημέρα από ό,τι οι ενήλικες που δεν έτρωγαν αβγό για πρωινό.

Βρώμη

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια, ανέλυσε έξι χρόνια στατιστικών και άλλων στοιχείων στη διατροφή του μέσου ατόμου και διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν πρωινό είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) από ό,τι εκείνοι που έμεναν σχεδόν νηστικοί το πρωί. Επιπροσθέτως, όμως, εκείνοι που έτρωγαν δημητριακά με βρώμη, είχαν χαμηλότερο ΔΜΣ από κάθε άλλο τύπο πρωινού γεύματος.

Μήλα

Ένα μήλο έχει περίπου 75 θερμίδες, αλλά και 3,5 γραμμάρια υδροδιαλυτών ινών. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Appetite», έδειξε ότι οι γυναίκες που πρόσθεσαν τρία μικρά μήλα στη διατροφή τους κάθε μέρα έχασαν τουλάχιστον 1 κιλό σε 10 εβδομάδες παραπάνω σε σύγκριση με άλλες γυναίκες που ακολουθούσαν την ίδια βασική διατροφή χωρίς να τρώνε μήλα. Τα μήλα περιέχουν ουρσολικό οξύ, ένα φυσικό συστατικό που πιστεύεται ότι ενισχύσει την καύση λίπους και αυξάνει τη μυϊκή μάζα.

Ξηροί καρποί

Πιστεύετε κι εσείς ότι σε μια δίαιτα δεν πρέπει ούτε καν να τους αγγίζετε; Λάθος! Η αλήθεια είναι ότι οι ξηροί καρποί έχουν αποδειχθεί σε πολλές μελέτες ότι βοηθούν τους ανθρώπους να χάσουν κιλά, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο.

Αν και έχουν πολλές θερμίδες λόγω των λιπαρών (ως επί το πλείστον «καλά» λιπαρά), οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες που περιέχουν, σας κάνουν να νιώθετε πλήρεις και μειώνουν σημαντικά την ξαφνική επιθυμία για ένα σνακ μέσα στην ημέρα.

Ο καλύτερος τρόπος για να φάτε ξηρούς καρπούς είναι μαζί με ένα ποτήρι νερό. Ο όγκος που το νερό προσθέτει στο στομάχι σε συνδυασμό με την αργή πέψη από τους ξηρούς καρπούς κάνουν έναν τέλειο συνδυασμό.

You May Also Like

Επίκαιρα ιατρικά θέματα σχετικά με την πανδημία Covid-19 | Του Καρδιολόγου Τσιαούση Γεωργίου

Επίκαιρα ιατρικά θέματα σχετικά με την πανδημία Covid-19 | Του Καρδιολόγου Τσιαούση…

Φλεβίτιδα: Αίτια και συμπτώματα

Φλεβίτιδα: Αίτια και συμπτώματα

Μεγάλη συμμετοχή των Φαρμακοποιών στο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης

Σπιρουλίνα: Μέχρι πόση να παίρνετε – Οφέλη, παρενέργειες, κίνδυνοι

Table of Contents Hide Σπιρουλίνα: Μέχρι πόση να παίρνετε – Οφέλη, παρενέργειες,…

Διαβάστε και δεν θα ξαναπετάξετε τα φλούδια κρεμμυδιού

Διαβάστε και δεν θα ξαναπετάξετε τα φλούδια κρεμμυδιού

Συμβουλές για να έχετε πάντα καθαρό νεροχύτη

Συμβουλές για να έχετε πάντα καθαρό νεροχύτη

Πολ Αλεξάντερ: Χτυπήθηκε στα έξι του από πολιομυελίτιδα και ζει 70 χρόνια μέσα σε «σιδερένιο πνεύμονα»

Η συγκλονιστική ιστορία του 77χρονου Πολ Αλεξάντερ

Χοληστερίνη: Οι Top-10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες από την χοληστερόλη

Χοληστερίνη: Οι Top-10 τροφές που καθαρίζουν τις αρτηρίες από την χοληστερόλη

Γιατί δεν μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε γλυκά;

Γιατί δεν μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε γλυκά;