Πολυμελής Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ΑΝΚΟ για θέματα της μεταλιγνιτικής περιόδου

Πολυμελής Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ για την πραγματοποίηση Τεχνικής Σύσκεψης με αντικείμενο τη συζήτηση ζητημάτων που αφορούν στη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο.

Στόχος του προγράμματος στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (ΠΣΔΜ-SRSP) της ΕΕ είναι να βοηθά τα κράτη μέλη να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν θεσμικές, διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να χρησιμοποιούν αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα τα ευρωπαϊκά κονδύλια που διατίθενται για τους σκοπούς αυτούς.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν από στελέχη της ΑΝΚΟ τα χαρακτηριστικά και οι προοπτικές της περιοχής στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της επιχειρηματικότητας, οι οποίοι αποτελούν τις σημαντικότερες παραμέτρους για τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη νέα περίοδο χαμηλής λιγνιτικής εξάρτησης.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης εστίασε στην εμπειρία της ΑΝΚΟ αναφορικά με την αντιμετώπιση ζητημάτων των ανωτέρω τομέων ενδιαφέροντος και στις δυνατότητές της εταιρίας να συμβάλλει στην προετοιμασία και την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων πολιτικών.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση από τον Διευθυντή Προγραμμάτων της ΑΝΚΟ Αναστάσιο Σιδηρόπουλο του αρχικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για τη μεταλιγνιτική περίοδο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  εκτενής συζήτηση με τα μέλη της Αντιπροσωπείας και ανταλλάχθηκαν απόψεις που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες στην προσπάθεια για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των κατάλληλων πολιτικών μετάβασης της περιφερειακής οικονομίας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει αναλάβει μια μεγάλη  ευθύνη όχι μόνο για την περιοχή αλλά για το σύνολο των λιγνιτικών περιφερειών της Ευρώπης, ώστε να μπορέσουμε μέσα από συναντίληψη και συναπόφαση να απαντήσουμε στις προκλήσεις του μέλλοντος που αφορούν στην εποχή πριν και μετά το λιγνίτη».

 

 

You May Also Like

Η ακαδημαϊκή δομή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.   Ποια τμήματα ιδρύονται αλλά ΔΕΝ θα λειτουργήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Η ακαδημαϊκή δομή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.    Ποια τμήματα ιδρύονται αλλά…

Προσφυγικοί Σύλλογοι του Ν.Καστοριάς ενημερώνουν την Βουλή στην Αίθουσα Γερουσίας.

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου θα βρεθούν στην Βουλή προσκεκλημένοι από την Ειδική…

Καστοριά VS Νέας Αρτάκης αυτή την Κυριακή στο γήπεδο της Καστοριάς!

Σε μία εντός έδρας αναμέτρηση με την ομάδα από την Εύβοια

Εορτασμός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου

Τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Φανούριο εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία στις 27 Αυγούστου.

Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς

Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε.…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Χάρης Θεοχάρης: Επενδύστε στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα αλλάζει

Χάρης Θεοχάρης: Επενδύστε στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα αλλάζει  

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην…