Αυτό είναι το πλάνο για τη νέα Γ’ Εθνική προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Η ΕΠΟ το αποφάσισε. Αλλάζει τη δομή της Γ’ Εθνικής και από τη σεζόν θα δούμε κάτι διαφορετικό. Τουλάχιστον αυτό επιθυμούν στην Ομοσπονδία και η επικύρωση όσων συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τρίτης θα πάρουν επίσημη μορφή λίγο πριν τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Το πλάνο λέει έξι ομίλους με 14 ομάδες και κατά πάσα πιθανότητα play offs για την άνοδο στην Football League.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Επιτροπή του πρωταθλήματος, Μιχάλης Τζανόπουλος στα ερτζιανά του ΣΠΟΡ FM: Κάποιοι μίλησαν για επιστροφή στο παλιό σχέδιο με τους δέκα ομίλους. Δεν γίνεται αυτό πλέον. Σκοπός μας είναι έξι όμιλοι με 14 ομάδες στον καθένα. Ένα ευέλικτο σχήμα, ανταγωνιστικό, το οποίο θα δίνει την ευκαιρία στους συλλόγους να παίζουν σε επαγγελματικές κατηγορίες. Νομίζουμε πως είναι το ιδανικό και θα το δούμε σύντομα σε εφαρμογή».

«Μας απασχολούσε καιρό το ζήτημα των μπαράζ. Ήταν ένα “πρόβλημα” και αποφασίσαμε να το αλλάξουμε σταδιακά. Την πρώτη φορά ανέβηκαν μέσω μπαράζ 14 ομάδες, φέτος 28 και σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να αυξηθούν οι εκπρόσωποι ανά την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι περισσότερες ομάδες να παίρνουν την ευκαιρία για να βρεθούν στις επαγγελματικές κατηγορίες», πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.