Στις 13 Ιουνίου στην Καστοριά έγινε συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων των εργαζομένων στους Δήμους Π.Ε. Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας με τον Δήμαρχο Καστοριάς  Α. Αγγελή. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η συνάντηση διεξήχθη και καλό κλίμα και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα προβλήματα λειτουργίας των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού της Περιφέρειας, τις  ελλείψεις προσωπικού, την γραφειοκρατία και τις προοπτικές της περιοχής.

Συζητήσεις έγιναν και μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων, οι οποίες κατέληξαν σε κοινά συμπεράσματα και αναδείχθηκαν κάποια σημαντικά θέματα:

-Τονίστηκε η ανάγκη να ενταθεί  η πίεση προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε συνεργασία και συντονισμό με τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ,  ώστε να γίνουν ρυθμίσεις των δανείων που έχουν λάβει χιλιάδες δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι. Υπενθυμίζουμε ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν μειωθεί έως και 40% ενώ δεν υφίσταται δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα αδείας και Πάσχα.   Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη η δημιουργία νέων τραπεζικών προϊόντων από το ΤΠΔ ώστε να διευκολυνθούν οι 40.000 κάτοχοι δανείων των οποίων τα δάνεια τους έχουν τιτλοποιηθεί  ερήμην τους (έχουν πουληθεί δηλαδή σε ξένη τράπεζα) στην αποπληρωμή τους.

-Τονίστηκε η ανάγκη απόδοσης όλων των μέσων ατομικής προστασίας και ασφάλειας στους εργαζόμενους των Δήμων. Τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα, σαν συνέπεια της ελαστικής τήρησης της νομοθεσίας, της εντατικοποίησης της εργασίας και των ελλιπών πόρων.  Ταυτόχρονα καλούμε τις Διευθύνσεις Προσωπικού να κρατάνε ενήμερους τους συναδέλφους όσον αφορά τις αλλαγές στη νομοθεσία, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

-Τονίστηκε η ανάγκη πίεσης  σε συνεργασία και με την Περιφερειακή ένωση Δήμων Δυτικής  Μακεδονίας ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού στους  δήμους της περιοχής.

-Γίνεται ξεκάθαρο ότι καμία άλλη μείωση αποδοχών, όπως και να ονομαστεί, καμία άλλη επιβάρυνση τη ς θέσης των εργαζομένων δε είναι ανεκτή. Η κοινωνία, μέρος της οποίας αποτελούμε και αγωνιζόμαστε,  αποζητά δικαιοσύνη, ισότητα, συμμετοχή  και προοπτική. Τα όρια αντοχής και ανοχής έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

-Η υποβάθμιση τω συνθηκών παροχής περίθαλψης και δημόσιας παιδείας είναι σε μη ανεκτό επίπεδο. Ο συντονισμός δράσεων με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και την κοινωνία συνολικότερα είναι προαπαιτούμενο για την αλλαγή των μνημονιακών συνθηκών.
Οι σύλλογοι εργαζομένων στους ΟΤΑ θα συνεχίσουν να παραμένουν στην πρωτοπορία των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων.

Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων ΠΕ Κοζάνης
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Εορδαίας
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων ΠΕ Καστοριάς
Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΟΑΕΔ: Πώς θα πάρετε επίδομα 399,25 ευρώ -Προϋποθέσεις & δικαιολογητικά (εγκύκλιος)

Table of Contents Hide ΟΑΕΔ: Πώς θα πάρετε επίδομα 399,25 ευρώ -Προϋποθέσεις…

Αύξηση προϋπολογισμού και παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων  της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Αύξηση προϋπολογισμού και παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων  της πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση…

Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Πρακτική Άσκηση Νέων Ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου

Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Πρακτική Άσκηση Νέων Ηλικίας 18-24 ετών σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου

Χρηματοδότηση δράσεων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών Α’θμιας και Β’θμιας Υγείας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Χρηματοδότηση δράσεων επέκτασης και αναβάθμισης υποδομών Α’θμιας και Β’θμιας Υγείας από το…

Σύσταση Δικτύου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Καστοριάς

Σκοπός της δημιουργίας του δικτύου είναι η ενδυνάμωση και υποστήριξη των γυναικών-επιχειρηματιών

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: «Αδελφή χώρα για μας η Τουρκία»

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: «Αδελφή χώρα για μας η Τουρκία»

ΠΔΜ: Τεχνική συνάντηση εργασίας στην ΜΟΔ Α.Ε. για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων δράσεων του ΕΣΠΑ

ΠΔΜ: Τεχνική συνάντηση εργασίας στην ΜΟΔ Α.Ε. για την επιτάχυνση των διαδικασιών…

Ξεκινούν τη λειτουργία τους τα Ιαματικά Λουτρά Αμμουδάρας

Ξεκινούν τη λειτουργία τους τα Ιαματικά Λουτρά Αμμουδάρας