«ΦιλόΔημος»: Νέες εντάξεις έργων ύψους 173,7 εκατ. ευρώ. 200. 000 ευρώ για το Δήμο Άργους Ορεστικού

 

Νέες εντάξεις 90 έργων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 173.693.580,25 ευρώ εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

 

Οι νέες εντάξεις αφορούν έργα στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης ΧΑΔΑ, της ανέγερσης και επανάχρησης Δημοτικών κτιρίων, της επισκευή, συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, της προμήθεια και τοποθέτησης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και της κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται και τα πρώτα 21 έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ). Να σημειωθεί ότι μαζί με τα συγκεκριμένα έργα δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης και δράσεων πρόληψης και προειδοποίησης.

 

Οι εντάξεις στο «ΦιλόΔημο» μέσα σε οκτώ μήνες, από τις 15 Ιουνίου 2018 έως σήμερα, έχουν ξεπεράσει τα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά ο προϋπολογισμός του Προγράμματος που εκκίνησε με 400 εκατ. ευρώ έχει φθάσει ήδη στα 2,026 δισ. ευρώ και αναμένεται να ανέλθει στα 2,3 δισ. ευρώ μέχρι το 2013.

 

Όπως έχει τονίσει ο κ. Χαρίτσης, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών για να αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που πήρε τεράστιες διαστάσεις στα χρόνια της κρίσης. Με την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αλλά και με χρηματοδοτικά Προγράμματα, όπως ο «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», προχωράμε στην υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής για τις τοπικές κοινωνίες, που  εκκρεμούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χρηματοδοτούμε, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ΟΤΑ, σημαντικά έργα στην ύδρευση, την αποχέτευση, τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία, όπως είναι τα 21 έργα τα οποία περιλαμβάνονται στις νέες εντάξεις που ανακοινώνουμε σήμερα.

 

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού εντάχθηκε στην πρόσκληση «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών». Ειδικότερα το έργο αφορά στην προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών με ποσό χρηματοδότησης τις 200.000 ευρώ.

You May Also Like

Σύλληψη τριών ατόμων για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών στη Φλώρινα

Σύλληψη τριών ατόμων για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών στη Φλώρινα

Το πρόγραμμα εορτασμού της 11ης Νοεμβρίου στο Άργος Ορεστικό

Το πρόγραμμα εορτασμού της 11ης Νοεμβρίου στο Άργος Ορεστικό

Αφιέρωμα στη Καστοριά και τη “Μαγική Λιμνοπολιτεία” από την εκπομπή “Κάθε μέρα Ελλάδα” της ΕΡΤ3

Αφιέρωμα στη Καστοριά και τη “Μαγική Λιμνοπολιτεία” από την εκπομπή “Κάθε μέρα…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 15-01-2018 έως 21-01-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από…

Συμφωνία μεταξύ TAP και ΔΕΣΦΑ για τη συντήρηση του ελληνικού τμήματος του αγωγού ΤΑΡ, από τους Κήπους του Έβρου στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, έως την Ιεροπηγή Καστοριάς στα σύνορα Ελλάδας και Αλβανίας

Συμφωνία μεταξύ TAP και ΔΕΣΦΑ για τη συντήρηση του ελληνικού τμήματος του…

Βραβεία ΠΣΑΠΠ: Η Παναγιώτα Βλασιάδου της Καστοριάς στις τρεις καλύτερες τερματοφύλακες της χρονιάς

Η ανακοίνωση του  ΓΠΟ Καστοριάς: Είμαστε περήφανοι για σένα Συγχαρητήρια!

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Εμείς στη Νέα Δημοκρατία νιώθουμε την ίδια απέχθεια για τον μαύρο και τον κόκκινο φασισμό.

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Εμείς στη Νέα Δημοκρατία νιώθουμε την ίδια απέχθεια για τον…

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, στην Κοζάνη

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και για παράβαση της νομοθεσίας…