Κτηματολόγιο: Αναλυτικά η διαδικασία των ηλεκτρονικών αιτήσεων

Ο παρόν οδηγός περιγράφει την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης μέσω διαδικτύου. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο οδηγό, προκειμένου να συμπληρώσει ορθά την δήλωσή του.

Σύνδεση στην εφαρμογή

Αρχικά για την σύνδεση στην εφαρμογή γίνεται ανακατεύθυνση στο περιβάλλον ΑΑΔΕ (Εικόνα 1) (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων).

 

Αφότου έχει γίνει η σύνδεση του χρήστη και πατήσει το πλήκτρο «Εξουσιοδότηση» (Εικόνα 2) κατευθύνεται στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής Δήλωσης.

Εγγραφή νέου χρήστη

Βασικό προαπαιτούμενο για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης είναι η εγγραφή του χρήστη, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία της διαδικτυακής υποβολής δήλωσης. Μετά την εισαγωγή των κωδικών taxisnet και εφόσον ο χρήστης δεν έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κάποια εφαρμογή του Ελληνικού Κτηματολογίου καλείται να συμπληρώσει πλήρως τα προσωπικά του στοιχεία.

Σε πρώτη φάση εμφανίζεται η οθόνη από την οποία επιλέγεται το είδος του προσώπου ΦΥΣΙΚΟ ή ΝΟΜΙΚΟ. Ανάλογα με την επιλογή εμφανίζεται η αντίστοιχη οθόνη για την συμπλήρωση των στοιχείων του δικαιούχου. Σημειώνεται, ότι το ΑΦΜ του δικαιούχου δεν μπορεί να αλλαχθεί αφού συμπληρώνεται αυτόματα σύμφωνα με τους κωδικούς που χρησιμοποίησε ο χρήστης για να συνδεθεί στην εφαρμογή.

Κατά την συμπλήρωση των στοιχείων επικοινωνίας πρέπει να ακολουθηθεί η σειρά Χώρα- Νομός-Δήμος.

Μετά την συμπλήρωση ή την διόρθωση των απαιτούμενων στοιχείων του δικαιούχου, πατάμε το πλήκτρο «Αποθήκευση». Σε περίπτωση που ο χρήστης παραλείψει να συμπληρώσει κάποια πεδία, μετά την «Αποθήκευση» θα εμφανιστούν στην οθόνη προειδοποιητικά μηνύματα.

 

Σύνδεση Χρήστη

Μετά την συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων του προσώπου, ο χρήστης μεταβαίνει στην κεντρική σελίδα.

Επεξεργασία προφίλ

Αφού ο χρήστης έχει μεταβεί πλέον στην Κεντρική σελίδα μπορεί να τροποποιήσει τα προσωπικά στοιχεία που είχε καταχωρήσει σε οποιαδήποτε σελίδα βρίσκεται μέσα στην εφαρμογή πατώντας το πλήκτρο «Προφίλ: Όνομα Χρήστη». Στην συνέχεια εμφανίζεται η οθόνη στην οποία μπορεί να συμπληρώσει – διορθώσει τα προσωπικά του στοιχεία και η διαδικασία είναι η ίδια με την Εγγραφή Νέου Χρήστη.

Έξοδος

Σε περίπτωση που ο χρήστης θέλει να αποσυνδεθεί από την εφαρμογή ή να συνδεθεί με άλλο ΑΦΜ θα πρέπει να πατήσει το πλήκτρο «Έξοδος» (Εικόνα 17) και θα ακολουθήσει την διαδικασία από την αρχή.

Νέα Δήλωση

Ο χρήστης επιλέγει από το μενού «Νέα Δήλωση». Εμφανίζεται η οθόνη από την οποία ο χρήστης επιλέγει τον Νομό και τον ΟΤΑ στον οποίο ανήκει το δηλωθέν ακίνητο (ο χρήστης πρέπει να επιλέξει τον Προκαποδιστριακό και όχι τον Καλλικρατικό Δήμο) και επιλέγει το πλήκτρο «Αποθήκευση».

 

 

You May Also Like

2nd 3on3 Basketball Tournament Argos Orestiko: Το σημερινό πρόγραμμα του τουρνουά,είναι γυναικεία υπόθεση!

2nd 3on3 Basketball Tournament Argos Orestiko: Το σημερινό πρόγραμμα του τουρνουά,είναι γυναικεία…

ΟΑΕΔ: Tα προσωρινά αποτελέσματα της Κοινωφελούς για τις 129 θέσεις στο Δήμο Καστοριάς

ΟΑΕΔ: Tα προσωρινά αποτελέσματα της Κοινωφελούς για τις 129 θέσεις στο Δήμο…

Ψήφισμα 33ης Αμφικτιονίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Το σώμα των συνέδρων ενέκρινε το εξής ψήφισμα

Προηγιασμένη Θ.Λ ἀπό τόν Καστορίας Καλλίνικο

Προηγιασμένη Θ.Λ ἀπό τόν Καστορίας Καλλίνικο

Η ελπίδα των εμβολίων: Η Ελλάδα ακολουθεί το Ισραήλ

Table of Contents Hide Η ελπίδα των εμβολίων: Η Ελλάδα ακολουθεί το…

Νέες αρχαιολογικές θέσεις και σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές για τον ΤΑΡ στην Κεντρική Μακεδονία

Νέες αρχαιολογικές θέσεις και σημαντικά ευρήματα  από τις ανασκαφές για τον ΤΑΡ…