Ποιες τροφές αυξάνουν την δυσοσμία από τον ιδρώτα

Είναι γνωστό ότι ο ιδρώτας από μόνος του είναι άοσμος και πως η χαρακτηριστική του δυσοσμία προέρχεται από τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα, τα οποία «τρέφονται» από τον ιδρώτα και οι χημικές διεργασίες που προκύπτουν απελευθερώνουν δύσοσμες πτητικές ενώσεις.

Υπάρχουν όμως και μερικές τροφές που συμβάλλουν εξίσου στη δυσοσμία του ιδρώτα και κατ’ επέκαση του σώματός σας.

  • Καρυκεύματα όπως το κάρυ και το κύμινο, αλλά και φαγητά όπως το κρεμμύδι και το σκόρδο μπορεί να μεταφέρουν την πολύ έντονη μυρωδιά τους στον ιδρώτα μας.
  • Λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, ενώ κάνουν καλό στην υγεία μας μπορούν να προκαλέσουν έντονη δυσοσμία όταν το σώμα μας τα διασπά σε ενώσεις του θείου.
  • Το κόκκινο κρέας συμβάλει και αυτό στην κακοσμία του ιδρώτα. Όταν διασπάται από το σώμα, συχνά αποθηκεύεται το αμινοξύ καρνιτίνη που ευθύνεται για κάποιες όχι και τόσο εύοσμες μυρωδιές.
  • Οι δίαιτες με χαμηλές ποσότητες υδατανθράκων μπορεί να κάνουν καλό στη σιλουέτα, αλλά κάνουν κακό στην μυρωδιά σας. Σε αυτές τις δίαιτες το σώμα αντί για θερμίδες καίει λίπος, μία διαδικασία που προκαλεί κακοσμία.
  • Τα ψάρια μερικές φορές μπορεί να αφήσουν μια ελαφριά μυρωδιά ψαρίλας. Για αυτό ευθύνονται όσα περιέχουν την ουσία χολίνη, όπως ο τόνος και ο σωλομός.
  • Το αλκοόλ και η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσουν την εφίδρωση και μαζί την ένταση της μυρωδιάς του ιδρώτα.

Ευτυχώς η κακοσμία του ιδρώτα λόγω του φαγητού μπορεί να διαρκέσει μέχρι 6 ώρες, οπότε με σωστό προγραμματισμό μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε χωρίς να φοβόσαστε τις συνέπειες.

 

Τι να κάνετε για να μην μυρίζουν οι μασχάλες σας από τον ιδρώτα

Η εφίδρωση κάνει τις μασχάλες σας να μυρίζουν άσχημα και μπορεί να σας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

Μαγειρική σόδα

Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των οσμών στο ψυγείο ή το πλυντήριο, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε την οσμή και στις μασχάλες σας. Ανακατέψτε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας με λίγο καλαμποκάλευρο και εφαρμόστε αυτό το μείγμα στην περιοχή της μασχάλης για να διατηρήσετε το δέρμα σας ξηρό και φρέσκο όλη την ημέρα. Χρησιμοποιήστε το κυρίως πριν να ντυθείτε το πρωί.

Έλαιο από δέντρο τσαγιού

Διάφορα προβλήματα του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της δυσάρεστης οσμής, μπορούν να λυθούν με τη βοήθεια αυτού του απαλού φυσικού ελαίου. Είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Φτιάξτε ένα μείγμα από λίγες σταγόνες του ελαίου από δέντρο τσαγιού και λίγο φυσικό ροδόνερο και στη συνέχεια ψεκάστε το πάνω στην περιοχή της μασχάλης.

 

Αλκοόλ

Επιλέξτε άοσμη αλκοόλη, όπως βότκα, προκειμένου να αποφευχθεί η μυρωδιά από το ίδιο το αλκοόλ. Ψεκάστε λίγο αλκοόλ κάτω από τα χέρια σας και θα αφαιρέσετε τη μυρωδιά και τα βακτηρίδια αμέσως. Φυσικά, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε πριν ντυθείτε.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ)

Εκτός από τα πολυάριθμα οφέλη που παρέχει, το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι επίσης ένας καταπληκτικός τρόπος για να εξαλειφθεί η οσμή στη μασχάλη. Απλά συνδυάστε το οξυζενέ με νερό ή φυσικό ροδόνερο και ψεκάστε το στις μασχάλες σας.

www.iatropedia.gr

www.healthylifeland.com