Υποχρεωτικός στα καταστήματα καφεστίασης, ο τιμοκατάλογος στην γλώσσα των τυφλών

 

Υποχρεωτική είναι πλέον η τήρηση τιμοκαταλόγου για τυφλούς σε όλα τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, καταστήματα γρήγορου φαγητού, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα).

 

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης 91354 και σύμφωνα με το νόμο 4488/2017 οι καταστηματάρχες υποχρεούνται για λόγους ίσης μεταχείρισης να διαθέτουν καταλόγους στην κατά το νόμο αναγνωρισμένη γραφή των τυφλών (Braille)  και να έχουν ίση μεταχείριση όπως και οι βλέποντες.

 

Ο Σύλλογος των Τυφλών “Φάρος” εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τρόπο και το κόστος για τιμοκαταλόγους στη γραφή Braille:

 

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος μέσω του Επαγγελματικού Εκτυπωτικού Τμήματος Braille, με την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό του έχει την δυνατότητα να παράγει στους τιμοκαταλόγους στη γραφή Braille.

 

Οι εκτυπώσεις Braille, θα γίνουν στο ειδικό εκτυπωτικό χαρτί το οποίο διατηρεί το ανάγλυφο της επιφάνειας, διαστάσεων 30,5εκ * 23εκ. Για τη δημιουργία, επεξεργασία, εκτύπωση και διόρθωση του πρώτου δοκιμίου για κάθε κατάλογο θα χρειαστούμε το καθαρό κείμενο του καταλόγου σας σε word.

 

Το κόστος παραγωγής για έναν Ελληνικό και έναν Αγγλικό κατάλογο, ανέρχεται στο ποσό των 50 ευρώ και συμπεριλαμβάνει την εκτύπωση – διόρθωση του δοκιμίου από τυφλό διορθωτή, καθώς και την παραγωγή,  διάσπαση  και σύνθεση των καταλόγων. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%. Από εκεί και πέρα η αναπαραγωγή για κάθε κατάλογο κοστίζει 10 ευρώ  με ΦΠΑ 6%.

 

Για πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία τιμοκαταλόγων στη γραφή Braille, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του φορέα μας, καθημερινά 7:30-14:30 στο 210 941 52 22.