Τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν στη μείωση του σακχάρου

Η επιλογή των κατάλληλων τροφών μπορεί να είναι ο καλύτερος και ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο.

Όντας διαβητικός σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά τι θα φάτε και τι όχι. Πρέπει να επιλέξετε διαφορετικά είδη τροφών λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν πρέπει να αυξήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Τα είδη τροφίμων έχουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας. Υπάρχουν ορισμένα είδη τροφίμων που είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η οποία είναι ό,τι χειρότερο για έναν διαβητικό ασθενή. Έτσι, η επιλογή των καλύτερων ειδών διατροφής μπορεί να είναι ο καλύτερος και ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας υπό έλεγχο. Μερικές φορές δεν είναι μόνο η λήψη σακχάρου σας που πρέπει να παρακολουθήσετε αλλά και η πρόσληψη υδατανθράκων, επίσης. Εάν έχετε πρόβλημα στην κατανόηση των τροφών που είναι φιλικές προς τον διαβήτη, τότε εδώ θα βρείτε μία λίστα που μπορεί να σας βοηθήσει.

Φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά έχουν θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι εξαιρετικά υγιεινά για το σώμα σας. Τα φυλλώδη χόρτα είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες. Η κατανάλωση πράσινων φυλλωδών λαχανικών θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από πράσινα φυλλώδη λαχανικά από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά με διάφορους τρόπους. Θα κρατήσουν το έντερο σας υγιές και θα βελτιώσουν τη γενική υγεία σας. Η συνεχής πρόσληψη πράσινων φυλλωδών λαχανικών θα σας βοηθήσει να θεραπεύσετε την αναιμία, να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές, να βελτιώσετε την όρασή σας και να προωθήσετε την καρδιαγγειακή υγεία.

Εδώδιμες ίνες

Μια πλούσια σε ίνες διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Οι εδώδιμες ίνες βελτιώνουν την πέψη και κρατούν το στομάχι σας γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα σας αποτρέψουν από την κατανάλωση περιττών θερμίδων. Τα ινίδια έχουν την ικανότητα να απορροφούν τη ζάχαρη στο αίμα και να διευκολύνουν την έκκριση ινσουλίνης ώστε να ομαλοποιήσουν τον διαβήτη. Μερικά από τα είδη τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί να περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, πράσινα λαχανικά, μπρόκολα, καρότα, μούρα, λιναρόσπορο και πολλά άλλα.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα μαγικό καρύκευμα. Έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για διάφορες παθήσεις εδώ και αιώνες. Ο κουρκουμάς μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη φλεγμονή, τον πόνο στο σώμα και το πρόβλημα της πέψης. Είναι επίσης καλός για διαβητικούς ασθενείς. Ο διαβήτης οδηγεί σε νεφρικές παθήσεις σε πολλές περιπτώσεις. Ο κουρκουμάς είναι πλούσιος σε ένα συστατικό που ονομάζεται κουρκουμίνη, το οποίο βελτιώνει την υγεία των νεφρών ενός διαβητικού ασθενούς. Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά σε διάφορα πιάτα ή μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε ένα ποτήρι γάλα με κουρκουμά.

Αυγά

Τα αυγά είναι ένα άλλο είδος τροφής που είναι εξαιρετικά υγιεινή και σας κρατά χορτασμένους για περισσότερο χρόνο. Τα αυγά μπορούν να βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Δεδομένου ότι ένα διαβητικό άτομο πρέπει να καταναλώνει περισσότερες πρωτεΐνες, τα αυγά είναι μια θαυμάσια επιλογή. Θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τον διαβήτη. Τα αυγά θα σας βοηθήσουν επίσης να μειώσετε τα επίπεδα κακής χοληστερόλης. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, τα αυγά μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε  με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να βράσετε ένα αυγό, να το τηγανίσετε ή να το ανακατέψετε με τα συστατικά της αρεσκείας σας για μία νόστιμη ομελέτα.

Κανέλα

Η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Διάφορες μελέτες έχουν επικεντρωθεί στα οφέλη της κανέλας για ένα διαβητικό άτομο. Το μπαχαρικό πορεί να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και  επίσης να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Είναι ένα εξαιρετικό μπαχαρικό που μπορείτε να προσθέσετε σε διάφορες συνταγές.

iatronet.gr

You May Also Like

Διατροφολόγος εξηγεί: Τελικά πρέπει να βγάλουμε τελείως από τη διατροφή μας τα πατατάκια;

Διατροφολόγος εξηγεί: Τελικά πρέπει να βγάλουμε τελείως από τη διατροφή μας τα…

ΕΦΕΤ: Προειδοποίηση για κατεψυγμένα σουτζουκάκια

Ζητεί άμεση ανάκληση λόγω σαλμονέλας

Ζελατίνη: πείτε αντίο στον πόνο σε αρθρώσεις και πλάτη

Ζελατίνη: πείτε αντίο στον πόνο σε αρθρώσεις και πλάτη

Μελανιάζω εύκολα: Πρέπει να ανησυχώ;

  Τι σημαίνουν οι μελανιές μας; Υπάρχει κίνδυνος αν μελανιάζουμε εύκολα; Ώρα…

Το περπάτημα βοηθά στη διατήρηση της ψυχικής υγείας

Το περπάτημα βοηθά στη διατήρηση της ψυχικής υγείας

Προστάτεψε τις αρθρώσεις σου στη γυμναστική

Table of Contents Hide Προστάτεψε τις αρθρώσεις σου στη γυμναστική Προστάτεψε τις…

Σωστή στάση του σώματος: Η σημασία και τα οφέλη της. Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education*

Σωστή στάση του σώματος: Η σημασία και τα οφέλη της Γράφει ο…

Η κατοχή σκύλου ωφελεί την ψυχική υγεία

Η έρευνα προστίθεται στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι σκύλοι είναι περισσότερο από…

Τα σημάδια των χεριών που προδίδουν την ηλικία

Τα σημάδια των χεριών που προδίδουν την ηλικία