Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 1η Συνάντηση Παιδικών και  Νεανικών Χορωδιών Άργους Ορεστικού

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 1η Συνάντηση Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών Άργους Ορεστικού, που διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο « Η Ορεστίς» και τον Δήμο Άργους Ορεστικού, και ήταν ενταγμένη στα πλαίσια του 20ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ.

Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή βραδιά στην οποία πρωταγωνιστές ήταν τα παιδιά – μέλη των Παιδικών χορωδιών-, έζησαν το Σάββατο το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, οι πολυάριθμοι θεατές, που δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην πλατεία , αλλά και στον εξώστη του Κέντρου.

Συμμετείχαν Νεανικές Χορωδίες από την πόλη της Καστοριάς, η Εφηβική χορωδία του Συλλόγου “Αθανάσιος Χριστόπουλος” με μαέστρο την κυρία Νικολέτα Παπάζογλου και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς με μαέστρο τον κύριο Ντίνο Ταμβάκη. Από την πόλη του Άργους Ορεστικού η Νεανική Χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου «Ορεστίς» με μαέστρο την κυρία Αργυρώ Χαραλάμπους , η Παιδική και Νεανική χορωδία “Βελβενδινές φωνές” του Βελβεντού Κοζάνης με μαέστρο την κυρία Παππά Αλεξάνδρα και το παιδικό τμήμα Δημοτικής Χορωδίας Φαρσάλων με Μαέστρο τον κύριο Κωνσταντίνο Μπάτη.

Ήταν μία εαρινή μουσική γιορτή, μία πανδαισία παιδικών φωνών και χρωμάτων, που μόνο οι παιδικές χορωδίες έχουν το προνόμιο να μας χαρίσουν.

Θεωρούμε υποχρέωση μας, σαν Σύλλογος που υπηρετεί από το 1972 το χορωδιακό κίνημα, την υποστήριξη των προσπαθειών που καταβάλουν, σε δύσκολους μάλιστα καιρούς, οι Σύλλογοι στον τομέα των Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών και την προβολή του σημαντικού τους έργου, στο ευρύτερο κοινό, μέσα από τέτοιες συναντήσεις.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους Μαέστρους, τα παιδιά των Χορωδιών και στους Συλλόγους που διακονούν το παιδικό χορωδιακό κίνημα και προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα ενασχόλησης με αυτό το είδος της τέχνης και της πνευματικής καλλιέργειας.

Για τον Σύλλογό μας, η εξαιρετική εμφάνιση της Νεανικής Χορωδίας, αποτελεί μία επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλει η Μαέστρος μας κ. Αργυρώ Χαραλάμπους και τα παιδιά της Χορωδίας μας και δικαιώνει απόλυτα τον στόχο που έχουμε θέσει σαν διοίκηση, για δημιουργία μίας Νεανικής Χορωδίας , η οποία θα σταθεί αντάξια δίπλα στην Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία Ενηλίκων της «Ορεστίδος» και θα αποτελέσει τους μελλοντικούς χορωδούς της.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις Χορωδίες για την θαυμάσια βραδιά που μας προσέφεραν!