Πού οφείλεται η άνοδος της ακροδεξιάς; Είναι η μίζα στα καθήκοντα του ευρωβουλευτή; Τι θα γίνει με τις πολεμικές αποζημιώσεις;  Σε όλα αυτά τα σημαντικά ερωτήματα απάντα ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου

Της Χρύσας Κοσμίδου

Την Καστόρια επισκέφτηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 ο Ευρωβουλευτής και Δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο “Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;”. Το θέμα της εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, αφορούσε την προοπτική της Ευρώπης και την άνοδο της ακροδεξιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κούλογλου διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την οργάνωση και  την παρουσίαση σειράς πρωτότυπων εκδηλώσεων για την ιστορία, τον πολιτισμό και τους νέους της Ελλάδας καθώς και εναντίον του πολέμου.

Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;

Ο Ευρωβουλευτής προέβη στην έκδοση του βιβλίου “Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;”, καθώς  σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ανησυχητική αύξηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη «Μελέτησα τις ψηφοφορίες που διεξήγαγε η ακροδεξιά σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα της τελευταίας πενταετίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Σε όλα αυτά τα θέματα  όπως είναι τα δικαιώματα των νέων, των ανέργων, των εργαζόμενων και των γυναικών η ακροδεξιά ψηφίζει την επιστροφή στον Μεσαίωνα».

Ο κ. Κούλογλου έκανε και σε μια Β΄ έκδοση του βιβλίου του, όπου αντικατέστησε στον τίτλο του τη λέξη “μπαμπά” με τη λέξη “μαμά” , καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος διαπίστωσε κατά τις ψηφοφορίες το πόσο μισογύνηδες είναι οι ακροδεξιοί «Ένας ακροδεξιός Ευρωβουλευτής, δήλωσε  κατά την ολομέλεια πως γυναίκες πρέπει να αμείβονται λιγότερο, καθώς είναι πιο αδύναμες και λιγότερο έξυπνες από τους άντρες. Αυτές οι δηλώσεις είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο».

Σκοπός του βιβλίου του κ. Κούλογλου, είναι να παρακινήσει τον κόσμο να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία «μια πιθανή άνοδος της ακροδεξιάς θα επηρεάσει την καθημερινή μας ζωή και στην Ελλάδα».

Πού οφείλεται η άνοδος της ακροδεξιάς;

Σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν επιβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτικές λιτότητας, οι οποίες προκαλούν ανασφάλεια, άγχος, θυμό και οργή.

Είναι η μίζα στα καθήκοντα του ευρωβουλευτή;

Επείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019  ο κ. Κούλογλου ζητώντας να μάθει εάν στα βασικά καθήκοντα του Ευρωβουλευτή, του Επιτρόπου και των άλλων αξιωματούχων είναι και η δωροδοκία «Έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό διάφορες απόψεις, ότι δηλαδή η δωροδοκία των εν ενεργεία Υπουργών στην Ελλάδα είναι μέρος των καθηκόντων τους, άρα σύμφωνα με τον διαβόητο Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, τα εγκλήματα αυτά παραγράφονται. Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντηση της Κομισιόν επί του θέματος».

Τι θα γίνει με τις πολεμικές αποζημιώσεις;

Όσον αφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις, ο Ευρωβουλευτής ενημέρωσε πως υπάρχουν κινήσεις από την πλευρά των Γερμανών ακτιβιστών, επιστημόνων και  καθηγητών, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τον χώρο της  αριστεράς  και αναγνωρίζουν πλέον ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα ως προς τις πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας και την αποπληρωμή του αναγκαστικού δανείου που δόθηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής στα γερμανικά στρατεύματα «Το ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση είναι ότι έχουμε διεθνή υποστήριξη. Νομίζω πως το αίτημα κερδίζει έδαφος. Έχω οργανώσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αρκετές δράσεις επί του θέματος. Μάλιστα σκοπεύω να αναδείξω στο Ε.Κ. και τα άγνωστα Ολοκαυτώματα της χώρας μας. Είμαι αισιόδοξος ότι η υπόθεση θα προχωρήσει».

 

 

 

You May Also Like

Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ιερομάρτυρα Βασίλειο Χιλιοδένδρου

Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ιερομάρτυρα Βασίλειο Χιλιοδένδρου

Εκδήλωση Ενημέρωσης για σπουδές σε Ευρώπη και Αμερική, με υποτροφία ή χωρίς ανεξαρτήτου υπηκοότητας.

Σπουδές στο εξωτερικό: Πληροφορίες και υποτροφίες στην Καστοριά

Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου και Καλλιόπης Βέττα για την στήριξη των εργαζομένων στον κλάδο της γουνοποιίας

  Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου και Καλλιόπης Βέττα για την στήριξη των εργαζομένων…

Γιάννης Κορεντσίδης, Δήμαρχος Καστοριάς: Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα

Γιάννης Κορεντσίδης, Δήμαρχος Καστοριάς: Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης την Κυριακή 24/12 και την Τρίτη 26/12

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης την Κυριακή 24/12 και την Τρίτη 26/12

Έρχονται 2 θεατρικές παραστάσεις στην Καστοριά: Θεατροσφηνάκια “Υστερίες εγκλεισμού: Κυριακάτικο ξύπνημα;”

  Έρχονται 2 θεατρικές παραστάσεις  στην Καστοριά: Θεατροσφηνάκια “Υστερίες εγκλεισμού: Κυριακάτικο ξύπνημα;”

Ανάπλαση του πάρκου Παναγιάς Φανερωμένης

Ο Δήμος Καστοριάς, με συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του, προβαίνει στην ανάπλαση…

Παρουσίαση-Σεμινάριο Αυτογνωσίας του best seller βιβλίου του Δημήτρη Φλαμούρη «Ψυχο-λογικές Σχέσεις»

Ο Δήμος Καστοριάς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη σας προσκαλούν σε μία πρωτότυπη…

Σε Παγκόσμιο Φόρουμ στο Ισραήλ η Μαρία Αντωνίου. Επισκέφτηκε και το Πατριαρχείο

Σε Παγκόσμιο Φόρουμ στο Ισραήλ η Μαρία Αντωνίου. Επισκέφτηκε  και το Πατριαρχείο