Συνάντηση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με το Προεδρείο των Συνοριακών Φυλάκων Ν. Καστοριάς

Συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη πραγματοποίησε το Δ.Σ. της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Καστοριάς, με την ευκαιρία της επίσκεψης τής Υπουργού στην Κοζάνη, όπου παρέστησε σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δέχθηκε τους συνοριακούς φύλακες στο γραφείο του και ενημερώθηκε για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο κατά την καθημερινή λειτουργία τής Υπηρεσίας τους όσο και για σημαντικότερα θέματα που άπτονται την ασφάλεια τού επαγγέλματός τους.

Εκτός από τους πόρους που έχει δεσμεύσει η  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από το ΕΣΠΑ για τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και για οχήματα, η προμήθεια των οποίων θα γίνει σύντομα, που θα ικανοποιήσουν ανάγκες της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης στον Νομό Καστοριάς, ο Περιφερειάρχης έκρινε απαραίτητη την παρέμβαση από πλευράς κράτους ώστε να αντιμετωπιστούν και άλλα ζητήματα, κυρίως θεσμικού περιεχομένου.

Κατά τη συνάντηση,  το Προεδρείο των Συνοριακών Φυλάκων ευχαρίστησε την Υπουργό και τον Περιφερειάρχη για τη συμπαράστασή τους και για τη διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύουν  στην προβολή των αιτημάτων τους.

Η Υπουργός κα Γεροβασίλη χαρακτήρισε απαραίτητη και πολύ σημαντική την συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν θέματα εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη για τη μεγάλη συνεισφορά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε υλικοτεχνική υποδομή προς την Ελληνική Αστυνομία.

Η Υπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματά των Συνοριακών  Φυλάκων και δήλωσε ότι οι ανάγκες τους θα μπουν σε άμεση προτεραιότητα καθώς αφορούν δίκαια αιτήματα που θα συμβάλουν στην καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της Υπηρεσίας τους.

You May Also Like

Το πρόγραμμα Εορτασμού για την 1η του Έτους 2020 στην Π.Ε. Καστοριάς

Το πρόγραμμα Εορτασμού για την 1η του Έτους 2020 στην Π.Ε. Καστοριάς

Νέος Κύκλος Συναντήσεων για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη στην Πόλη της Φλώρινας

    Νέος Κύκλος Συναντήσεων για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη…

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παγκόσμια κοιτίδα για την ελληνική γλώσσα.

“Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας”

Επιδείνωση του καιρού στη Δυτική Μακεδονία. Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Επιδείνωση του καιρού στη Δυτική Μακεδονία. Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Επιμορφωτικό διήμερο για τους εκπαιδευτικούς ελληνικής γλώσσας στην Αλβανία.

 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Δήλωση της ΟΝΝΕΔ Καστοριάς για τη νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

Δήλωση της ΟΝΝΕΔ Καστοριάς για τη νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

ΕΠΑΛ Καστοριάς: Εκτύπωση προστατευτικών μασκών προσώπου 3D για το υγειονομικό προσωπικό και τα σώματα ασφαλείας της περιοχής 

ΕΠΑΛ Καστοριάς: Εκτύπωση προστατευτικών μασκών προσώπου 3D για το υγειονομικό προσωπικό και…

Η σημασία της σχολικής ετοιμότητας

Μια αξιόλογη εκδήλωση  με θέμα  «Σχολική ετοιμότητα – μετάβαση στο δημοτικό σχολείο»,…