Καστοριά: Τους “τσάκωσαν” με 45 κιλά κάνναβη!

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της. Κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 45 κιλών και 150 γραμμαρίων. Οι προαναφερόμενοι συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση

Συνελήφθησαν  την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 τις πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς δύο αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 32 ετών, για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και απείθεια.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το πρωί εντοπίσθηκε από προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς, να κινείται Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 32χρονο αλλοδαπό και συνεπιβάτη τον 19χρονο αλλοδαπό.

Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν οι αστυνομικοί στο όχημα, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν  απέρριψαν από το όχημά τρείς ταξιδιωτικούς σάκους, που όπως προέκυψε περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση το όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Καστοριάς, με αποτέλεσμα την άμεσα σύλληψη των προαναφερόμενων ατόμων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κάνναβης.

Από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς περισυλλέγησαν τρείς (3) ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν εννέα (9) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους σαράντα πέντε (45) κιλών και εκατόν πενήντα (150) γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 45 κιλά και 150 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
  • 2 κινητά τηλέφωνα και
  • 3 κάρτες SIM.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

 

You May Also Like

Πρωταθλητής ο Α.Σ. Άργους Ορεστικού με άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή Σπύρου Κίτσιου. Αφιέρωσε τη νίκη της ομάδας στους αείμνηστους φίλους του Γ. Τσακιρίδη και Κ. Κοσμίδη

Πρωταθλητής ο Α.Σ. Άργους Ορεστικού με άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Οι πρώτες…

Δημήτρης Κοσμίδης: «Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις δράσεις μας» [Video]

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας…

Διανομή τροφίμων και άλλων ειδών βασικής ανάγκης από το Δήμο Καστοριάς σε δικαιούχους του Προγράμματος “TEBA”

  Διανομή τροφίμων και άλλων ειδών βασικής ανάγκης από το Δήμο Καστοριάς…

Ο νέος «τιμοκατάλογος» με τα πρόστιμα στους εργοδότες που δεν σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα

Ο νέος «τιμοκατάλογος» με τα πρόστιμα στους εργοδότες που δεν σέβονται τα…

Σύλληψη 61χρονου στη Φλώρινα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

Σύλληψη 61χρονου στη Φλώρινα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης 

Επιμελητήριο Καστοριάς: Ενημερωτική Τηλεδιάσκεψη Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων –ΓΕΦΥΡΑ 2»

  Επιμελητήριο Καστοριάς: Ενημερωτική Τηλεδιάσκεψη Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης  Επιχειρηματικών Δανείων…

Από Δευτέρα τα πρόστιμα στους 21.000 ανεμβολίαστους εργαζομένους που δεν δήλωσαν τα rapid test

Από Δευτέρα τα πρόστιμα στους 21.000 ανεμβολίαστους εργαζομένους που δεν δήλωσαν τα…

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καταδικάζουν απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση που υπέστη ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκφράζουν τη συμπαράσταση στο πρόσωπό του

  Μήνυμα των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την επίθεση…