“Μακεδονία ξακουστή”  στο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στο Άργος Ορεστικό

Απόλυτη καταξίωση για το συμβολικό 4ο Φεστιβάλ Μακεδονίας, που διεξήχθη 18 και 19 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Ωδείο Απόλλων Καστοριάς και τον Δήμο Άργους Ορεστικού, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, με Καλλιτεχνικούς Διευθυντές του Φεστιβάλ, τους καταξιωμένους Καστοριανούς κιθαριστές Ισίδωρο και Γιούλα Αντωνίου.

Στη διοργάνωση εμφανίστηκαν κατά σειρά, το διάσημο Βεροιώτικο Μουσικό Σύνολο ArtGuitaristas του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας υπό την Διεύθυνση του Συνθέτη – Κιθαριστή Πέτρου Ρίστα (Καλλιτεχνικού Διευθυντή Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας), η Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Ισίδωρου και Γιούλας Αντωνίου, ο συνθέτης και  σολίστ Γιώργος Παπαδόπουλος και “έκλεισε” μέσα σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Άργους Ορεστικού, την Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Ισίδωρου και Γιούλας Αντωνίου και τη Χορωδία “Ορεστίς”, να ενώνονται καλλιτεχνικά και να ερμηνεύουν “Μακεδονία Ξακουστή”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιος Γκόλγκαρης δεσμεύτηκε δημόσια από μικροφώνου, ότι όσες πιέσεις και να ασκηθούν, «το Φεστιβάλ δεν πρόκειται στο μέλλον να αλλάξει την ονομασία του και θα συνεχίσει να διεξάγετε στα ιερά χώματα της Μακεδονίας».

Στους διαγωνισμούς του Φεστιβάλ διακρίθηκαν οι νεαροί Μακεδόνες κιθαριστές Θεόφιλος Ευθυμιάδης από τη Βέροια και Μιλτιάδης Μπίζιος από την Καστοριά, που κέρδισαν αντίστοιχα το Α’ και το Β’ Βραβείο στον Διαγωνισμό των Σολίστ.