Στο εδώλιο οι Σέρβοι. Τη Δευτέρα ξεκινά η δική για τις μεγάλες κλοπές που διαπράχθηκαν σε γουνοποιητική  επιχείρηση της Καστοριάς

 

Mε αφορμή τη διεξαγωγή ποινικής δίκης, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, για τη γνωστή σε όλους μας υπόθεση των δυο μεγάλων κλοπών σε βάρος γουναρικών της επιχείρησης «MARCO VARNI», τον Οκτώβριο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2017, η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» εκφράζουν τη στήριξη και τη συμπαράστασής του προς την γουνοποιητική επιχείρηση.

 

Οι υποθέσεις αυτές εξιχνιάστηκαν μετά από συστηματικές έρευνες και ενέργειες των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και πλέον αποδίδονται σε εννέα τουλάχιστον άτομα, Σερβικής καταγωγής, οι πολύ σοβαρές κατηγορίες της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κακουργηματικών κλοπών, της τέλεσης των προαναφερόμενων δυο κακουργηματικών κλοπών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και της κατάρτισης και χρήσης πλαστών εγγράφων.

 

Η υπόθεση απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί έντονα ολόκληρο τον κλάδο της γούνας,  διότι από την εξιχνίαση του εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πολυμελή ομάδα ατόμων Σέρβικης καταγωγής που δρα μεθοδευμένα, οργανωμένα, με ιδιαίτερα μέσα και σχέδιο δράσης και διαφυγής με τα κλοπιμαία γουναρικά.

 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και παραπέμπονται στην προαναφερόμενη δίκη τα δυο από τα εννέα μέλη της οργάνωσης.

 

Όλα αυτά τα γεγονότα αναστάτωσαν ολόκληρο τον κλάδο της γούνας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο φόβος και η ανησυχία διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Μοναδική ελπίδα προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία και ασφάλεια σε όλα τα μέλη του κλάδου της γούνας είναι η εξάλειψη και αποτελεσματική καταστολή τέτοιου είδους εγκληματικών φαινομένων μέσα από τους αρμόδιους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας.

 

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς της Πολιτείας και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από την απονομή δικαιοσύνης στα στυγερά αυτά εγκλήματα θα επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας σε φυσιολογικά επίπεδα για ολόκληρο τον κλάδο της γούνας.