Σάλος με δημοσίευμα της Αυγής. Τι απαντούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κεπαπτσόγλου, Γκοσλιόπουλος και Ταμήλιας;

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

«Η Δημοτική Παράταξη Άργους Ορεστικού “Προτεραιότητα στον Πολίτη” δηλώνει με τον πιο απερίφραστο τρόπο ότι παραμένει πιστή στις ιδρυτικές της αρχές με προεξάρχουσα την απολύτως αδέσμευτη από κομματικές αγκυλώσεις πορεία της. Κομματικά δεκανίκια και πάτρωνες δε χρειάστηκε ΠΟΤΕ. Ευχαριστούμε, αλλά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στο όραμα ανεξάρτητοι, θεωρώντας ότι η διαλεκτική σύνθεση διαφορετικών φωνών είναι το διακριτό μας πλεονέκτημα. Μικροκομματικά συμφέροντα και τοπικιστικοί τακτικισμοί μας αφήνουν παγερά αδιάφορους».

Χρήστος Γκοσλιόπουλος

«Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι ο συνδυασμός “Πρωτοβουλία για τον Δήμο Νεστορίου” είναι ανεξάρτητος και υπερκομματικός. Σε αυτόν συμμετέχουν πρόσωπα από όλα τα κόμματα με κοινές συνισταμένες την αγάπη για τον τόπο μας, την διάθεση προσφοράς και τις προγραμματικές μας θέσεις και αρχές. Επιδιώκουμε, επομένως, να εκφράσουμε όλους τους δημότες Νεστορίου, πέρα και πάνω από κόμματα, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και κομματικό πρόσημο. Οι λύσεις δεν έρχονται μονοκομματικά, αλλά από άξιους και δημιουργικούς ανθρώπους.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες ανά τη χώρα να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα σε αυτούς και την “Πρωτοβουλία για τον Δήμο Νεστορίου” που έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής. Με αφορμή την κομματική αυτή ανακοίνωση για την οποία δεν είχαμε την παραμικρή προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση, θέλω να διευκρινίσω σε όλους τους τόνους και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ζητήσαμε χρίσμα ή στήριξη από οποιοδήποτε κόμμα. Απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια κομματικού καπελώματος και αντίστοιχης εκμετάλλευσης της συλλογικής και διακομματικής αυτής Πρωτοβουλίας. Μας ενδιαφέρει και διεκδικούμε μόνο την εμπιστοσύνη των χιλιάδων συνδημοτών μας ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, ένταξης και ψήφου. Η “Πρωτοβουλία για τον Δήμο Νεστορίου” ξεκίνησε και θα συνεχίσει αυτόνομα και υπερκομματικά. Αυτή η θέση αρχής είναι απαράβατη και αδιαπραγμάτευτη.»

 

Αλέξανδρος Ταμήλιας

«Ο συνδυασμός μας «τελευταία ευκαιρία» διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσίευμα που αφορά τη στήριξη που ο τελευταίος παρέχει στους ανά την Ελλάδα εκλογικούς συνδυασμούς της αυτοδιοίκησης.

Ο συνδυασμός μας δεν επεδίωξε, ούτε και επέτρεψε συμμετοχή οποιουδήποτε κομματικού φορέα στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του για ανεξαρτησία και πολυσυλλεκτικότητα.

Προφανώς, ο καθένας μπορεί να δηλώνει υποστηρικτής των προγραμματικών μας θέσεων, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, υπό μία βασική προϋπόθεση. Η υποστήριξη αυτή να μην εξυπηρετεί σκοπιμότητες και να μην στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων που θολώνουν την εικόνα του προεκλογικού μας αγώνα.

Ζητούμε άμεσα εξηγήσεις από τα επίσημα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δυστυχώς με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα του: https://www.syriza.gr/article/id/81097/SYRIZA:-Agwnas-gia-thn-enischysh-ths-Topikhs-Aytodioikhshs-me-ischyres-programmatikes-symmachies-kai-oysiastikh-symmetochh-twn-politwn.html

Η δυναμική του συνδυασμού μας έχει ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της Καστοριάς. Όποια και αν είναι η πραγματική ατζέντα όσων απεργάζονται σενάρια υπονόμευσής της, ένα είναι σίγουρο. Μας πεισμώνει, μας συσπειρώνει και μας παρέχει διαβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

 

 

Ακολουθεί το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.avgi.gr

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρές συμμαχίες και συμμετοχή των πολιτών για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Οι αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε τη λογική των κομματικών χρισμάτων γιατί σέβεται και πιστεύει βαθιά στις αυθεντικές αυτοδιοικητικές διεργασίες που ενθαρρύνουν την συμμετοχή των πολιτών στις τοπικές υποθέσεις και οδηγούν στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων με συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα για τους δήμους και τις περιφέρειες.

Πορευθήκαμε με βάση τη λογική των προγραμματικών συγκλίσεων και συμβάλαμε στη συγκρότηση ευρύτερων συνδυασμών. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου θα γίνουν για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής δίνοντας το πρόκριμα για ευρύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες, ανοίγοντας μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών.

Στόχος μας πάντα είναι μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.

Στη βάση αυτής της λογικής καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και να υπερψηφίσουν τους παρακάτω αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς.

 

 

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Νομός Γρεβενών

Δήμος Δεσκάτης: Δημοτική Ενωτική Κίνηση | Δημήτρης Κορδίλας

Νομός Καστοριάς

Δήμος Άργους Ορεστικού: Προτεραιότητα στον πολίτη | Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Δήμος Καστοριάς: Τελευταία ευκαιρία | Αλέξανδρος Ταμήλιας

Δήμος Νεστορίου: Πρωτοβουλία για τον Δήμο Νεστορίου | Χρήστος Γκοσλιόπουλος

Νομός Κοζάνης

Δήμος Βελβεντού: Βελβεντό – Ενωμένο Δυνατό | Μανώλης Στεργίου

Δήμος Εορδαίας: Με το βλέμμα στο μέλλον | Στάθης Κοκκινίδης

Δήμος Κοζάνης: Κοζάνη – Τόπος να ζεις | Λευτέρης Ιωαννίδης

Νομός Φλώρινας

Δήμος Αμυνταίου: Με συνέπεια και στο αύριο | Κώστας Θεοδωρίδης

Δήμος Πρεσπών: Όλοι μαζί για την Πρέσπα | Παναγιώτης Πασχαλίδης

Δήμος Φλώρινας: Δημιουργική Πορεία – Κοινωνική Συνεργασία | Στέφανος Μπίρος

You May Also Like

Οι “Χάνσελ και Γκρέτελ” στην Καστοριά

Η παιδική σκηνή του “Γιάννη Χριστόπουλου” παρουσιάζει φέτος το γνωστό παραμύθι «ΧΑΝΣΕΛ…

Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός στη Φλώρινα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Βίαιης Προσαγωγής και απόφαση δικαστηρίου

Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός στη Φλώρινα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Βίαιης…

ΝΟΔΕ Καστοριάς: «Από τη μία ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο μας είπε ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες των τοπικών διοικούντων, και από την άλλη, ο ίδιος έδωσε τα εύσημα στον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας»

ΝΟΔΕ Καστοριάς: «Από τη μία ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ…

Μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία εθνικής διάστασης προς όφελος της ανάπτυξης, με τοπική εξοικονόμηση πόρων

Ανάσα για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της χώρας αποτελεί…

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Μην χαζεύετε στo Facebook 9 πμ- 6 μμ

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Μην χαζεύετε στo Facebook 9 πμ- 6 μμ

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Κοζάνη για κατοχή ναρκωτικών

Το Σάββατο (11-06-2016) απογευματινές ώρες, στην Κοζάνη, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης…

Εγκρίθηκε η Υποβολή Πρότασης για τη «Μελέτη Αρδευτικού Δικτύου Ασπροκκλησιάς» προϋπ. 300 χιλ. ευρώ

Προτείνεται μεταξύ άλλων, η κατασκευή ενός αντλιοστασίου δίπλα στο φράγμα