Συμμετοχή του Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας στην 1η Εκδήλωση για τη Βιοοικονομία Θεσσαλονίκη, 10 και 11 Μαΐου 2019

 

Το Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας(CluBE) συνδιοργάνωσε και συμμετείχε, μαζί με άλλους διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην 1η εκδήλωση για τη βιοοικονομία την οποία οργάνωσε το Ελληνικό Φόρουμ Βιοοικονομίας, στο Goethe-Institut στη Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Μαΐου 2019. Το Ελληνικό φόρουμ Βιοοικονομίας είναι μια πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν άτομα με ενεργό ενδιαφέρον, τεχνικές γνώσεις και εμπειρίες γύρω από τη βιοοικονομία, που επιθυμούν να δικτυωθούν και να μοιραστούν απόψεις και ιδέες.

 

Στόχος ήταν να δοθούν καίριες απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τη βιοοικονομία και τα βιο-βασισμένα προϊόντα και τεχνολογίες. Κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος επισήμανε και ανέπτυξε την Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία και τις κοινές συνιστώσες που έχει με την Βιοοικονομία. Επιπλέον τόνισε ότι χρειάζεται να δομηθεί ένα ξεκάθαρο περιβάλλον βιοοικονομίας με θα εμπεριέχει χρηματοδοτήσεις στο επίπεδο της έρευνας και της παραγωγής προϊόντων ενώ είναι απαραίτητη επίσης και η μεταρρύθμιση πολλών διοικητικών λειτουργιών. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης όπου εξέφρασε την ελπίδα να γίνει η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της βιοικονομίας.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του Cluster Γιάννης Φάλλας, πραγματοποίησε εισήγηση για τη μετάβαση του Cluster από τη Βιοενέργεια στη Βιοοικονομία και τις προοπτικές που έχει ο κλάδος της Βιοοικονομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ ο Διαχειριστής του, κ. Ντάβος, παρουσίασε το έργο RUBIZMO (Replicable business models for modern rural economies) και τα εργαλεία που δημιουργούνται σε αυτό για την ενίσχυση και προώθηση της επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο που θα αναγνωρίσει επιτυχημένες πρωτοβουλίες (business cases) αλλά και τις συνθήκες εκείνες που υποστηρίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα και την οικονομική του ανάπτυξη στο σύνολο.

 

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Εθνικών Φορέων του έργου RUBIZMO κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η αξιολόγηση ενός από τα εργαλεία του έργου που είναι η Εικονική Βιβλιοθήκη (Virtual Library).

 

Cluster Βιοενέργειας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας
Ιωάννης Φάλλας

Διευθυντής

Νικόλαος Ντάβος

Διαχειριστής

www.clube.gr

[email protected]

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

24610 – 56625, 53933, 986

You May Also Like

Περιορισμός χρήσης νερουανθρώπινης κατανάλωσης οικισμού Αμπελοκήπων

Περιορισμός χρήσης νερουανθρώπινης κατανάλωσης οικισμού Αμπελοκήπων

Σε ετοιμότητα τα Σχολεία στο Δήμο Καστοριάς. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα βρίσκεται σε ποιοτικό και ασφαλές περιβάλλον

  Σε ετοιμότητα τα Σχολεία στο Δήμο Καστοριάς. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα…

3ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό επισφραγίζουν τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των 11 σχολείων του Δήμου Άργους Ορεστικού

  3ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό επισφραγίζουν τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των 11…

39ο River Party: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός νέων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων!

Όπως κάθε χρόνο, το River Party δίνει σε νέα, ανερχόμενα καλλιτεχνικά σχήματα…

Διεθνής η απήχηση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»

Διεθνής η απήχηση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»

ΒΙΝΤΕΟ: Προετοιμασίες για τη σημερινή συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στην Καστοριά.

Προετοιμασίες για τη σημερινή συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας…