Πέτυχαν το  απόλυτο οι “Γουναράδες” . Ναούμ Δίτσιος: «Δεν γυρίζω πίσω, πάμε μόνο μπροστά»

Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α2 Κατηγορίας τερμάτισε η ομάδα μπάσκετ του Α.Σ. Καστοριάς, αποδεικνύοντας τη σκληρή δουλειά που κατέβαλλαν όλη την αγωνιστική χρονιά η Διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο και το ρόστερ.

Όπως όλα δείχνουν οι επιτυχίες συνεχίζονται, καθώς έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 και την άνοδο της Καστοριάς στην Α1 ο Πρόεδρος του Α.Σ. Καστοριάς Ναούμ Δίτσιος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του «Η επιτυχία αυτή τη φορά, ήταν απόλυτη. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι για τα αποτελέσματα της ομάδας, καθώς  πετύχαμε αυτό το οποίο περιμέναμε. Είμαστε τρίτοι στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών και κρατάμε στα χέρια μας το εισιτήριο της ανόδου, έπειτα από την τελευταία απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Πρώτη φορά  η ομάδα της Καστοριάς κατακτά τόσο μεγάλη διάκριση. Κάθε χρόνο κάναμε το κάτι παραπάνω, αυτή τη στιγμή μια μικρή πόλη μπαίνει στο club των μεγάλων».

Την υπερηφάνειά του εξέφρασε και ο Προπονητής του Α.Σ. Καστοριάς Νίκος Καραγιάννης «Η φετινή χρονιά είναι ορόσημο για την καριέρα μου. Πιστεύω πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία.   Ήρθα στην Καστοριά παντελώς άγνωστος, όσον αφορά το τι θα συναντήσω και  έκανα φίλους που θα έχω για πάντα. Η πόλη αγκάλιασε όλη την ομάδα κι εμένα προσωπικά.  Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον κ. Δίτσιο, ο οποίος είναι ένας κύριος με “Κ” κεφαλαίο σε όλα του και ο κύριος φαίνεται στα δύσκολα, γιατί αυτή η ομάδα πέρασε πολλά δύσκολα φέτος. Η στήριξη που έζησα στα 20 χρόνια της προπονητικής μου καριέρας είναι ανεπανάληπτη και αυτό μου έδωσε τη δύναμη να παλέψω προς το τέλος. Είχα παίκτες με άψογο χαρακτήρα, κάναμε πάρα πολλή δουλειά και δικαιωθήκαμε στο τέλος. Φέραμε την ομάδα στην 3η θέση, για μένα είναι πρωτάθλημα, αν αναλογιστούμε τα μπάτζετ των άλλων ομάδων. Η  Καστοριά αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο θέμα, καθώς μπορεί να ανέβει στη θέση του Ολυμπιακού στην Α1. Εύχομαι τα καλύτερα για την Καστοριά και πιστεύω αυτή η επιτυχία  να είναι το έναυσμα, ώστε να γίνει ένα γήπεδο για την ομάδα που είναι απαραίτητο.  Είναι απαράδεκτο η ομάδα μας να παίζει υπό αυτές τις συνθήκες, χάσαμε ένα παιχνίδι εντός έδρας με την Αγιά, γιατί έσταζε το γήπεδο».

Δεν είναι κρυφό, πως το Κλειστό Γήπεδο της Καστοριάς αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα. Την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι προπονήσεις πραγματοποιούνταν μόνο στο μισό παρκέ καθώς στο υπόλοιπο έσταζαν νερά και  οι κουβάδες ήταν μονίμως κρεμασμένοι στο ταβάνι ώστε να συγκρατούν το βρόχινο νερό. Μεταξύ των άλλων προβλημάτων είναι και αυτό της θέρμανσης  «Το γήπεδο και δημιούργησε και θα δημιουργήσει προβλήματα. Το γήπεδο αυτό δεν είναι ικανό να φιλοξενήσει την ομάδα  ούτε στην Α1, αλλά ούτε στην Α2.   Θέλει πάρα πολλές επισκευές και  είναι πλέον πεπαλαιωμένο. Επιβάλλεται να  βρούμε λύσεις», ήταν τα λόγια του Προέδρου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Δίτσιος παραχώρησε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 αποχαιρετιστήριο γεύμα σε όλη την ομάδα, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της αγωνιστικής σεζόν 2018-2019 όπου και  ευχαρίστησε τους παίκτες για την αγωνιστικότητά τους, τον προπονητή Νίκο Καραγιάννη  και το προπονητικό team, όλους τους παράγοντες και τη Διοίκηση που στάθηκαν δίπλα τόσο στον ίδιο όσο και στην ομάδα, την Ομοσπονδία, την ΚΕΔ, την Αστυνομία, το 15ο Σύνταγμα ΠΖ, την οικογένειά του, τους χορηγούς και τους φιλάθλους «Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλλαν στο να φτάσει η ομάδα της Καστοριάς, η ομάδα των “Γουναράδων” στο σημείο που είναι σήμερα».

Θωμάς Κωτούλας

 

You May Also Like

Αποτελέσματα αγώνων πρωταθλήματος Παίδων και Εφήβων 23-24 Σεπτ. 2017

Αποτελέσματα αγώνων πρωταθλήματος Παίδων και Εφήβων 23-24 Σεπτ. 2017

Χάλκινο για την Τσουλούφα Κατερίνα του “Ικμάδα” στο 23ο Balkan Taekwondo Championships Sarajevo 2023

Μεγάλη διάκριση για την νεαρή αθλήτρια

Αποτελέσματα αγώνων των τμημάτων του Α.Σ Καστοριάς 19 Μαΐου 2018

Αποτελέσματα αγώνων των τμημάτων του Α.Σ Καστοριάς 19 Μαΐου 2018

Μια ακόμα διάκριση έρχεται να προστεθεί στον ΑΣ Καστοριάς

Μονοβασίλης Αλέξανδρος, Ντόντης Παναγιώτης και Στεφανής Γεώργιο στο Final 4 μπάσκετ μικτών Ενώσεων U16 στο ΜΕΤΣ ΑΘΗΝΩΝ

Πάει για το 4ο xρυσό μετάλλιο ο ποδηλάτης Δημήτρης Κοντονίνας (Video-συνέντευξη)

Πάει για το 4ο xρυσό μετάλλιο ο ποδηλάτης Δημήτρης Κοντονίνας (Video-συνέντευξη)

Στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς η Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας της Κύπρου

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των αθλητών/τριών της για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Επίδειξη ξιφασκίας και ρυθμικής γυμναστικής από τον Σύλλογο “Απόλλων” Καστοριάς

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στης 5.30μμ, πραγματοποιήθηκε η θερινή εκδήλωση του συλλόγου Απόλλων…