ΟΠΕΚΑ – Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

Τα προγράμματα αφορούν συνολικά 263.000 δικαιούχους για κοινωνικό τουρισμό, τριήμερες εκδρομές, ιαματικό τουρισμό, κατασκηνώσεις, βοήθημα για πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες καθώς και δωρεάν δελτία για βιβλία και θέατρα.

Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας. Αποκλειστικά για το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά φέτος, η υποβολή αιτήσεων θα γίνει απευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

Αναλυτικότερα τα προγράμματα:

Βοήθημα σε πολύτεκνες και τριτεκνες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 5.000 αγρότισσες πολύτεκνες και τριτεκνες μητέρες που, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν τουλάχιστον 3 τέκνα τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Οι μητέρες πρέπει επίσης να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Σε κάθε μία από τις πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000€.
Η υποβολή των αιτήσεων από τις δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2019 αφορά 55.000 δικαιούχους, στους οποίους θα δοθεί ατομικό δελτίο κοινωνικού τουρισμού και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας. Περιλαμβάνει διακοπές έως έξι ημερών (δηλαδή, μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις).
Οι δικαιούχοι θα κάνουν αιτήσεις και στην συνέχεια θα κληρωθούν προκειμένου να πάνε στα ΚΕΠ να παραλάβουν τα δελτία τους.

Κατασκηνώσεις

O ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ υλοποιεί για μια ακόμη χρονιά παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, που αφορά την φιλοξενία 1.500 παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών, δικαιούχων του ΛΑΕ σε παιδικές Κατασκηνώσεις.

Οι δικαιούχοι του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος μπορούν να φιλοξενηθούν σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, μέχρι 16 ημέρες (15 διανυκτερεύσεις), συμπεριλαμβανομένης και της ημέρας άφιξης.

Τριημερες εκδρομές

Το πρόγραμμα αφορά 12.500 δικαιούχους, περιλαμβάνει τετραήμερες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα) σε συμβεβλημένα, με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, τουριστικά γραφεία.

  • Στις εκδρομές πρέπει να προσφέρονται οι ακόλουθες υπηρεσίες (κατ’ ελάχιστον):
  • Μεταφορά από και προς την αφετηρία και από και προς τους τοπικούς προορισμούς.
  • Διαμονή για τρεις διανυκτερεύσεις σε δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό και πρωινό, σε καταλύματα νομίμως λειτουργούντα, κατηγορίας δύο αστέρων (2*) και άνω για τα ξενοδοχεία, τριών και τεσσάρων κλειδιών για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Οι εκδρομές περιλαμβάνουν και επισκέψεις σε ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα (μνημεία, μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι κ.α.), πραγματοποιούνται σε προορισμούς όλης της χώρας και οι εκδρομείς διακινούνται μόνο εντός των ορίων της.

Οι εκδρομές μπορούν να είναι μικτές ή αμιγείς, δηλ. μπορεί να είναι οργανωμένες εκ των προτέρων και οι κάτοχοι των δελτίων εκδρομικού προγράμματος έτους 2019, να εντάσσονται ως μέλη στην ομάδα της οργανωμένης εκδρομής ή να οργανώνονται ειδικά για τους κατόχους των δελτίων του εκδρομικού προγράμματος.

Ιαματικος τουρισμός

Το πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έτους 2019 αφορά 4.000 δικαιούχους, συνταξιούχους του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν. 1296/1982, όπως ισχύει, στους οποίους θα δοθεί ατομικό δελτίο ιαματικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας, με τις ίδιες διαδικασίες που ισχύουν και για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν χρήση του δελτίου ιαματικού τουρισμού μόνο για διαμονή (μέχρι 5 διανυκτερεύσεις). Παράλληλα με τη διαμονή τους, να πραγματοποιούν μέχρι και 5 απλές λούσεις δωρεάν, είτε σε Υδροθεραπευτήριο εντός συμβεβλημένων ξενοδοχείων, είτε σε συμβεβλημένες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών.

Δωρεάν βιβλία

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας για 150.000 δικαιούχους, οι οποίοι επιλέγουν καθ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος δωρεάν βιβλία (μορφωτικού, ψυχαγωγικού περιεχομένου, φροντιστηριακά, σχολικά ή ξενόγλωσσα βοηθήματα κ.λπ.) από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους.

Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, οι κληρωθέντες δεν παραλαμβάνουν δελτία αλλά απευθύνονται στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

Δωρεάν δελτία Θεάτρου

Το πρόγραμμα αφορά 35.000 δικαιούχους, και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας.
Αιτήσεις στα ΚΕΠ προκειμένου οι δικαιούχοι να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση της επιλογής τους συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σκηνών από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ κατάλογο με τα συμβεβλημένα θέατρα.

 

You May Also Like

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

  Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης…

Τουρκία: Συνωστισμός πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων μετά την επιβολή πλαφόν

Τουρκία: Συνωστισμός πετρελαιοφόρων δεξαμενόπλοιων μετά την επιβολή πλαφόν

Σάλος με δηλώσεις Γκάγκα: «Οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν & κολλάνε περισσότερο»

Σάλος με δηλώσεις Γκάγκα: «Οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν & κολλάνε περισσότερο»

Δωρεά 2.000 μασκών από τις εκδόσεις “Μαλλιάρης Παιδεία” στη μάχη κατά της μετάδοσης της πανδημίας

    Δωρεά 2.000 μασκών από τις εκδόσεις “Μαλλιάρης Παιδεία” στη μάχη…

Σαρωτικές αλλαγές στα σχολεία: Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο, σεξουαλική αγωγή, ρομποτική

Αγγλικά από το νηπιαγωγείο, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, οικολογία, γνωριμία με επαγγέλματα, ρομποτική και…

Παπανδρέου: «Έδωσα μάχη όταν η Μέρκελ ήθελε να τιμωρήσει την Ελλάδα»

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και…

Περιζήτητοι για δουλειά απόφοιτοι logistics, πληροφορικής και χρηματοοικονομικών

Ποιο είναι το τμήμα από το οποίο το 84% των αποφοίτων του βρίσκει δουλειά μέσα σε 6 μήνες από τη στιγμή που παίρνει πτυχίο.

Πατέρας Φύσσα: Θα με ικανοποιούσε η θανατική ποινή

Πατέρας Φύσσα: Θα με ικανοποιούσε η θανατική ποινή

Υπενθύμιση προς τους ψηφοφόρους της 2ας Ιουνίου 2019

Υπενθύμιση προς τους ψηφοφόρους της 2ας Ιουνίου 2019

Κορωνοϊός: Νέα εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών (εγκύκλιος)

Κορωνοϊός: Νέα εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών (εγκύκλιος)