Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ

Προσελήφθη ακόμη ένας μόνιμος χειρουργός  στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Με μια σεμνή τελετή αγιασμού, παρουσία του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γεώργιου Κίρκου, της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπίας Τελιγιορίδου, των τριών Φυσιάτρων του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού, σε 24ωρη βάση και με κλειστού τύπου νοσηλεία.

Με την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Υγείας, της 3ης υγειονομικής Περιφέρειας αλλά και της Υφυπουργού Ολυμπίας Τελιγιορίδου, ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε, αφού το συγκεκριμένο ίδρυμα επί 20ετίας λειτουργούσε μόνο σε πρωινή βάση, αφήνοντας επί της ουσίας ανεκμετάλλευτα υποδομές και εξοπλισμό. Επίσης, ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών εκπληρώθηκε, αφού ήταν αναγκασμένοι να αναζητούν λύσεις αποκατάστασης στον ιδιωτικό τομέα, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Ήδη στο Κέντρο νοσηλεύονται τρείς ασθενείς και σταδιακά μετά από έγκριση των Φυσιάτρων θα προγραμματιστούν και νέες εισαγωγές.

Ακόμη, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη ενός ακόμη μόνιμου ιατρού ειδικότητας Χειρουργικής, καλύπτοντας έτσι και την τέταρτη θέση του Οργανογράμματος του Νοσοκομείου.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Με συντονισμένη προσπάθεια το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού άνοιξε και με κλειστή νοσηλεία»

Ένα χρόνιο πρόβλημα, που οδηγούσε επί δεκαετίες τους πολίτες του νομού μας να νοσηλεύονται σε ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, επιβαρύνοντας ψυχολογικά και οικονομικά τις οικογένειές τους, επιλύθηκε.

Σήμερα εγκαινιάσαμε το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού και οι πρώτοι ασθενείς ήδη νοσηλεύονται σε αυτό.

Η μακρόχρονη προσπάθειά μας δεν θα είχε αποτέλεσμα χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού, του κ. Κίρκου, Διοικητή της 3ης ΥΠΕ και του Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς κ. Αντωνιάδη.