Ένα νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης γεννιέται στη Δυτική Μακεδονία

Ένα νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα γεννιέται στη Δυτική Μακεδονία με περιεχόμενο και πρόγραμμα σπουδών μοναδικό για τη χώρα μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της ΝοτιοΑνατολικής Ευρώπης και προ λίγων ημερών πραγματοποιήθηκε η 1η Συνέλευση του Τμήματος μέσα σε κλίμα μεγάλης ευθύνης αλλά και υψηλών προσδοκιών.

 

Οι σπουδές στο Τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, είναι εστιασμένες στο αντικείμενο της επιστήμης της περιφερειακής ανάπτυξης με έμφαση στα ζητήματα της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, των περιφερειακών πολιτικών και της οικονομικής του χώρου. Η μοναδικότητα του, έγκειται στο ότι είναι το μόνο Τμήμα στην Ελλάδα που επικεντρώνεται στη μελέτη του συνόρου μέσα από την οπτική ενός δυναμικού οικονομικού και κοινωνικού φαινομένου.

 

Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος οδηγεί σε πτυχίο «Επιστήμης Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης» και επικεντρώνεται στη μελέτη της Κοινωνικο-Οικονομικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης των Περιφερειών και των Διασυνοριακών Αναπτυξιακών τους Πολιτικών, με σκοπό την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των φοιτητών στο να αναλαμβάνουν θέσεις ειδικευμένου προσωπικού και ευθύνης καθώς και εμπειρογνωμόνων στους αντίστοιχους τομείς.

 

Οι απόφοιτοι του Τμήματος αποκτούν μια εκτενή γνώση του τοπικού, περιφερειακού, εθνικού και παγκόσμιου περιβάλλοντος ανάπτυξης και συνεργασίας δίνοντας έμφαση στο σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας μέσα από διεπιστημονικές προσεγγίσεις. Η ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων ποσοτικής περιφερειακής ανάλυσης μέσα από τα γνωστικά αντικείμενα της στατιστικής, της οικονομετρίας, της χαρτογραφίας και των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, τους επιτρέπει να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης επιτυχών στρατηγικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ιδιωτικού-δημοσίου τομέα.

 

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών της Ανατολικής και ΝΑ Ευρώπης, σε επίπεδο υψηλής επάρκειας, θα παρέχουν στους αποφοίτους του τμήματος ακόμα πιό σημαντικές προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας αλλά και συνέχισης των σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

 

 

 

You May Also Like

Κοπή βασιλόπιτας στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού (φωτο)

Σε ένα ευχάριστο και ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού

Δεύτερη Ευκαιρία στην Επιχειρηματικότητα – Η περίπτωση του έργου REBORN

Δεύτερη Ευκαιρία στην Επιχειρηματικότητα – Η περίπτωση του έργου REBORN

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εργαστήρι Πολιτικής για Αιρετούς της ΕΕΤΑΑ με θέμα τη Διαβούλευση στην Καστοριά

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Σκαπέρδειο Δημοτικό Μέγαρο το «Εργαστήρι…

Καστοριά: «Κινδυνεύουν τα διατηρητέα και τα τοξωτά πετρογέφυρα»

Καστοριά: «Κινδυνεύουν τα διατηρητέα και τα τοξωτά πετρογέφυρα»

Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός της 48ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Στη 48η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς συμμετέχουν 85 εκθέτες από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Κροατία, τη Φιλανδία, ενώ αναμένονται δεκάδες εμπορικοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου η επίσκεψη 25μελούς επιχειρηματικής αποστολής αγοραστών γούνας…

Ν.Δ.: «Απίστευτες καταγγελίες για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία! 1.000 θύματα ετησίως!»

Ερώτηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μαζί και η Μαρία Αντωνίου

H αγωνιστική δραστηριότητα όλων των τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς για το Σαββατοκύριακο

H αγωνιστική δραστηριότητα όλων των τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς για το Σαββατοκύριακο

Ημερίδα από τον Σύλλογο Γυναικών Μεσοποταμίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Ημερίδα από τον Σύλλογο Γυναικών Μεσοποταμίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας