Η εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στην Μεσοποταμία Καστοριάς

 

Η εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μεσοποταμίας.

Στο Εσπερινό της εορτής, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος παρουσία πλήθους Ιερέων της Μητροπόλεως και πιστού λαού του Θεού, που με ευλάβεια τηρούν τις παραδόσεις και τα πιστεύω του ποντιακού ελληνισμού εδώ και πολλά χρόνια. Μεγαλύτεροι αλλά κυρίως νεότεροι κατέκλυσαν από νωρίς τον Ιερό Ναό και κατέθεσαν ευλαβικά τα αιτήματά τους στους πολιούχους τους Αγίους Αποστόλους.

Μετά την Λιτή και την αρτοκλασία, το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην παύλεια ρήση «εμοί το ζην Χριστός» και εξηγώντας τη σημασία αυτής της φράσης για την καθημερινή πνευματική ζωή του χριστιανού.

Στο τέλος, ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων στους δρόμους της ποντιακής αυτής κωμόπολης.

Την κυριώνυμη ημέρα, χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού και το εκκλησίασμα για την ετοιμασία της πανηγύρεως και την πάνδημη συμμετοχή, αναφέρθηκε κατά το διατεταγμένο κήρυγμα στον ανεξιχνίαστο πλούτο του Χριστού, εστιάζοντας στη δράση των Μαθητών Του και Αποστόλων.

 

 

You May Also Like

Αρχίζει και ομορφαίνει η  πλατεία του Άργους Ορεστικού!

Αρχίζει και ομορφαίνει η  πλατεία του Άργους Ορεστικού!

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Ορίζοντες – 24/04/2019

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Ορίζοντες – 24/04/2019

Υπογραφή Σύμβασης προϋπ. 476.480€

Υπογραφή Σύμβασης προϋπ. 476.480€ για τον «Ευπρεπισμό περιβάλλοντα χώρου, βελτίωση προσβασιμότητας και αντιπλημμυρική προστασία του Ιερού Ναού Αγίου Ζαχαρία Γράμμου στην Π.Ε. Καστοριάς».

Η Π.Ε. Καστοριάς συνεχίζει τις Διανομές Προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Η Π.Ε. Καστοριάς συνεχίζει τις Διανομές Προϊόντων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ

Μεγάλη δωρεά του επιχειρηματία Γιώργου Μπακατσέλου στο Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς

Με τη μεγάλη δωρεά του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Μπακατσέλου καλύφθηκε η αναγκαιότητα…

Ετήσια Τεχνική Σύσκεψη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πορεία υλοποίησης του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020

Ετήσια Τεχνική Σύσκεψη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πορεία υλοποίησης του…