Προειδοποίηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου προς  τη νέα Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Σύμφωνα με την  νέα Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη βάσει της οποίας θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα η Υπουργός διευκρινίζει ότι δεν θα ιδρυθεί η τέταρτη Νομική σχολή στην Πάτρα που είχε δρομολογήσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές,  καθώς «δεν χρειάζονται περισσότεροι άνεργοι δικηγόροι».

Η τ. Υπουργός του ΥΠΑΑΤ και νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, μέσω ανακοίνωσής της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης “προειδοποιεί” τη νέα Υπουργό να μην σκεφτεί καν να “ξηλώσει” το  Μαθηματικό τμήμα της Καστοριάς.

Ειδικότερα:

 «Η νέα Υπουργός Παιδείας Νίκη  Κεραμέως αποφάσισε με την είσοδό της στο Υπουργείο να καταργήσει το νέο τμήμα της Νομικής στην Πάτρα που ιδρύθηκε με τον Νόμο Γαβρόγλου.

Άρχισε το ξήλωμα των νέων σχολών. Είναι γνωστό πως ο Κωνσταντίνος Κεραμεύς, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Αθηνών και  Θεσσαλονίκης είναι πατέρας της Υπουργού. Ένας από τους καθηγητές νομικής που διαφωνούσαν με την ίδρυση της Νομικής στην “επαρχιακή” Πάτρα.

Η νέα Υπουργός δεν θα άφηνε να θιγούν τα συμφέροντα του καθηγητικού κατεστημένου. Ελπίζω να μην έχει κανέναν θείο καθηγητή Μαθηματικού.

Ακόμα όμως κι αν έχει την ενημερώνουμε πως η αντίδραση η δικιά μου, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας της Καστοριάς θα είναι άμεση και δυναμική.

Ούτε να το σκέφτεστε κυρία Υπουργέ».