Η παράσταση «Τα τρία Γουρουνάκια… και ο κακός Λύκος;» έρχεται στην Καστοριά

 

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» παρουσιάζει σε μια μεγάλη περιοδεία, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που αγάπησαν τα παιδιά και οι γονείς, «Τα Τρία Γουρουνάκια… και ο Κακός ο Λύκος;». Η κορυφαία παιδική παράσταση σε σκηνοθεσία του Χρήστου Τριπόδη και του Μάνου Τσότρα περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Ένα μεγάλο πάρτι με καταπληκτικά κουστούμια, πολύ χορό, ζωντανή μουσική και άκρως διασκεδαστικά τραγούδια.

Στην Καστοριά την Πέμπτη 18 Ιουλίου στο Θέατρο Βουνού στις 21:00.

 

Στην παράστασή μας τα τρία γουρουνάκια φεύγουν από το σπίτι των γονιών τους, για να φτιάξουν τη δική τους ζωή. Το πρώτο γουρουνάκι βοηθάει την απελπισμένη Χιονάτη να βρει το δρόμο για το σπίτι των 7 νάνων και η καλή του πράξη ανταμείβεται με άχυρα και έτσι χτίζει το αχυρένιο του σπιτάκι. Το δεύτερο μπαίνει στο ξυλουργείο του Τζουζέπε και βοηθάει τον Πινόκιο να τραγουδήσει με τα παιδιά στο κοινό «το τραγούδι της Μαριονέτας» και έτσι ο Πινόκιο του χαρίζει ξύλα, για να χτίσει το ξύλινο σπιτάκι του. Το τρίτο, που είναι και έξυπνο, αγοράζει τούβλα και χτίζει το τούβλινο σπιτάκι του. Ο κακός ο Λύκος λιγουρεύεται  τα γουρουνάκια, γκρεμίζει φυσώντας τα σπιτάκια των δύο πρώτων και τα αναγκάζει να ζητήσουν βοήθεια από το τρίτο γουρουνάκι. Ο  Λύκος δεν καταφέρνει να γκρεμίσει το τρίτο σπιτάκι. Το έξυπνο γουρουνάκι γίνεται ο ήρωας της ημέρας γιατί δούλεψε σκληρά και με σχέδιο. Ο Λύκος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και μετά από μια ξεκαρδιστική απολογία τα παιδιά-θεατές καλούνται να αποφασίσουν αν πρέπει να τιμωρηθεί.

 

Ένα σπουδαίο μάθημα υπευθυνότητας,  αλληλεγγύης, ανεξαρτησίας, ανάδειξης της ακέραιης προσωπικότητας, σύνεσης, προνοητικότητας, επαγρύπνησης, αγάπης, φιλίας και δεσμών οικογένειας.

Μια κωμωδία με ζωντανή μουσική  για μικρά και μεγάλα παιδιά, διαδραστική, όπου οι θεατές συμμετέχουν στην παράσταση και έτσι γίνονται και αυτοί πρωταγωνιστές του έργου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ                                                                                   

Κείμενο: Μάνος Τσότρας

Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης – Μάνος Τσότρας

Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης

Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη

Φωτισμοί: ΡίζοςΤσιγάρης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

 

Χρήστος Τριπόδης, Βασίλης Ζώης, Άννα Βασιλείου, Φαίη Ψωμαδάκη και ο Αλέξανδρος Σαριπανίδης

Προπώληση 8 ευρώ: Δισκοπωλείο «Μελωδία» Κωνσταντουλάκης Χρήστος (Ρίζου Λαζάρου, τηλ. 2467086995) και Ηλεκτρονική προπώληση στο viva.gr ή στο 11876

Γενική είσοδος 9 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Διάρκεια παράστασης: 70’

 

Παραγώγη «Μέθεξις»

Επικοινωνία: 210 762 2034 και 6943 290 294 email:methexis.theater@gmail.com και methexis.productions@gmail.com