Η επαρχία εκπέμπει SOS. Κλείνει το Ταχυδρομείο της Μεσοποταμίας (;). Επιστολή Ανέστη Αγγελή προς τον Πρόεδρο των ΕΛΤΑ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Μεσοποταμίας το πρωί της  Δευτέρας 12 Αυγούστου 2019.

Ειδικότερα όσοι επισκέφτηκαν το τοπικό κατάστημα Ταχυδρομείου, διάβασαν έκπληκτοι την ανακοίνωση που θυροκολλήθηκε στην είσοδό του, η οποία ούτε λίγο-ούτε πολύ έλεγε πως αναστέλλεται η λειτουργία του καταστήματος.

Το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί περισσότερους από 5.000 κατοίκους και σύμφωνα με πληροφορίες  ετοιμάζονται κινητοποιήσεις προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το Ταχυδρομείο.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΕΛΤΑ, στην οποία του εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να διακοπεί  η λειτουργία του καταστήματος. Να σημειωθεί πως η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια (ΝΔ) και Ολυμπία Τελιγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση των ΕΛΤΑ προτίθεται να διακόψει την λειτουργία των Καταστημάτων ΕΛΤΑ στην Τ.Κ. Μεσοποταμίας πρώην έδρα Δήμου Μεσοποταμίας μια Ακριτική Κωμόπολη με μεγάλο νεανικό πληθυσμό και δραστηριότητες σε πολλούς παραγωγικούς τομείς, όπως στον τουριστικό, εμπορικό και αγροτικό τομέα.

Επειδή υπάρχει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα υπάρχει αναγκαιότητα λειτουργίας των γραφείων αυτών που αποτελούν ζωντανά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, παρακαλούμε θερμά για την θετική επανεξέταση της μόνιμης λειτουργίας των παραπάνω καταστημάτων ΕΛΤΑ.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Καστοριάς

Ανέστης Αγγελής»

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου