Αυτοί οι άνθρωποι που ξεχειλίζουν ομορφιά

Γράφει η Τάνια Ώττα

Είναι κάποιοι άνθρωποι τόσο όμορφοι εσωτερικά που ομορφαίνουν τα πάντα γύρω τους.  Άνθρωποι που λάμπουν σαν τον ήλιο και φωτίζουν κάθε σκοτεινό μονοπάτι της ζωής. Το γέλιο τους ζεστό, το βλέμμα τους καθαρό, η φωνή  τους γλυκιά μελωδία που σκορπά ηρεμία, το άγγιγμα τους θεραπευτικό. Κυρίως, όμως, ο χαρακτήρας τους ακέραιος και η προσωπικότητά τους ξεχωριστή.

Άνθρωποι φωτεινοί, γεμάτοι χρώματα και μουσική, πρόθυμοι να απλώσουν το μαγικό τους χέρι και να σε κρατήσουν στα δύσκολα, τότε που χρειάζεσαι να δεις την ανθρώπινη πλευρά της ζωής. Αυτήν την πλευρά που κάποιοι αρνούνται πεισματικά να δουν και να δείξουν, βυθισμένοι στα σκοτάδια του εγωισμού  και της κακίας τους.

Πόσο τους αγαπάμε αυτούς τους ανθρώπους και πόσο τυχεροί αισθανόμαστε που στολίζουν τη ζωή μας. Μέσα από κάθε είδους σχέση, οι όμορφοι άνθρωποι είναι το οξυγόνο μας, η γλυκιά μας εξάρτηση, η δύναμή μας.

Όσο κι αν δέχονται απανωτά τα χτυπήματα της μοίρας δεν σπάνε, λυγίζουν και ξανασηκώνονται. Ξέρουν, βλέπεις να δαμάζουν τη ζωή, να παλεύουν με τα ψηλά κύματα και τους δυνατούς ανέμους. Η ομορφιά τους κρύβει τόση δύναμη. Γι΄ αυτό ξεχωρίζουν. Για το μεγαλείο της ψυχής τους. Ευγενικοί και απλοί. Δε σου θυμώνουν, ούτε σε παρεξηγούν. Σε δικαιολογούν σαν μικρό παιδί που από αφέλεια έκανες τη ζημιά. Σε παίρνουν αγκαλιά και η ζεστασιά τους θεραπεύει κάθε πόνο. Ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί για σένα. Όποτε τους χρειαστείς, γιατί είναι άνθρωποι με όλη τη σημασία της λέξης.

Κι έχουν τόσο απόθεμα σε χαμόγελο που το σκορπούν απλόχερα κι ομορφαίνουν την πλάση. Η καλημέρα τους πολύτιμη, η συντροφιά τους ανεκτίμητη, η ομορφιά τους αληθινή.

Είναι κι αυτοί πονεμένοι από τη ζωή, έχουν απογοητευτεί, αλλά το προσπερνούν γιατί έτσι πρέπει. Οι μεγάλες προσδοκίες κρύβουν μεγάλες απογοητεύσεις και το ξέρουν καλά. Δεν ελπίζουν σε αντάλλαγμα όταν σου προσφέρουν την αγάπη τους, τη φιλία τους, τη συντροφιά τους, τη βοήθειά τους. Το κάνουν γιατί το νιώθουν. Πηγάζει από μέσα τους αυτή η αστείρευτη δύναμη να προσφέρουν ανθρωπιά. Είναι γεμάτοι καλοσύνη και αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα για τη ζωή και τις αξίες της.

Άνθρωποι με αρχές και ήθος, σοβαροί εκεί που πρέπει, χαλαροί άλλες φορές ταιριάζουν παντού. Γι΄αυτό τους αγαπάμε και δεν μπορούμε χωρίς αυτούς.

Αυτό το βλέμμα τους, το κοιτάς και χάνεσαι. Νιώθεις τη θετική τους αύρα να σε πλημμυρίζει. Κι αυτό που ξεχωρίζει είναι αυτή η μοναδική ικανότητά τους να σε καταλαβαίνουν χωρίς να χρειάζεται να πεις πολλά. Μοναδικό χάρισμα , ανθρώπινο , αληθινό. Αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν τη ζωή κι είναι αληθινοί μαχητές, αφανείς ήρωες στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση. Τα συναισθήματά τους αληθινά και έντονα, δεν διστάζουν να τα εκφράσουν γιατί τότε μόνο καταλαβαίνεις τι σημαίνει να ζεις. Να αισθάνεσαι, να μοιράζεσαι, να αγαπάς, να ονειρεύεσαι, να ελπίζεις, να προσπαθείς, να πέφτεις και να ξανασηκώνεσαι, να δακρύζεις και να χαμογελάς, να κοιτάς τον ήλιο και να νιώθεις της ευλογία του, να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να αισθάνεσαι περηφάνεια γι’ αυτό που είσαι, να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους γύρω σου, δίπλα σου  και να νιώθεις τυχερός που βρίσκονται στη ζωή σου. Έχουν κερδίσει μία θέση στη καρδιά σου και θα βρίσκονται πάντα εκεί για να σου δείχνουν ότι η ζωή είναι όμορφη, παρ’ όλη την ασχήμια που συναντάμε συχνά, ότι το μονοπάτι είναι δύσβατο αλλά ο προορισμός σε αποζημιώνει, ότι το ταξίδι είναι κουραστικό αλλά η διαδρομή υπέροχη.

Αυτούς τους ανθρώπους να αναζητάς και να κρατάς δίπλα σου. Τους χρειάζεσαι και σε χρειάζονται. Υπάρχουν γύρω μας, δίπλα μας. Δες τους.

You May Also Like

Οι Ερημίτες Μοναχοί που ζουν στην άκρη του γκρεμού στο Άγιο Όρος – Κάποιοι δεν έχουν εγκαταλείψει το Βουνό εδώ και 60 Χρόνια

Οι Ερημίτες Μοναχοί που ζουν στην άκρη του γκρεμού στο Άγιο Όρος…

Ποιος ο ρόλος του γονιού στην εφηβεία;

Ποιος ο ρόλος του γονιού στην εφηβεία;

Μάνα Raver: «Όταν γυρίζει από το πάρτι μέχρι ξύλο τρώω». Τα ρέιβ πάρτι της Αθήνας που έκαναν τους νέους «να βλέπουν κύκλους». Ο ξέφρενος χορός των 90’s που στιγματίστηκε από τα χάπια «έκσταση»

Μάνα Raver: «Όταν γυρίζει από το πάρτι μέχρι ξύλο τρώω». Τα ρέιβ…

Αντισημιτικό ντελίριο από τον Κάνιε Γουέστ: «Μου αρέσει ο Χίτλερ – Yπάρχει εβραϊκή μαφία»

Αντισημιτικό ντελίριο από τον Κάνιε Γουέστ: «Μου αρέσει ο Χίτλερ – Yπάρχει…

Η επόμενη μέρα πρέπει να ξεκινήσει σήμερα

Η επόμενη μέρα πρέπει να ξεκινήσει σήμερα

Η Φόνισσα | Το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Η Φόνισσα | Το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Αντώνης Καφετζόπουλος κατά των αρνητών: Πού πάτε ρε πτυχιούχοι; Ρε άριστο-τενεκέδες;

Αντώνης Καφετζόπουλος κατά των αρνητών: Πού πάτε ρε πτυχιούχοι; Ρε άριστο-τενεκέδες;

Καλοκαιρινές ιστορίες. Γράφει η Τάνια Ώττα

Καλοκαιρινές ιστορίες. Γράφει η Τάνια Ώττα

Η δολοφόνος που την λιντσάρισαν στη Βαρκελώνη. Απήγαγε και δολοφονούσε παιδιά, αφού τα έβγαζε στην πορνεία. Έπινε το αίμα τους και δημιουργούσε με τη σάρκα τους φάρμακα για τη φυματίωση

Η δολοφόνος που την λιντσάρισαν στη Βαρκελώνη. Απήγαγε και δολοφονούσε παιδιά, αφού…

Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά τσιμπήματα και τι πρέπει να κάνετε στο καθένα

Table of Contents Hide Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά…