Στόχος της συγκεκριμένης δράσης του Οργανισμού είναι η καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και ενίσχυσης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων κατά την πρώτη φάση λειτουργίας τους.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άνεργοι, ηλικίας 18-66 ετών, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού μέχρι και την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη ΔΟΥ. Μάλιστα, σε περίπτωση που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει να την έχουν διακόψει έως και τις 31/12/2011.

Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, πρέπει να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός 12 μηνών από την έναρξη της δραστηριότητας αυτής. Διαφορετικά, μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο πριν από την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, το αργότερο εντός δύο μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) της αίτησης – επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

ΟΑΕΔ: Αιτήσεις για κατάρτιση 3.000 ανέργων oaed.gr

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι δικαιούχοι, οι οποίοι έχουν διακόψει την προηγούμενη επαγγελματική τους δραστηριότητα έως τα τέλη του 2011, πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις τυχόν οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήπο τε αιτία προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και να είναι ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης.

Στην περίπτωση που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα την οποία προσκομίζουν μετά την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα και παραμένουν ενήμεροι καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος, εφόσον είναι συνεπείς ως προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων της δράσης κατανέμεται ηλικιακά ως εξής: 2.000 άτομα ηλικίας 18-29 ετών και 8.000 άτομα ηλικίας 30-66 ετών. Σημειώνεται ότι η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες, με τη δέσμευση από τη μεριά των δικαιούχων να διατηρήσουν την επιχείρησή τους για τρεις μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες είτε ως μέλη ΟΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και Συνεταιρισμού Εργαζομένων. Όσο για το ποσό της επιχορήγησης, ορίζεται ότι θα δοθούν έως 12.000 ευρώ σε ατομικούς επιχειρηματίες ή μέλη εταιρειών με ποσοστό στο εταιρικό κεφάλαιο πάνω από 51%, έως 9.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/2 του εταιρικού κεφαλαίου και έως 8.000 ευρώ σε μέλη εταιρειών που κατέχουν το 1/3 του εταιρικού κεφαλαίου. Επισημαίνεται ότι το ποσό θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

You May Also Like

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας: “Έχουν γίνει συνολικά περισσότεροι από 2.180 έλεγχοι”

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας: “Έχουν γίνει συνολικά περισσότεροι από 2.180…

Μπεν Στίλερ: Ο Αμερικανός ηθοποιός συνάντησε τον Ζελένσκι στο Κίεβο – «Είσαι γενναίος, ο ήρωάς μου» του είπε

«Είσαι ο ήρωάς μου είσαι πολύ γενναίος! Κοίτα πόσα έχεις κάνει για την…

Σουηδία: Η ΥΠΕΞ υπέγραψε την αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε υπέγραψε το πρωί την αίτηση…

Συνεδρίασε το  Διοικητικό Συμβούλιου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου  Νότη Μηταράκη

Συνεδρίασε το  Διοικητικό Συμβούλιου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και…

ΑΣΕΠ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για 500 νέες προσλήψεις στον ΟΑΕΔ . Πώς γίνεται η αίτηση;

ΑΣΕΠ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για 500 νέες προσλήψεις στον ΟΑΕΔ . Πώς…

Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη και της Υφυπουργού Ολυμπίας Τελιγιορίδου με την Ένωση Περιφερειών

Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη και της Υφυπουργού…

Συνάντηση ηγεσίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα

Συνάντηση ηγεσίας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  με την Πρέσβη της Ινδίας…

Παπανδρέου: «Έδωσα μάχη όταν η Μέρκελ ήθελε να τιμωρήσει την Ελλάδα»

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και…

Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη: Αδιανόητη σύγκριση του Μεσολογγίου με τους ναζί του Αζόφ

Ζαχάροβα κατά Μητσοτάκη: Αδιανόητη σύγκριση του Μεσολογγίου με τους ναζί του Αζόφ