Όμως τώρα, η γνωστή Σουηδική εταιρεία δείχνει ότι δεν αστειεύεται και πως επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει στον χώρο και για αυτό δημιούργησε μία νέα επιχειρησιακή μονάδα εντός του ομίλου με την ονομασία Home Smart, που θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα προϊόντα και στις τεχνολογίες για το έξυπνο/ συνδεδεμένο σπίτι. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο νέο τμήμα από τότε που τα ΙΚΕΑ δημιούργησαν το τμήμα “Παιδικά”» δήλωσε ο Peter van der Poel.

Η εταιρεία συμμετέχει στην αγορά του συνδεδεμένου σπιτιού από το 2012, ωστόσο αυτή η επένδυση σε ένα ξεχωριστό τμήμα, θα την βοηθήσει να «αξιοποιήσει πλήρως» τη τεχνολογία. Το νέο τμήμα θα συνεργαστεί βεβαίως με «όλα τα υπόλοιπα τμήματα» για την «ψηφιοποίηση της σειράς IKEA».

ikea1.thumb.jpg.715f3810d14c31b2b1a714b1b736a80f.jpg

Η απόφαση του Σουηδικού ομίλου δεν αποτελεί έκπληξη, αν λάβουμε υπόψη ότι πριν από λίγο καιρό είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το Home Smart app, η εφαρμογή της εταιρείας, θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό hub για την διαχείριση ενός ευρύτερου οικοσυστήματος. Και αυτό θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αγορά προϊόντων έξυπνου σπιτιού.

Η εταιρεία ΙΚΕΑ άλλωστε συνδυάζει κάτι μοναδικό στον χώρο, αφού όχι μόνο είναι σε θέση να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία για το έξυπνο σπίτι, μπορεί να κατασκευάσει και τα ίδια τα έπιπλα που θα τη φιλοξενήσουν. Θα μπορούσε λοιπόν να δημιουργήσει έπιπλα που συνδυάζονται αρμονικά με την υψηλή τεχνολογία, κάτι που ο ανταγωνισμός δεν είναι σε θέση να προσφέρει χωρίς τη κατάλληλη επένδυση.