Όπως ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση, ο καθηγητής Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ιωάννης Λιανός, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Έτσι, θα πάρει τη θέση της Βασιλικής Θάνου που αποχωρεί. Για τη θέση της αντιπροέδρου, η κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει τη διδάκτορα Καλλιόπη Μπενετάτου και για τις θέσεις των μελών και εισηγητών της Ανεξάρτητης Αρχής, αντίστοιχα, την καθηγήτρια στο Δίκαιο Ανταγωνισμού, Μαρία Ιωαννίδου, και την ειδική νομική σύμβουλο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαρία- Ιωάννα Ράντου.
Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση προτείνει για τη στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα εξής πρόσωπα: για τη θέση του Προέδρου, τον Καθηγητή Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ιωάννη Λιανό, για τη θέση της Αντιπροέδρου, την Διδάκτωρ Καλλιόπη Μπενετάτου, η οποία έχει δεκαετή θητεία σε θέσεις ευθύνης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και για τις θέσεις των μελών και εισηγητών της Ανεξάρτητης Αρχής, την Καθηγήτρια στο Δίκαιο Ανταγωνισμού, Μαρία Ιωαννίδου και την Ειδική Νομική Σύμβουλο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης της Ευρωπαϊκή Ένωσης, Μαρία – Ιωάννα Ράντου.

You May Also Like

Τεράστια απάτη 5 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: 13 συλλήψεις – Πώς δρούσε το κύκλωμα

Τεράστια απάτη 5 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ: 13 συλλήψεις –…

Απόλυτη τραγωδία στη Χιλή: Δραματική αύξηση νεκρών από τις πυρκαγιές

Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνουnε μετά τον σεισμό του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

Ο Βασίλης Καρράς έπασχε από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη

«Νοσταλγούμε τους Αλβανούς» – Οι ροδακινιές περιμένουν εργάτες από την Ασία

Στη Νοτιοανατολική Ασία στρέφονται αναγκαστικά για εργατικά χέρια ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας και αγρότες της Β. Ελλάδας

Πτώση Αεροσκάφους Μ2000-5. Θανάσιμος τραυματισμός του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου

Πτώση Αεροσκάφους Μ2000-5.   Θανάσιμος τραυματισμός  του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου…

Παράταση για 2 μεγάλα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της μεγάλης ώθησης που προκάλεσε στο επενδυτικό…

Γρηγόρης Πετράκος: «Η τεκνοθεσία από ομόφυλους οδηγεί στην πλήρη διάλυση της οικογένειας»

”Όταν χάνουμε αυτή την ισορροπία, έρχεται μπούμερανγκ κάτι πολύ σοβαρό”.

Ο ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδης στηρίζει εμπράκτως τον μελισσοκομικό κλάδο Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με κύριο γνώμονα την προώθηση και την ανάδειξη του κλάδου της μελισσοκομίας στη χώρα μας, υπέγραψε την απόφαση με την οποία ενεργοποιείται η δράση 1.1 «Λειτουργία Κέντρων Μελισσοκομίας» στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Μελισσοκομικού Προγράμματος 2020 – 2022. Με τη συγκεκριμένη απόφαση στηρίζεται εμπράκτως η συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Μελισσοκομίας ανά τη χώρα και δια μέσου της παροχής χρηματοδότησης ύψους 2.700.000 με σκοπό την τεχνική στήριξη, ενημέρωση και εκπαίδευση των μελισσοκόμων και την αποτελεσματική υλοποίηση των δράσεων του Μελισσοκομικού Προγράμματος. Μέσω της υλοποίησης της εν λόγω δράσης έχει εδραιωθεί και λειτουργεί ένα άρτιο δίκτυο συμβούλων μελισσοκομίας, το οποίο καλύπτει όλη τη χώρα, με έμφαση σε περιοχές ιδιαίτερου μελισσοκομικού ενδιαφέροντος στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό υψηλών προσόντων το οποίο διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της παραγωγής και της εμπορίας του μελιού. Δικαιούχοι για την υλοποίηση της δράσης 1.1 είναι αγροτικοί – μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί, αγροτικές εταιρικές συμπράξεις που έχουν και μέλη μελισσοκόμους και οργανώσεις εκπροσώπησης του μελισσοκομικού τομέα (μελισσοκομικοί σύλλογοι). Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι το ελληνικό μέλι συνιστά ένα ιδιαίτερα σημαντικό προϊόν το οποίο προάγει διεθνώς την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών αγαθών της πατρίδας μας και υπογραμμίζει ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή στήριξη στην κατεύθυνση της ανάδειξης και προώθησης των μοναδικών προϊόντων της πατρίδας μας όπως το μοναδικό ελληνικό μέλι.

Ο ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδης στηρίζει εμπράκτως τον μελισσοκομικό κλάδο

Φορείς Υγείας: Ανέφικτο να γίνουν rapid tests με κόστος 10 ευρώ

Φορείς Υγείας: Ανέφικτο να γίνουν rapid tests με κόστος 10 ευρώ

Netflix: Ποιες ταινίες και σειρές αποσύρονται τον Φεβρουάριο

Netflix: Ποιες ταινίες και σειρές αποσύρονται τον Φεβρουάριο